Newsroom

Newsroom

Οι μισοί Γερμανοί λένε όχι στην ΕΕ

Κατά της ΕΕ εμφανίζονται οι μισοί Γερμανοί, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt. Συγκεκριμένα, το…

Κατά της ΕΕ εμφανίζονται οι μισοί Γερμανοί, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση που δημοσιεύει η εφημερίδα Die Welt. Συγκεκριμένα, το 49% τω Γερμανών, δηλώνει ότι η ζωή τους θα ήταν «σχετικά» ή «πολύ» καλύτερη εάν δεν υπήρχε η Ευρωπαϊκή Ένωση. Από την άλλη, μόνο σε ποσοστό 32% θεωρούν ότι η ζωή τους θα ήταν χειρότερη χωρίς την ΕΕ, όπως καταδεικνύει η δημοσκόπηση της TNS Emnid που διενεργήθηκε τον Ιούλιο.

Παράλληλα σχεδόν δύο στους τρεις Γερμανούς, πιστεύουν ότι σε προσωπικό επίπεδο τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα εάν το νόμισμα της χώρας εξακολουθούσε να είναι το μάρκο, αντί για το ευρώ.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν οι πολίτες κρίνει τόσο σκληρά την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, ειδικά στη Γερμανία», σημειώνει ο πρόεδρος του Bertelsmann Foundation, Αρτ ντε Χέους, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα τα αποτελέσματα της έρευνας.

Να σημειωθεί, ότι το υψηλό αυτό ποσοστό δυσαρέσκειας, δεν αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της έρευνας σε δύο άλλες ευρωπαϊκές χώρες και συγκεκριμένα στη Γαλλία και την Πολωνία.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.