Newsroom

Newsroom

Οι εκδηλώσεις της εβδομάδας: Οι Καρυάτιδες στην Ύδρα, ο Λουκιανός στη Θεσσαλονίκη

Οι δικές μας προτάσεις για τις επόμενες μέρες: θέατρο, χορός, σινεμά και εκδηλώσεις. 

ΚΕΝΤΡΙΚΟ

1ο Διεθνές Φεστιβάλ Ποίησης Χανίων

Ενα διήμερο δίγλωσσων ποιητικών αναγνώσεων, δημιουργικά εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου. Προσκεκλημένοι ποιητές η Αγγλίδα Alyson Hallett και ο Δραμινός Κυριάκος Συφιλτζόγλου. Στο φεστιβάλ (2-7/9) περιλαμβάνεται και η έκθεση φωτογραφίας του Κυρ. Συφιλτζόγλου με τίτλο «Πιθανότητα αίματος».

INFO

5-6/9, Ακτή Ενώσεως και πλατεία Κατεχάκη, Χανιά

Στην παλιά Ξάνθη

H παλιά πόλη της Ξάνθης υποδέχεται και φέτος τις Γιορτές Παλιάς Πόλης στον παραδοσιακό οικισμό της. Διάφορα σημεία του διατηρητέου παραδοσιακού οικισμού της παλιάς πόλης φιλοξενούν για μία εβδομάδα συναυλίες δημοφιλών καλλιτεχνών αλλά και τοπικών μουσικών συγκροτημάτων, χορευτικές και θεατρικές παραστάσεις παραδοσιακών και σύγχρονων σχημάτων, βραδιές λαογραφίας, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και γλυπτικής, αφιερώματα στην ιστορία της Ξάνθης και πολλές παιδικές εκδηλώσεις.

INFO

Εως 7/9

Οι δεινόσαυροι ζωντανεύουν

Μέχρι και τον Οκτώβριο παρατείνεται η λειτουργία της διαδραστικής έκθεσης «Δεινόσαυροι και τέρατα των θαλασσών» στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος. Η νέα εντυπωσιακή έκθεση μας ταξιδεύει σε αρχαίους ωκεανούς και μας γνωρίζει επιβλητικά προϊστορικά τέρατα: τα ερπετά της μεσοζωικής περιόδου όπως ο ιχθυόσαυρος, ο οφθαλμόσαυρος, ο πλειόσαυρο και πολλά ακόμη εντυπωσιακά πλάσματα που κατοικούσαν τους ωκεανούς πριν από εκατομμύρια χρόνια.

INFO

Πειραιώς 254, Ταύρος

ΓΙΑΝ ΒΑΝ & Παύλος Παυλίδης

Ο ΓΙΑΝ ΒΑΝ συνάντα επί σκηνής τον Παύλο Παυλίδη με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του μίνι άλμπουμ «Κακό ποίημα». Ο Παυλίδης ερμηνεύει αυτό το σύγχρονο, πολυδιάστατο και κατά βάση synthpop δίσκο και η φωνή του συναντιέται με τη μουσική του ΓΙΑΝ ΒΑΝ και τους στίχους του Ευθύμη Φιλίππου, σεναριογράφου του «Κυνόδοντα» και του «Αστακού». Special Guest: Ειρήνη Αραμπατζή.

INFO

5/9 στις 21.00, Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Αφιέρωμα στον Λουκιανό Κηλαηδόνη

Συναυλία-αφιέρωμα στον αξέχαστο Λουκιανό Κηλαηδόνη με τίτλο «Τα καλύτερά μας χρόνια» από το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Ο κόσμος που θα κυκλοφορεί στην πλατεία ανάμεσα στα δύο κτίρια του Μεγάρου, δίπλα στη θάλασσα, θα θυμηθεί τραγούδια του αγαπημένου συνθέτη από όλες τις δισκογραφικές δουλειές του και θα τα σιγοτραγουδήσει μαζί με τον Μανώλη Μητσιά, τον Δώρο Δημοσθένους, τον Χρήστο Παπαδόπουλο και τη Μαρία Κηλαηδόνη συνοδεία εξαμελούς ορχήστρας.

INFO

6/9 στις 21.00, είσοδος ελεύθερη

Καρυάτιδες στην Υδρα

Μια σειρά από εντυπωσιακές φωτογραφίες της Αμαλίας Σωτηροπούλου με το εξαιρετικά ενδιαφέρον και συμβολικό θέμα των πασίγνωστων εμβληματικών κορών από τις Καρυές που κοσμούσαν άλλοτε τον ναό του Ερεχθείου στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και τώρα ατενίζουν το ίδιο περήφανα τους χιλιάδες επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης.

INFO

Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας, από 1/9

Επίσης:

-Οι «Ιωνικές γιορτές» στο Αλσος Νέας Σμύρνης με 30 νύχτες πολιτισμού περιλαμβάνουν θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, μουσικά αφιερώματα και παιδικό θέατρο (από 2/9)
 

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

apofiti

Viral αποφοίτηση: «Με Άννα, Καίτη και Χαρούλα ό,τι πτυχίο πήραμε παιδιά» είπε απόφοιτη στην ορκωμοσία της (Video)

Σε βίντεο που δημοσίευσε στο TikTok, η νεαρή απόφοιτη από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, απεικονίζεται με το πτυχίο…

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

InCollage 20240426 174104583

Καπραβέλος: Η δήλωση που έπρεπε να ακουστεί – «Έχω όμως ένα παράπονο από τον Καλλιάνο» (video)

Το παράπονο του προς τον Γιάννη Καλλιάνο εξέφρασε ο συντονιστής διευθυντής Β' ΜΕΘ του Παπανικολάου

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

δικαστηριο

Άρειος Πάγος: Απολύθηκαν πέντε δικαστές λόγω μεγάλων καθυστερήσεων στην έκδοση αποφάσεων

Δεν απολύθηκε μία δικαστής η οποία είχε μεν καθυστερήσεις λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, αλλά τις…