Όχι άλλο κλάμπινκ, βγείτε στην εξοχή: Ο Βορίδης βρήκε τη λύση για τη Μύκονο (video)

Μετά τις συμβουλές, ήρθαν οι απειλές για απολύσεις 

NewsRoom 19/07/2021 | 15:59

Τι να τους κάνεις τους ειδικούς και τους επιστήμονες όταν έχεις τον Μάκη Βορίδη και τις εξαίσιες ιδέες για την καταπολέμηση του κορονοϊού. Σταματήστε το αχαλίνωτο κλάμπινκ και ξεκινήστε τις εκδρομές... Αυτή είναι συμβουλή του υπουργού για τον περιορισμό των κρουσμάτων στη Μύκονο.

Για να γίνει ακόμα πιο πειστικός ο Βορίδης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ, έκανε μάλιστα λόγο για τη μεγάλη φυσική ομορφιά της Μυκόνου, την οποία και «πλακώνει» η θορυβώδης νυχτερινή ζωή του νησιού.

Προφανώς για τυχόν ευθύνες της κυβέρνησης σε σχέση με τη νέα έξαρση της πανδημίας στο νησί της Μυκόνου, ούτε λόγος.

Τις κουλ συμβουλές του υπουργού βέβαια διαδέχτηκαν μετά οι γνωστές απειλές για απολύσεις.

Καθώς στη συνέχεια ο Μάκης Βορίδης δήλωσε με τη μορφή ερωτήματος, «Θα επιστρέψει στη δουλειά του ο εμβολιασμένος ή θα επιλέξει ότι δεν θέλει να κάνει αυτή τη δουλειά»,  και πρόσθεσε ότι «εάν δεν υπάρχει χρονικός ορίζοντας της αντικαταστάσεως δεν βρίσκεις εύκολα άνθρωπο να θέλει να δουλέψει χωρίς να ξέρει πόσο θα δουλέψει».

Με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, η μη τήρηση υγειονομικών πρωτοκόλλων αποτελεί παραβίαση της σύμβασης εργασίας. ‘Αρα στον ιδιωτικό τομέα δίνει δικαίωμα καταγγελίας, στον δημόσιο τομέα ισχύουν τα των πειθαρχικών διαδικασιών εκτός κι αν υπάρξει ειδική ρύθμιση που δεν δίνει δικαίωμα καταγγελίας, επανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, σχετικά με τις συνέπειες όσων εργαζομένων, σε κλάδους όπου είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, αρνηθούν να εμβολιαστούν.