Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα κατακεραυνώνουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη με αφορμή τη δίωξη Βαξεβάνη

Μαίνεται η διεθνής κατακραυγή για τον τρόπο που η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, αντιμετωπίζει τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με αφορμή την δίωξη του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη. Οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα(RSF),  αναγνωρίζουν και εκείνοι ότι η  δίωξη  έχει πολιτικά κίνητρα και προσπαθεί να φιμώσει τη δημοσιογραφία. 

NewsRoom 18/01/2022 | 20:20

Η  υπόθεση της πρωτοφανούς δίωξης του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη έχουν θορυβήσει  τη διεθνή σκηνή. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά των Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα(RSF) να καυτηριάσουν την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα τεκταινόμενα αναφορικά με την δίωξη του εκδότη-δημοσιογράφου του Documento.

Σε ανάρτηση τους, οι  Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα(RSF), καταγγέλλουν  τις παραληρηματικές κατηγορίες που σκοπό έχουν να στοχοποιήσουν αρκετούς δημοσιογράφους για την έρευνα τους,  σχετικά με τη διαφθορά στον φαρμακευτικό τομέα,  στις οποίες εμπλέκονται υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι. 

Μάλιστα οι Ρεπόρτερ Χωρίς Σύνορα, αναγνωρίζουν και εκείνοι ότι η  δίωξη  φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα και προσπαθεί να φιμώσει τη δημοσιογραφία. 

Η RSF επισημαίνει ότι ο Κώστας Βαξεβάνης, αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών για συνωμοσία για κατάχρηση εξουσίας και συμμετοχή σε εγκληματική συμμορία,  μετά από την έρευνα  που έκανε και είναι καλά τεκμηριωμένη, για το παγκοσμίως καλυμμένο σκάνδαλο της Novartis. Μάλιστα κάνει αναφορά για την κατάθεση του δημοσιογράφου όπου θα γίνει αύριο στον  Άρειο Πάγο, όπως και εκείνης της Γιάννας Παπαδάκου που πρόκειται να εμφανιστεί στις 25 Ιανουαρίου ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου για παραγωγή «πλαστών σκανδάλων» με βάση την ίδια υπόθεση. 

Τέλος η  RSF καταδικάζει τη δικαστική παρενόχληση του δημοσιογράφου που έχει επανειλημμένα μηνυθεί για διερεύνηση μεγάλων οικονομικών σκανδάλων.