Newsroom

Newsroom

Οι Γερμανοί φοβούνται και το δείχνουν (διαβάστε δηλώσεις τους)

Ο σκληρός με τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες αντιπρόεδρος της Γερμανίας και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών τόνισε, σε κλειστή κομματική…

schultz 0

Ο σκληρός με τη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες αντιπρόεδρος της Γερμανίας και πρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών τόνισε, σε κλειστή κομματική εκδήλωση στο Βερολίνο, πως μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα ήταν μοιραίο σημάδι.

Ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ υπογράμμισε πως ο εθνικισμός αυξάνεται ήδη παντού στην Ευρώπη και μια αποτυχία στο δράμα του χρέους θα ενίσχυε αυτή την τάση: «Υπάρχει ο κίνδυνος μιας ευρωπαϊκής αποσύνθεσης».

Στο μεταξύ, ο οικονομολόγος, Πέτερ Μπόφινγκερ, σε συνέντευξή του στην «Passauer Neue Presse», υποστήριξε πως ένα Grexit θα άλλαζε τον χαρακτήρα της Ευρωζώνης και θα προσέλκυε κερδοσκόπους: «Εάν μια χώρα αποκτούσε οικονομικά προβλήματα, θα γίνονταν υποθέσεις για μια περαιτέρω έξοδο από το ευρώ», διευκρίνισε και τόνισε ότι αυτό ανεβάζει τους τόκους και οδηγεί σε εκροή κεφαλαίων.

«Έτσι αποσταθεροποιούνται οι χώρες», πρόσθεσε και σημείωσε ότι ελπίζει σε μια λύση της τελευταίας στιγμής, «όπως συνηθίζεται στην Ευρώπη».

Την ίδια ώρα, την πρόθεσή του να κάνει τα πάντα προκειμένου να μην υπάρξει έξοδος της Ελλάδας από το Ευρώ εξέφρασε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στο απόσπασμα της συνέντευξής του στη «Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung» που δημοσιεύτηκε το Σάββατο ο Μάρτιν Σουλτς προειδοποίησε πάντως πως «δεν γίνεται να βγει κανείς από την Ευρωζώνη, να μην πληρώσει τα χρέη του, αλλά να περιμένει ότι θα εξακολουθήσουν να ρέουν γενναιόδωρα τα χρήματα από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…