Newsroom

Newsroom

Οι ταινίες της εβδομάδας: Το πολιτικό θρίλερ του Στίβεν Σπίλμπεργκ

Πολλές ενδιαφέρουσες ταινίες κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα στις αίθουσες.

5a57981e1dc52425308b4619

«The post: Απαγορευμένα μυστικά»

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη τα πραγματικά γεγονότα που διαδραματίστηκαν το καλοκαίρι του 1971, στην Αμερική, γύρω από τη δημοσιοποίηση των απόρρητων φακέλων του Πενταγώνου σχετικά με τον πόλεμο του Βιετνάμ, με αποκαλύψεις, σκάνδαλα και κυβερνητικές συνωμοσίες.

Με τους Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Άλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ και Τρέισι Λετς, στήνεται ένα πολιτικό θρίλερ. 


«Ο επιβάτης»

Στην περιπέτεια μυστηρίου του Ζομ Κολέ Σερά -με τους Λίαμ Νίσον, Βέρα Φαρμίγκα, Πάτρικ Γουίλσον, Σαμ Νιλ, Ελίζαμπεθ Μακγκόβερν και Ντιν Τσαρλς Τσάπμαν-, ένας οικογενειάρχης πρώην αστυνομικός με οικονομικά προβλήματα απολύεται από τη δουλειά του. Επιστρέφοντας στο σπίτι του με το τρένο, κάποια επιβάτης τού κάνει μία δελεαστική πρόταση με ένα απίστευτο οικονομικό έπαθλο: να βρει ποιος επιβάτης δεν είναι τακτικός. Με αυτόν τον τρόπο, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας θανάσιμης συνωμοσίας. 


«Του Θεού η χώρα»

Το αισθηματικό δράμα του Φράνσις Λι, είναι μια ιστορία αγάπης στη Μεγάλη Βρετανία του Brexit και των απαγορευμένων επιθυμιών. Με τους Τζος Ο’Κόνορ, Άλεκ Σεκαρεάνου, Τζέμα Τζόουνς και Ίαν Χαρτ, ένας νεαρός εργάζεται αδιάκοπα στην απόμακρη φάρμα της οικογένειάς του. Ο μόνος τρόπος να ξεγελάει τη μοναχική του ύπαρξη είναι να πίνει πολύ τα βράδια και να αναζητεί περιστασιακό σεξ, μέχρι τη στιγμή που η άφιξη ενός Ρουμάνου μετανάστη και εποχικού εργάτη τού αποκαλύπτει κάτι πρωτόγνωρο.


«Το δωμάτιο των θαυμάτων»

Το μοντέρνο παραμύθι του Τοντ Χέινς -με τους Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Γουίλιαμς, Όουκς Φέγκλι, Μίλισεντ Σίμοντς και Τζέιντεν Μάικλ- βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Μπράιαν Σέλζνικ. Ήρωές του είναι ένα κωφό αγόρι κι ένα κωφάλαλο κορίτσι -εκείνος στο παρόν κι εκείνη πενήντα χρόνια νωρίτερα στη Νέα Υόρκη.


«Ο διπλός εραστής»

Βασισμένη σε βιβλίο της Τζόις Κάρολ Όουτς, η γαλλική ταινία του Φρανσουά Οζόν είναι ένα ερωτικό θρίλερ ακόρεστης σεξουαλικής πλάνης, με αποχρώσεις ηδονοβλεψίας και «εκλεπτυσμένης διαστροφής». Με τους Μαρίν Βαχτ, Ζερεμί Ρένερ, Ζακλίν Μπισέ, Μιριάμ Μπογιέ και Ντομινίκ Ρεϊμόντ.


«Γουέστερν»

Το βραβευμένο δράμα της Γερμανίδας σκηνοθέτιδας Βαλέσκα Γκρίζεμπαχ είναι ένα ταξίδι στην καρδιά της σημερινής Ευρώπης, αλλά και μια συγκινητική ιστορία για την ανθρώπινη ανάγκη να ανήκουμε κάπου. Μέσα από τα μάτια ενός μοναχικού παρατηρητή που επιβλέπει ένα μεγάλο έργο στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, γινόμαστε μάρτυρες μιας νέας σύγκρουσης πολιτισμών. Παίζουν οι Μάινχαρντ Νόιμαν, Ράινχαρντ Βετρέκ, Σουλεϊμάν Αλίλοφ Λετίφοφ και Βενέτα Φράνκοβα.


«Jumanji: Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα»

Στην οικογενειακή περιπέτεια φαντασίας του Τζέικ Κάσνταν -με τους Ντουέιν Τζόνσον, Κέβιν Χαρτ, Τζακ Μπλακ, Κάρεν Γκίλιαν και Μίσι Πάιλ-, ο κόσμος του Jumanji ζωντανεύει ξανά, όταν τέσσερις έφηβοι τον «επισκέπτονται» κατά λάθος, μέσω ενός βιντεοπαιχνιδιού. Μπαίνοντας στη ζούγκλα του παιχνιδιού, μετατρέπονται στα avatars που επέλεξαν και ανακαλύπτουν ότι δεν παίζουν απλά το Jumanji, αλλά πρέπει να επιζήσουν από αυτό. Προκειμένου να νικήσουν το παιχνίδι και να επιστρέψουν στον πραγματικό κόσμο, θα πρέπει να επιβιώσουν από την πιο επικίνδυνη περιπέτεια της ζωής τους ή να παραμείνουν φυλακισμένοι εκεί για πάντα.


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…