"Οι παιδεραστές είναι τα χειρότερα σκουλήκια που μπορείς να φανταστείς"

Οι Αρχές της Αυστραλίας θα ακυρώσουν τα διαβατήρια των καταδικασθέντων παιδεραστών και θα τους απαγορεύει την έξοδο από τη χώρα στο πλαίσιο νέας αυστηρής νομοθεσίας που στόχο έχει να βάλει τέλος στον τουρισμό για σεξ με ανήλικους.

NewsRoom 30/05/2017 | 13:30

Κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού της νέας νομοθεσίας, ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκομ Τερνμπουλ χαρακτήρισε τους καταδικασθέντες παιδεραστές που ταξιδεύουν στο εξωτερικό για το λεγόμενο «σεξουαλικό τουρισμό» στη Νοτιοανατολική Ασία ως «τα χειρότερα σκουλήκια που μπορείς να φανταστείς» και «όνειδος για την Αυστραλία».

Ο ανεξάρτητος γερουσιαστής Ντέριν Χιντς, που ήταν από τους πρωτεργάτες στην επιβολή αυστηρότερων ποινών για σεξουαλικά εγκλήματα και παιδόφιλους, δήλωσε σήμερα σε αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι είναι πολύ ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή και ότι η νέα νομοθεσία θα είναι το κληροδότημά του από την θητεία του στη Γερουσία. Ο Χιντς δήλωσε ότι πάνω 700 καταδικασθέντες για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων ταξίδεψαν στο εξωτερικό το 2016, με περίπου τους μισούς από αυτούς σε προορισμούς της Νοτιοανατολικής Ασίας με στόχο τον βιασμό ανηλίκων.

«Ο κόσμος ρωτά τι θα γίνει με τα πολιτικά τους δικαιώματα. Κατά την άποψή μου, όταν βιάζεις ένα παιδί, χάνεις κάποια από τα πολιτικά σου δικαιώματα», δήλωσε. Μετά την ψήφιση της νομοθεσίας, που αναμένεται να περάσει από τη Βουλή με διακομματική στήριξη, στην Αυστραλία θα ισχύουν κάποια από τα αυστηρότερα μέτρα για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων στον κόσμο, καθώς η ακύρωση των διαβατηρίων θα είναι οριστική και δεν θα επιδέχεται έφεσης.