Newsroom

Newsroom

Οι πολιτιστικές προτάσεις της εβδομάδας: Θέατρο, μουσική και σινεμά

Το Docville προτείνει εκδηλώσεις για τις επόμενες μέρες.

λιμανια 5

Γέφυρα μουσικής» πάνω από τη Συγγρού

στεγη γεφυρα

Αφιερωμένη στον συνθέτη Μορίς Οανά, η φετινή «Γέφυρα» της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση ιχνηλατεί με τρεις συναυλίες τις προσωπικές και καλλιτεχνικές διαδρομές ενός άγνωστου για πολλούς στην Ελλάδα δημιουργού. Γεννημένος στο Μαρόκο, με ισπανικές καταβολές, βρετανική υπηκοότητα, γαλλική παιδεία και πολλά ταξίδια σε Αφρική και Ευρώπη, ο Μορίς Οανά έγραψε μουσική ξεπερνώντας τα γεωγραφικά σύνορα. Στρέφεται στις ρίζες του, τις μεσογειακές καταβολές του, στο κλασικό φλαμέγκο και το ανδαλουσιανό cante jondo, σε ισπανικά θέματα και κείμενα, σε αφρικανικούς και αφροκουβανέζικους ρυθμούς αλλά και σε ελληνικούς μύθους.

INF0

10/05, 20.00, Μουσική στη Μικρή Σκηνή της Στέγης, είσοδος ελεύθερη

Φεστιβάλ για το φύλο και τη λογοτεχνία

φυλο λογοτεχνια

Εκδηλώσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, αναγνώσεις, performances, live μουσική, μπαζάρ, νοστιμιές, ποτά, ψιλή κουβέντα και δημιουργικές συναντήσεις μάς περιμένουν το διήμερο 12-13 Μαΐου στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Περιλαμβάνονται: συζήτηση για τη μεταναστευτική εμπειρία στο θέατρο και στη λογοτεχνία, για το δημοτικό τραγούδι και το φαινόμενο του «cancel culture» και για τη λεσβιακή λογοτεχνία, ενώ θα υπάρχουν εργαστήρι για παιδιά, εργαστήρι κατασκευής μάσκας και εργαστήρι δημιουργικής γραφής για το περιγεννητικό πένθος.

INF0

12 & 13/05, από τις 14.00 στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμού 134

Τα δειλινά του κόσμου

Ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης συμπράττουν για να αφηγηθούν λυρικά παραμύθια. Οι ερμηνείες του Θηβαίου συναντιούνται με τη δεξιοτεχνία του Μάργαρη σε ένα πρόγραμμα που εκτός από τα αναμενόμενα περιλαμβάνει ανατρεπτικά κομμάτια. Από τον «Αμλετ της σελήνης» και το «Πόσο πολύ σ’ αγάπησα», μέχρι τις μουσικές των Μάνου Χατζιδάκι, Θάνου Μικρούτσικου και Erik Satie.

INF0

13/05, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, 21.00

Τιμή στον Μάνο Ελευθερίου

f1 thumbnail 344816190 185658697747783 2961250307114772057 n

Μια έκθεση ζωγραφικής από τον Νίκο Οικονομίδη που έχει στην καρδιά της τον Μάνο Ελευθερίου, τον σπουδαίο στιχουργό και ποιητή. «Συζητούσαμε πολύ στις συναντήσεις μας και μάθαινα ποια χρώματα του αρέσουν, ποιοι ζωγράφοι, από ποιους παλαιότερους ποιητές είχε επιρροές και πολλά άλλα. Ταυτόχρονα, την ίδια περίοδο προχώρησα σε πολλά σχέδια στον χώρο του, εκεί που έγραφε και διάβαζε. Τον φωτογράφισα σε πολλές πόζες και μετά δούλεψα αυτά τα πορτρέτα στο εργαστήριό μου» αναφέρει ο Ν. Οικονομίδης.

INF0

Εως 17 Μαΐου, αίθουσα Γιάννη και Ελένης Βάτη, πλ. Μιαούλη, Ερμούπολη, Σύρος

Στα λιμάνια του κόσμου

Ο διεθνής τενόρος Μάριος Φραγκούλης και η ντίβα από την Πορτογαλία Dulce Pontes έρχονται την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής για μια μαγευτική μουσική διαδρομή στη Μεσόγειο. Μουσική πλημμυρισμένη από το φως της Πορτογαλίας, της Ελλάδας και των λιμανιών που έχουμε αγαπήσει, από την Ιταλία και την Ισπανία μέχρι την Κορσική και τη Γαλλία.

INF0

9 & 10/05, 20.30, Μέγαρο Μουσικής

Δείτε στην TV

Open: Δευτέρα 8/5, 24.00 «Café Society»

Mια φινετσάτη και νοσταλγική κομεντί με φόντο τη βιομηχανία του θεάματος και τη σκοτεινή πλευρά του αμερικανικού ονείρου (το Χόλιγουντ των 30s). Ηρωας του φιλμ είναι ο ονειροπόλος Μπόμπι που φτάνει στο Λος Αντζελες για να βρει δουλειά στο γραφείο του ατζέντη θείου του. Η φρέσκια γραφή του 81χρονου Γούντι Αλεν δένει άψογα με τη ρομαντική φωτογραφία και την υποδειγματική αναπαράσταση της εποχής.

Αnt1: Τετάρτη 10/5, 23.00 «Οι άλλοι»

Το 1945, λίγο μετά το τέλος του πολέμου, σε απομονωμένη βικτοριανή έπαυλη της νήσου Τζέρσι στη θάλασσα της Μάγχης φτάνουν τρεις υπηρέτες για να βοηθήσουν την Γκρέις να μεγαλώσει τα δύο μικρά παιδιά της που πάσχουν από μια περίεργη ασθένεια των ματιών. Γρήγορα οι νέοι επισκέπτες διαπιστώνουν ότι κάτι δεν πάει καλά στη σκοτεινή και παγωμένη έπαυλη. Eμπνευσμένη διασκευή του «Στριψίματος της βίδας» του Χένρι Τζέιμς, με ακαταμάχητη ατμόσφαιρα και δυνατές λεπτομέρειες γοτθικού τρόμου.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…