Οι γήινοι κι οι εξωγήινοι

Όποιος ίπταται και πέφτει κάνει και μεγάλο κρότο, και όποιος ταξιδεύει στην στρατόσφαιρα κινδυνεύει να χαθεί στο διάστημα.

5800104

Ήταν Οκτώβρης του 2017 όταν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τότε, Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωνε πολύ σοβαρά -και αντιπολιτευτικά- κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την αλλαγή ταυτότητας φύλου:
“Μπήκα στον κόπο να μιλήσω με έναν ειδικό, κάτι που αμφιβάλλω αν έχετε κάνει εσείς ή ο πρωθυπουργός. Μου διηγήθηκε μια ιστορία για ένα παιδί που ζήτησε αλλαγή φύλου γιατί ανέβηκε στον Υμηττό και του το είπε ένας εξωγήινος”.

Επειδή το επιχείρημα για την καταψήφιση του νομοσχεδίου δεν ήταν και τόσο πειστικό -δεδομένου ότι η επικοινωνία του Κυριάκου με τον εξωγήινο δεν ήταν αδιαμεσολάβητη- κατόρθωσε ακολούθως να συνομιλεί απευθείας με εξωγήινους σε αδιαμεσολάβητες «επαφές δεύτερου τύπου», ενώ αργότερα -με την εκλογή του στην θέση του πρωθυπουργού- συμπεριέλαβε αρκετούς από αυτούς στην κυβέρνηση του αναπτύσσοντας ευθέως «Στενές επαφές τρίτου τύπου».

Το επιτελικό κράτος των εξωγήινων εξακόντισε την χώρα στην στρατόσφαιρα της εξωπραγματικής κυβερνησιμότητας, μακριά και σε αντίθετη κατεύθυνση από τις γήινες συνθήκες επιβίωσης των γηγενών και ετεροχθόνων κατοίκων της γωνίας τούτης του πλανήτη γη.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, για τις εξωγήινες αβελτηρίες -των μονίμως αιωρούμενων στο διάστημα- φταίνε αποκλειστικά οι εκφραστές των κοινωνικών αναγκών, οι οποίοι -επί γήινου εδάφους- πατάνε σταθερά στα πόδια τους.

Ποιος δεν θυμάται -από νωρίς, στο πρώτο ακόμα κύμα της πανδημίας- την διαστημική δήλωση του εξωγήινου υπουργού Στέλιου Πέτσα: “Αν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια”, υλοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο την πολιτική εκείνη που επαληθεύει το αξίωμα της φύσης, ότι στις συνθήκες της ατμόσφαιρας ο θάνατος κοστίζει πολύ λιγότερο από την ζωή;

Ποιος δεν θυμάται την διαστημική εξαγγελία της αντιπολίτευσης (Ν.Δ) στην προεκλογική περίοδο του 2019 ότι όταν θα γίνει κυβέρνηση θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό στο διπλάσιο της ανάπτυξης (στόχος 2,8%) και στην συνέχεια ως κυβέρνηση ο εξωγήινος υπουργός των Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, χαμένος κάπου στο διάστημα μας εξηγούσε ότι δεν θα αυξηθεί καθόλου -με υπαιτιότητα του ΣΥΡΙΖΑ- αφού τον Φεβρουάριο είχε ήδη αυξηθεί κατά 11% και ως εκ τούτου για τα επόµενα τρία χρόνια είµαστε καλυµµένοι;

Ποιος δεν θυμάται ότι για την δημοκρατική εκτροπή με τις υποκλοπές (παλαιά συνήθεια των καθεστώτων) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την διάρκεια του διαστημικού του περιπάτου εξαπέλυσε χυδαία επίθεση στο επί της γης Ακρωτήριο ΣΥΡΙΖΑ της Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι “απειλεί (ο ΣΥΡΙΖΑ) την δημοκρατία”, ότι “δεν πρόκειται για παράταξη αλλά για ένα συνονθύλευμα που τρέφεται από την μιζέρια και ευδοκιμεί στον βούρκο της πολιτικής. Και γι’ αυτό κρύβονται πίσω από κάθε χυδαιότητα. Μέχρι και παιδεραστές μας αποκάλεσαν οι άθλιοι” και ότι “πρόκειται για αριστερό Τραμπισμό”;

Ποιος δεν θυμάται την πρώην γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου (η οποία ευρισκόμενη μέσα στο ίδιο διαστημόπλοιο με πλήρωμα τους Πάτση, Μαραβέγια, Πιτσίκα, Χειμάρα, Μαντά) και περιστρεφόμενη γύρω από την γη, να στέλνει μήνυμα στους προσγειωμένους ελεγκτές του ΣΔΟΕ -οι οποίοι αποκάλυψαν τον «άμπακο» των απευθείας αναθέσεων- ότι είναι “υποχείρια του ΣΥΡΙΖΑ”;

Όποιος ίπταται και πέφτει κάνει και μεγάλο κρότο, και όποιος ταξιδεύει στην στρατόσφαιρα κινδυνεύει να χαθεί στο διάστημα.

“Τοις εγρηγορόσιν ένα και κοινόν κόσμον είναι, των δε κοιμωμένων έκαστον εις ίδιον αποστρέφεσθαι –Για αυτούς που είναι ξυπνητοί ο κόσμος είναι ο ίδιος και κοινός, ενώ γι’ αυτούς που κοιμούνται ο καθένας είναι στον δικό του κόσμο”.
Ηράκλειτος, Ίων φιλόσοφος

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.