Οικογένεια Καρνέση: Η κοινή ανακοίνωση για το φονικό στη Γλυφάδα – Τι ζητούν

Κοινή δήλωση από τον Σπύρο και τη Δέσποινα Καρνέση με πολλούς αποδέκτες και μια βασική επιθυμία

InCollage 20240213 130316479

«Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους ο Σπύρος και η Δέσποινα Καρνέση και ταυτόχρονα απευθύνουν έκκληση για σεβασμό στο πένθος της οικογένειας.

Πρόκειται για την πρώτη κοινή αντίδραση – ανακοίνωση από τα δύο αδέλφια της εφοπλιστικής οικογένειας μετά το μακελειό στη Γλυφάδα.

Οικογένεια Καρνέση – Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Κατανοούμε απόλυτα πως το τραγικό γεγονός που συγκλονίζει τις οικογένειες μας τις τελευταίες ημέρες έχει προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον. Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε ειλικρινά όσους μας συμπαραστέκονται.

Ταυτόχρονα, επιθυμούμε να εκφράσουμε για ακόμα μία φορά τη θερμή μας έκκληση, προς κάθε κατεύθυνση, για σεβασμό στο πένθος που βιώνουμε. Η ανείπωτη θλίψη μας επιτάσσει την παύση κάθε συζήτησης για οποιαδήποτε άλλη υπόθεσή μας. Και αυτή είναι η αυθεντική και μόνη βούληση όλων των μελών της οικογένειάς μας.

Δηλώνουμε επίσης ότι οτιδήποτε άλλο διακινείται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης εξ’ ονόματος οποιουδήποτε από εμάς, δεν μας εκφράζει.

Καπτα-Σπύρος Καρνέσης

Δέσποινα Καρνέση».

Γλυφάδα: Ψάχνουν τα κίνητρα του δράστη

Στην άρση του τηλεφωνικού απορρήτου του 75χρονου δράστη αναζητούν οι αστυνομικές αρχές τα κίνητρα του δολοφονικού αμόκ του στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι πριν αυτοκτονήσει.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένονται τα πρώτα στοιχεία από την εταιρεία τηλεπικοινωνιών, τα οποία θα αποκαλύψουν με ποιους επικοινώνησε ο 75χρονος τα τελευταία 24ωρα πριν το μακελειό. Σημειώνεται ότι η επίθεση σημειώθηκε τη Δευτέρα, όμως ο 75χρονος επέστρεψε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη από τους Πεταλιούς, και στο μικροσκόπιο των αρχών μπαίνουν τα όσα συνέβησαν από την Πέμπτη έως και το πρωί της Δευτέρας.

Πρόσωπο-κλειδί για την εξακρίβωση των κινήτρων του δράστη θεωρείται η Δέσποινα Καρνέση, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, όμως αρνήθηκε, καθώς βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ.

Σύμφωνα με μαρτυρία εργαζομένου στην εταιρεία, ο δράστης κλείδωσε τη Δέσποινα Καρνέση στο γραφείο της, υποδεικνύοντας ότι δε ήταν μεταξύ των ανθρώπων που είχε βάλει στο στόχαστρο. Ήταν άλλωστε άνθρωπος που γνώριζε προσωπικά τον δράστη επί τριάντα και πλέον χρόνια.

Παράλληλα, ερωτηματικό αποτελεί το πού βρήκε ο 75χρονος την καραμπίνα με την οποία δολοφόνησε τα θύματά του, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται και στους τραπεζικούς λογαριασμούς που διατηρούσε ο δράστης σε Ελλάδα και Ελβετία, όπου φέρεται να είχε καταθέσεις ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ περίπου. Για το λόγο αυτό αναμένεται να ζητηθεί και η άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους λογαριασμούς του.

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

ΦΙΤΕΣΕ

Ολλανδία: Οι ποδοσφαιριστές της Φίτεσε δωρίζουν τους μισθούς τους για να σώσουν την ομάδα

Η Φίτεσε υποβιβάστηκε εφέτος από την πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 35 χρόνια,…