Newsroom

Newsroom

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του αρχηγού…

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου και του αρχηγού της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κούβελη, για την οριστικοποίηση των γενικών κατευθύνσεων των περικοπών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για τη διετία 2013-2014.
Το παρών στη συνάντηση έδωσε και ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το υπουργείο του οποίου αναμένεται να σηκώσει το κυριότερο βάρος των μέτρων βάζοντας «ψαλίδι» σε δαπάνες ύψους 5 δισ. ευρώ, που θα προέλθουν από συντάξεις, επιδόματα και άλλες κοινωνικές παροχές.
«Δεν έχουμε τελειώσει, συνεχίζεται η αντιμετώπιση όλων αυτών των ζητημάτων. Η οικονομική πραγματικότητα είναι εξαιρετικά δύσκολη αλλά και η κοινωνία δεν αντέχει άλλο να ματώνει», δήλωσε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Κουβέλης και πρόσθεσε ότι επιδιώκεται οι παρεμβάσεις να είναι δίκαιες. Παράλληλα, εμφανίστηκε κατηγορηματικός ως προς το ενδεχόμενο οριζόντιων περικοπών, ξακαθαρίζοντας: «Οριζόντιες εφαρμογές μέτρων δεν θα υπάρξουν».
Τέλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση διεκδικεί τη χρονική επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής και τη συνολικότερη αναδιαπραγμάτευση της σύμβασης.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.