Οι επιθέσεις "δώρο" στην ακροδεξιά: Κρούσματα ισλαμοφοβίας στη Γαλλία μετά τα γεγονότα του Παρισιού

Από ισλαμοφοβικά συνθήματα σε τοίχους και τζαμιά μέχρι και πυροβολισμούς ατόμου με μελαμψή επιδερμίδα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι που στοίχησαν τη ζωή σε 132 άτομα. Τα περιστατικά συνέβησαν στη γαλλική επαρχία και... ευτυχώς δεν έχουν καταγραφεί ως τώρα μαζικές κινητοποιήσεις ρατσιστών κι ακροδεξιών.

france racistes

Από ισλαμοφοβικά συνθήματα σε τοίχους και τζαμιά μέχρι και πυροβολισμούς ατόμου με μελαμψή επιδερμίδα έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μετά τις επιθέσεις των τζιχαντιστών στο Παρίσι που στοίχησαν τη ζωή σε 132 άτομα. Τα περιστατικά συνέβησαν στη γαλλική επαρχία και… ευτυχώς δεν έχουν καταγραφεί ως τώρα μαζικές κινητοποιήσεις ρατσιστών κι ακροδεξιών.

Το σοβαρότερο περισταστικό έγινε στην πόλη Καμπραί, στη βόρεια Γαλλία όπου ένας άνδρας τουρκικής καταγωγής πυροβολήθηκε τη νύχτα του Σαββάτου. Ο δράστης βρισκόταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο μαζί με δύο άλλα άτομα και κρατούσε μια γαλλική σημαία. Ο Τούρκος επελέγη τυχαία εξαιτίας του χρώματος του δέρματός του, ανέφερε η τοπική αστυνομία και πρόσθεσε ότι αναζητούσαν στο δρόμο και άλλα θύματα.

Στην περιοχή Κρετέιγ, νοτιοανατολικά του Παρισιού, οι πιστοί του τζαμιού Sahaba ανακάλυψαν την Κυριακή το πρωί ότι το κτίριο είχε βαφεί ολόκληρο με χριστιανικούς σταυρούς, σε κόκκινο χρώμα. «Η μουσουλμανική κοινότητα που συχνάζει σε αυτό το τζαμί είναι σοκαρισμένη από τα γεγονότα στο Παρίσι. Αλλά είναι και η ίδια θύμα από μια σύγχιση που γίνεται, δυστυχώς», δήλωσε ο υπεύθυνος του τζαμιου.

Στην περιοχή Ολορόν μια αίθουσα προσευχής και ένα κρεοπωλείο χαλάλ βάφτηκαν με συνθήματα τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής. «Γαλλία, ξύπνα», «Ζήτω η ελεύθερη Γαλλία», έγραψαν. «Είμαι πολίτης όπως όλοι. Εγώ και η οικογένειά μου δεν φταίμε σε τίποτα…πολλοί άνθρωποι πέρασαν από το μαγαζί μου για να με στηρίξουν. Είμαι πιο ήσυχος, γιατί κι αυτοί καταδίκασαν αυτή την κίνηση», είπε ο ιδιοκτήτης του κρεοπωλείου.

 

 

Ξημερώματα Σαββάτου, άγνωστοι έγραψαν ρατσιστικά συνθήματα στην πρόσοψη του δημαρχείου της πόλης Εβρέ στη Νορμανδία, όπως “μουσουλμάνοι έξω”. Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα “Paris-Normandie” σε άλλα σημεία γράφτηκαν συνθήματα μίσους όπως “θάνατος στους μουσουλμάνους και “βαλίτσα ή φέρετρο”.

 

 

 

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…