Newsroom

Newsroom

Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.:Οι Πυρήνες της Φωτιάς ετοίμαζαν ενέργεια κατά του Ξηρού

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη, οι Πυρήνες της Φωτιάς φαίνεται ότι ετοιμάζαν ενέργεια…

tsaknakis

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Δημήτρη Τσακνάκη, οι Πυρήνες της Φωτιάς φαίνεται ότι ετοιμάζαν ενέργεια εναντίον του Χριστόδουλου Ξηρού.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώνεται από την έρευνα μέσω της ανάγνωσης των επιστολών μεταξύ των εγκλείστων και της Αγγελικής Σπυροπούλου που έχουν βρεθεί, υπήρξε διαταραχή στις σχέσεις των Πυρήνων με τον Ξηρό ενώ οι πρώτοι κατηγορούν ευθέως τον δεύτερο για την μη ενεργοποίηση δύο εκρηκτικών μηχανισμών στο ΑΤ Ιτέας και στη ΔΟΥ Κορυδαλλού.

Η αστυνομία θεωρεί ότι ετοίμαζαν και ενέργεια εναντίον του καθώς χρησιμοποιούσαν σε επιστολή τη λέξη «απόλυση».

Όπως τόνισε ο κ. Τσακνάκης, όλα τα όπλα που βρέθηκαν στις δύο γιάφκες ανήκουν στους Πυρήνες ενώ η διασύνδεση τροομοκρατών με ποινικούς είναι ξεκάθαρη.

Χαρακτηριστικά, ο κ. Τσακνάκης αναφέρθηκε στην περίπτωση του 29χρονου Αλβανού που προσήχθη από τη Θεσσαλονίκη και συνελήφθη για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και υπόθαλψη εγκληματία.

Τα αποτυπώματα του νεαρού ταυτοποιήθηκαν με αποτυπώματα που βρέθηκαν στην γιάφκα της Περαχώρας Λουτρακίου καθώς και από το DNA στο βαν που βρέθηκε στο Αιγάλεω.

Όπως συνέχισε ο κ. Τσακνάκης, τα μέλη χρησιμοποιούσαν κωδικά ονόματα σύμφωνα με τα οποία «Κώστας» ήταν η Αγγελική Σπυροπούλου, «Νίκος» ο Χριστόδουλος Ξηρός και «Στέλιος» ο Αλβανός.

Οι αρχές θεωρούν πρωταγωνιστικό τον ρόλο της Αγγελικής Σπυροπούλου «στην κατασκευή των εκρηκτικών υλών, του μεγάλου εκρηκτικού μηχανισμούς 150 κιλών, καθώς και του αντιπερισπασμού. Όλα γίνονταν με εντολή της Σπυροπούλου».

 

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…