Newsroom

Newsroom

Oι πολιτιστικές εκδηλώσεις της εβδομάδας

Οι δικές μας επιλογές για όσα θα δούμε αυτές τις μέρες: θέατρο, σινεμά, εκδηλώσεις και συναυλίες. 

technopolis jazz festival 6564

19ο Athens Technopolis Jazz Festival

Η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων γιορτάζει τη 19η διοργάνωση του Athens Technopolis Jazz Festival και υποδέχεται ανερχόμενα και αναγνωρισμένα διεθνή μουσικά σχήματα, πρωτότυπους ήχους και πολλές παράλληλες jazzy εκδηλώσεις. Ακολουθούν οι πειραματικοί ήχοι των Grey Paris που αποτελούν τη νέα πρόταση του φεστιβάλ, ενώ λίγο αργότερα το Petros Klampanis Trio φέρνει τον αέρα της αμερικανικής μεγαλούπολης στο κέντρο της Αθήνας. Μεταξύ των καλλιτεχνών που θα ανέβουν στη σκηνή της Τεχνόπολης τις ημέρες του φεστιβάλ είναι οι Wajdi Riahi (Τυνησία), Gaspar Karoly Trio feat. Krisztina Pocsai (Ουγγαρία), Richard Koch Quartett (Γερμανία) και ο πολυαναμενόμενος Νεοϋορκέζος συνθέτης, ντράμερ, ακαδημαϊκός και ακτιβιστής Jaimeo Brown από τις ΗΠΑ.

Info

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.technopolisjazzfestival.com

Ο Αρούν Γκάντι για πρώτη φορά στην Αθήνα

Ο εγγονός του Μαχάτμα Γκάντι, Αρούν Γκάντι, συγγραφέας του βιβλίου «Το Δώρο του Θυμού» έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με αφορμή την ομιλία του στο δέκατο, επετειακό, TEDxAthens το οποίο πραγματοποιείται το Σάββατο 1/6 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Την Τετάρτη 29/5 στο Public Café Συντάγματος στις 21:00, o Αρούν Γκάντι θα συζητήσει για τα βιβλία του με τη δημοσιογράφο και συγγραφέα Τασούλα Επτακοίλη, θα απαντήσει στις ερωτήσεις των αναγνωστών του και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του. Τη συζήτησή τους μεταφράζει ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης. 

Info

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.facebook.com/events/2214526211968043/

Η νέα δουλειά της Καίτης Κουλλιά

Το νέο άλμπουμ της Καίτης Κουλλιά «Μάνα, πηγή του παραδείσου» παρουσιάζεται την Τρίτη 28/5 στις 21.00 στο Βιβλιοπωλείο Εν πλω, (Χαρ. Τρικούπη 6-10). Θα μιλήσουν οι: Σοφία Κωνσταντέλλα (Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Αττικής), Κλήμης Πηρουνάκης (πρώην διευθυντής του Σχολείου Β’ Ευκαιρίας στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών και Συντονιστής του Δικτύου Αποφυλακισμένων και Φυλακισμένων Γυναικών) και Χρίστος Τσιαμούλης, (Μουσικός-Τραγουδοποιός). Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης την Καίτη Κουλλιά θα συνοδεύσουν οι μουσικοί: Σοφία Ευκλείδου (τσέλο), Στέφανος Δορμπαράκης (κανονάκι), Γιώργος Κοντογιάννης (λύρα)

Info

Είσοδος ελεύθερη

Μήνας Ερασιτεχνικής Θεατρικής Δημιουργίας

Στο πλαίσιο του 5ου Μήνα Ερασιτεχνικής Δημιουργίας που διοργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, η Πειραματική Σκηνή Καλλιτεχνικής Ομάδας ΣΥΝΘΕΣΗ παρουσιάζει τις παραστάσεις: «Η Εβραία σύζυγος» και «Ο σπιούνος» του Μπρεχτ (Τρίτη 28/5). Μία μέρα μετά, στις 29/5 η Ομάδα Θεάτρου Μελών του ΚΕΘΕΑ ΗΠΕΙΡΟΣ παρουσιάζει απόσπασμα από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Μπέκετ, ενώ στις 31/5 και 1/6 ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λακκωμάτων ανεβάζει την παράσταση «Ρωτήστε τη μαμά», διασκευή του έργου «Ο κουνενές» του Κώστα Πρετεντέρη.

