Θέλετε τέλειο κορμί; Κάντε αυτά τα 7 βήματα

Οι περισσότεροι ψάχνουν έναν ιδανικό και κυρίως γρήγορο τρόπο για να αποκτήσουν το σώμα των ονείρων τους. Νέες δίαιτες, καινοτόμες ιδέες εκγύμνασης φτάνουν συνεχώς στα χέρια μας. Μήπως όμως τα πράγματα είναι πιο απλά;

57728d061dc524d04c8b4b87

Είναι σύμφωνα με τους περισσότερους γυμναστές και personal trainers. Υπάρχουν 7 βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσει κανείς για να αποκτήσει τη γραμμή που θέλει.

Βήμα 1ο: Θέστε ρεαλιστικούς στόχους

Το να ονειρεύεστε ένα κορμί που απλά δεν μπορείτε να αποκτήσετε λόγω σωματοδομής σας απομακρύνει από το να αποκτήσετε την καλύτερη εκδοχή του σώματος που έχετε. Βάλτε λοιπόν έναν μακροπρόθεσμο στόχο αλλά ταυτόχρονα θέστε μικρούς άμεσους στόχους. Έτσι, κάθε φορά που θα πετυχαίνετε έναν μικρό στόχο όχι μόνο θα φτάνετε ένα βήμα πιο κοντά στον τελικό στόχο αλλά θα αναπτερώνεται το ηθικό σας και θα έχετε περισσότερη όρεξη να συνεχίσετε την προσπάθεια.

Βήμα 2ο: Μην στερείστε

Η δίαιτα που συστήνουν όλοι οι διαιτολόγοι είναι μία σταθερή και ισορροπημένη διατροφή. Πέρα από αυτό, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μην προλαβαίνετε να πεινάσετε. Φροντίστε ώστε στο σπίτι να υπάρχουν θρεπτικά σνακ και πολλά φρέσκα λαχανικά και φρούτα. Όταν ξέρετε πως θα γυρίσετε πεινασμένοι στο σπίτι προνοήστε να έχετε φτιάξει από πριν το γεύμα σας έτσι ώστε να μην φτάνετε σε σημείο να λιμοκτονείτε.

Βήμα 3ο: Βρείτε αυτό που σας ταιριάζει

Ακόμα και γι’ αυτούς που απεχθάνονται τη γυμναστική υπάρχει σίγουρα ένα είδος που μπορεί να τους κερδίσει. Άρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία, υπάρχουν χιλιάδες είδη γυμναστικής από τα κλασικά προγράμματα μέχρι ευφάνταστα νέα είδη που δεν πιστεύαμε ποτέ ότι μπορούν να μας γυμνάσουν. Αυτό το βήμα είναι σημαντικό ακριβώς για το αμέσως επόμενο…

Βήμα 4ο: Μείνετε πιστοί στο πρόγραμμά σας

Είναι πολύ βασικό βήμα για να έχετε πραγματικά αποτελέσματα. Εκτός από το να βρείτε την άσκηση και τη διατροφή που σας ταιριάζει μπορείτε να κάνετε και κάτι ακόμα πιο δεσμευτικό. Εφόσον έχετε τη δυνατότητα, προπληρώστε τα μαθήματα γυμναστικής σας ή προσπαθήστε να κλείσετε μια πιο μακροπρόθεσμη συνδρομή. Εκτός του ότι θα σας κάνουν καλύτεροι προσφορά, θα έχετε ένα ισχυρό κίνητρο για να μην τα παρατήσετε.

Βήμα 5ο: Άπλα αλλά αποτελεσματικά

Όταν ξεκινάμε την προσπάθεια να αποκτήσουμε το σώμα που ονειρευόμαστε συνήθως ψάχνουμε μανιωδώς τις πιο “ψαγμένες” δίαιτες και ασκήσεις, κάνουμε εξαντλητικές δίαιτες και φορτώνουμε το πρόγραμμα μας με πολλές ώρες γυμναστικής. Το αποτέλεσμα; Μετά από λίγο καιρό έχουμε κουραστεί τόσο που παρατάμε τελείως την προσπάθεια. Προσπαθήστε να απλοποιήσετε τα πράγματα, μην κάνετε υπερβολές και μην υπερεκτιμάτε τις δυνατότητές και τις αντοχές του οργανισμού σας. Ένα απλό και συνετό πρόγραμμα διατροφής και γυμναστικής είναι αρκετά για να πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 6ο: Σημασία έχει η ποιότητα όχι η ποσότητα

Ειδικά όταν πρόκειται για την άσκηση. Είναι πολύ σημαντικό να κάνετε focus στο πώς εκτελείται σωστά η άσκηση και όχι στο πόσες ασκήσεις θα κάνετε. Πρέπει η στάση του σώματος, η αλληλουχία των ασκήσεων και η ένταση να είναι σωστές ώστε να γυμναστεί πραγματικά στο σώμα. Θα δείτε ότι σταδιακά θα μπορείτε να βελτιώσετε και την ποσότητα, αν όμως ξεκινήσετε λάθος τότε πιθανότατα να σαμποτάρετε τα αποτελέσματα.

Βήμα 7ο : Γυμναστική παντού…

Από το σπίτι και τις εξόδους σας μέχρι και στη δουλειά, ενσωματώστε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Οι σκάλες στη δουλειά, το σπίτι και τις βόλτες μεταμορφώνονται σε τέλεια steps ενώ η δυσκολία του να βρείτε θέση πάρκινγκ κοντά, γίνεται η καλύτερη ευκαιρία για λίγο περισσότερο περπάτημα. 

Πηγή: yolife.gr

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

Ektakti Epikairotita 0 1

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεαρό νεκρό στην Ελευσίνα - 17χρονος νεκρός σε τροχαίο και στη…

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

Ασλανίδης

Ασλανίδης: Οργή κατά Μητσοτάκη – «Ας έρθει να μας τα πει κατάμουτρα και να μην πηγαίνει στο κανάλι που μυρίζει βόθρο» (video)

«Όχι κύριε Πρωθυπουργέ, θα κάνετε άρση της βουλευτικής ασυλίας και θα πάνε να καταθέσουν στον…

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

5a621d8a1dc5248e048b4573 1

Ο ανεκδιήγητος Τραμπ εξισώνει τους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης με τους νεοναζί της Σάρλοτσβιλ

«Η Σάρλοτσβιλ δεν ήταν τίποτε απολύτως, τίποτε σε σύγκριση με το επίπεδο μίσους που έχετε…