Newsroom

Newsroom

Οι καλύτερες παραλίες της Μεσογείου

Οι ακτές της Μεσογείου είναι ο προορισμός που επιλέγουν εκατομμύρια άνθρωποι για τις διακοπές τους, μιας και φιλοξενούν αρκετές πανέμορφες παραλίες.Είτε…

egremnoi

Οι ακτές της Μεσογείου είναι ο προορισμός που επιλέγουν εκατομμύρια άνθρωποι για τις διακοπές τους, μιας και φιλοξενούν αρκετές πανέμορφες παραλίες.Είτε σας αρέσει να βρίσκεστε στις χρυσές αμμουδιές των νησιών του Ιονίου ή να εξερευνείτε τις λιμνοθάλασσες της Κρήτης, σίγουρα υπάρχει ένα μέρος για εσάς.

Cala Mitjaneta – Menorca, Ισπανία
Είναι το ανατολικότερο νησί των Βαλεαρίδων Νήσων, που σου δίνει την αίσθηση πως βρίσκεσαι στις απαρχές ενός άγνωστου πολιτισμού. Οι γραφικοί όρμοι του νησιού κάνουν την παραλία δημοφιλή στους τουρίστες και τους ντόπιους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού – οπότε προσπαθήστε να πάτε από νωρίς για τα καλύτερα σημεία.

Ναυάγιο – Ζάκυνθος, Ελλάδα
Το Ναυάγιο είναι η πιο γνωστή παραλία της Ζακύνθου και βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Ιονίου. Με τα εντυπωσιακά ασβεστολιθικά βράχια της, τη λευκή αμμώδη ακτή και τα καταγάλανα νερά, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο φωτογραφημένα τοπία στην Ελλάδα. Εκτός από τη γραφική θέα της, η περιοχή είναι επίσης διάσημος προορισμός για τους λάτρεις του base jumping.

Εγκρεμνοί – Λευκάδα, Ελλάδα
Τα γαλαζοπράσινα νερά των Εγκρεμνών έχουν τόσο εκπληκτικό χρώμα που πολλοί θα πίστευαν πως οι φωτογραφίες είναι προϊόν φίλτρου στο Instagram. Η απομονωμένη παραλία των Εγκρεμνών βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά του νησιού της Λευκάδας, και είναι δημοφιλής στους τουρίστες. O μόνος δρόμος που οδηγεί στην παραλία σφραγίστηκε πριν από μερικά χρόνια και οι λουόμενοι πρέπει να διασχίσουν το γκρεμό κατεβαίνοντας 347 σκαλοπάτια – αλλά πραγματικά αξίζει τον κόπο.

Monterosso Beach – Cinque Terre, Ιταλία
Ως η μόνη αμμώδης παραλία στο Cinque Terre, η παραθαλάσσια πόλη της Μοντερόσο είναι ένα μέρος που σίγουρα πρέπει να επισκεφτείτε. Η παραλία είναι εξαιρετικά δημοφιλής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες – έτσι αν είναι δυνατόν καλύτερα να την επισκεφτείτε εκτός τουριστικής αιχμής.

Ελαφονήσι – Κρήτη, Ελλάδα
Το Ελαφονήσι είναι ίσως περισσότερο γνωστό ως ένα νησί που χωρίζεται από τη στεριά με μια λιμνοθάλασσα που δεν έχει περισσότερο από ένα μέτρο βάθος. Αλλά η ηπειρωτική χώρα του είναι εξίσου εντυπωσιακή με τη λευκή άμμο και τα πανέμορφα όστρακα που κοσμούν το βυθό. Η περιοχή είναι επίσης πλούσια σε ιστορία – ναοί αφιερωμένοι στον Απόλλωνα και την Ινώ χτίστηκαν εδώ, για να κατευνάζουν μέσω τελετουργιών τις θαλάσσιες θεότητες.

Himara Beach – Himare, Αλβανία
Μπορεί να εκπλαγείτε όταν μάθετε ότι η Αλβανία φιλοξενεί μια πανέμορφη παραθαλάσσια ακτογραμμή. Η περιοχή κατά μήκος των αλβανικών Riviera είναι γεμάτη από παραλίες με λευκή άμμο, ελιές και εσπεριδοειδή, καθώς και εντυπωσιακή βυζαντινή αρχιτεκτονική.

Spiaggia Rosa – Sardinia, Ιταλία
Αυτή η πανέμορφη παραλία οφείλει το όνομά της στο χρώμα της άμμου, πλούσια σε θραύσματα κοραλλιών, κοχύλια, όστρακα και μικροσκοπικά στίγματα από γρανίτη.
Δυστυχώς, οι τουρίστες δεν μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση σε αυτή σε μια προσπάθεια να προστατευτεί η ροζ άμμος – αλλά μπορείτε να τη θαυμάσετε από μακριά (ή από μια βάρκα, αν είστε τυχεροί).

Baska Voda Beach – Baska Voda, Κροατία
Με διάφανα, ζεστά νερά στην άκρη της Αδριατικής Θάλασσας, η Μπάσκα Βόντα είναι ένα από τα πιο πολυσύχναστα θέρετρα στην Makarska Riviera. Η μικρή αυτή πόλη, η οποία έχει μόλις πάνω από 2.000 κατοίκους, είναι γνωστή για τις ατελείωτες παραλίες με χαλίκια, πευκοδάση και μπαρόκ αρχιτεκτονική.

Turquoise Coast – Patara, Τουρκία 
Λίγα μίλια βορειοδυτικά του δημοφιλούς θέρετρου Καλκάν, η Turquoise Coast είναι μία από τις μεγαλύτερες και καλύτερες παραλίες ολόκληρης της Μεσογείου. Το τοπίο, με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση, τραχιά βουνά, στενές πεδιάδες και όμορφους όρμους, αποπνέει μια αίσθηση ηρεμίας.

Cabo de Gata – Andalucia, Ισπανία
Εκτεινόμενη σε όλη τη νότιο-ανατολική γωνία της Ισπανίας, η Cabo de Gata είναι η μεγαλύτερη παράκτια προστατευόμενη περιοχή της Ανδαλουσίας. Η περιοχή είναι γεμάτη από φυσική και απομονωμένη ομορφιά, με κοράλλια και πλούσια θαλάσσια ζωή που μπορούν να απολαύσουν και οι κολυμβητές αλλά και οι δύτες.

Πηγή: lefkadaslowguide.gr

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…