Info

Καμπέρειο, κάθε μέρα στις 21.00

Ephemeral: Ομαδική έκθεση στον Πύργο Μπαζαίου

Το Φεστιβάλ Νάξου επιστρέφει για ακόμη ένα καλοκαίρι και φιλοξενεί στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης την ομαδική εικαστική έκθεση Ephemeral στον Πύργο Μπαζαίου. Συμμετέχουν οι: Πατρίτσιο Μπεντόν, Κάζα Εσαντζιέρα, Νίκος Λαγός,  Αναίς Λελιέβρ, Βλαντίμιρ Σκόντα, Σάντορ Ζέλενακ. Προσκεκλημένοι καλλιτέχνες: Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Νικόλαος Συμεωνίδης & Αμαλία Κοσμά.

Info

25/5-27/9, καθημερινά 10.00-17.00

«Ψίθυροι» στο Θέατρο Αθηνών

Η Εταιρεία Θεάτρου Υπερίων παρουσιάζει στο Θέατρο Αθηνών το πολύκροτο ντοκουμέντο της Λίλιαν Χέλμαν «Ψίθυροι» σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Κοέν και έχει ως θέμα την ένταση στη σχέση μεταξύ των συνιδιοκτητριών ενός σχολείου θηλέων, έπειτα από μια φήμη που διασπείρεται από μια μαθήτρια. Γραμμένο το 1934 το έργο αποτέλεσε μέγιστο σκάνδαλο για την Αμερική και –παρά τις διθυραμβικές κριτικές του– δεν ξαναπαρουσιάστηκε ποτέ έως το 1961, που βγήκε στους κινηματογράφους. Παίζουν: Μαρίνα Ψάλτη, Μαρίνα Ασλάνογλου, Αλεξάνδρα Παντελάκη, Βάνα Παρθενιάδου.

Info

Εως 2/6, Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 21.15
Κυριακή στις 20.15

Οι Alla D’alla στο ΚΕΤ

Οι Alla D’alla είναι μια οργιαστική μουσική συνεύρεση τεσσάρων μουσικών, είναι το σημείο στο οποίο η free jazz των Ανδρέα Μνιέστρη (σαξόφωνο) και Ιάκωβου Παυλόπουλου (τύμπανα) συναντά τα ηχοχρώματα του Θάνου Πολυμενέα (κοντραμπάσο) και τους ηλεκτρονικούς ήχους του Σπύρου Πολυχρονόπουλου (laptop). Όλα αυτά θα παρουσιαστούν σε μια συναυλία ελεύθερου αυτοσχεδιασμού με έντονες ηχοχρωματικές εναλλαγές και μουσικές εξάρσεις στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Info

27/5, στις 21.00

Επίσης: 

Δεινόσαυροι και τέρατα των θαλασσών: Έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»  (Πληροφορίες: 212 254 0000, www.fhw.gr)

Ομαδική έκθεση γλυπτικής, ζωγραφικής, video και φωτογραφίας στη γκαλερί Bernier-Eliades, με έργα των Κάμερον Τζέιμι, Διονύση Καβαλλιεράτου, Ραλλούς Παναγιώτου, Κώστα Σαχπάζη κ.ά. (Εως 10/7, είσοδος ελεύθερη)

Το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής του εικαστικού δημιουργού Αριστοτέλη Δεληγιαννίδη, με τίτλο «Περπατώντας» και σε επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Θάλειας Στεφανίδου.( Εως 9/6)

 

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε η απόφοιτη (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε η απόφοιτη (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…