Newsroom

Newsroom

Οι ελληνικές προτάσεις για μέτρα-αντίμετρα συζητήθηκαν με τους θεσμούς

Στη χθεσινή συνάντηση των εκπροσώπων της κυβέρνησης με τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, έγινε μια πρώτη συζήτηση επί των ελληνικών προτάσεων για τα μέτρα - αντίμετρα, σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα.

58b72c8a1dc524527c8b458e

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος -τον οποίο επικαλείται το ΑΜΠΕ- μετά το πέρας της συνάντησης, οι θεσμοί αποτίμησαν θετικά ορισμένες από τις προτάσεις, τόνισαν ότι σε άλλες χρειάζονται τεχνικές λεπτομέρειες, ενώ εξέφρασαν και τις διαφωνίες τους επί κάποιων προτάσεων.

Ο ίδιος παράγοντας χαρακτήρισε σημαντικό το θέμα του δημοσιονομικού κενού για το 2018- 2019, καταλογίζοντας στο ΔΝΤ ότι δεν έχει ενσωματώσει στην έκθεση που δημοσιοποίησε με βάση το άρθρο 4 του καταστατικού του, τα δημοσιονομικά στοιχεία μετά από τον Νοέμβριο (σ.σ. π.χ. υπεραπόδοση εσόδων).

Τα νέα στοιχεία θα συζητηθούν σε τεχνικό επίπεδο και θα επανέλθουν σε υπουργικό επίπεδο στο τέλος της εβδομάδας.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση έγινε με τη συμμετοχή, από την ελληνική πλευρά, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη.

Νωρίτερα χθες πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επικεφαλής των κλιμακίων με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με αντικείμενο, κυρίως, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας, κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, διότι, όπως σημείωσε ο ίδιος, έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα το πρώτο δίμηνο εφέτος, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2016 τα πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί.

Στην κορυφή της σημερινής ατζέντας των διαπραγματεύσεων θα βρεθεί το πρόγραμμα απασχόλησης που αφορά 100.000 θέσεις εργασίας, ύψους έως 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Εξάλλου, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην αγγλόφωνη τηλεόραση της Deutsche Welle, ο Γερμανός υφυπουργός Οικονομικών Γενς Σπαν επανέλαβε την πρόσφατη εκτίμησή του ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση υλοποίησε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από κάθε προηγούμενη. Όπως πρόσθεσε, απομένει να κάνει ακόμη «κάτι λίγο». 

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις Θεσμών και Ελλάδας τόνισε ότι το ζητούμενο «αυτή τη στιγμή είναι ότι ο καθένας θα πρέπει να μετακινηθεί λίγο από τις θέσεις του και τότε θα μπορέσουμε να καταλήξουμε σε έναν συμβιβασμό».

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.