Newsroom

Pandora Newsroom

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

μητσο

Συνέντευξη στον ΣΚΑΪ και τη Σία Κοσιώνη έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος για ακόμη μια φορά φάνηκε εκτός τόπου και χρόνου κάνοντας παράλληλα και αλαζονικές δηλώσεις.

Πιο συγκεκριμένα, μεταξύ πολλών άλλων ο Πρωθυπουργός επισήμανε ότι η οικονομία πάει καλά και για αυτό αυξάνονται οι μισθοί και μειώνονται οι φόροι, τονίζοντας παράλληλα ότι μοναδικός του αντίπαλος είναι τα προβλήματα της κοινωνίας.

Μάλιστα δεν σταμάτησε εκεί με τις… ψευδαισθήσεις, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στάθηκε και στην άνοδο της ακροδεξιάς λέγοντας ότι η Νέα Δημοκρατία (του Άδωνι, του Βορίδη και του Πλεύρη) είναι ανάχωμα δημοκρατίας σε αντίθεση με το ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε όλα όσα είπε ο πρωθυπουργός στο ΣΚΑΪ:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε συγκυβερνήσει με την ακροδεξιά του Πάνου Καμένου. Είμαστε ανάχωμα δημοκρατίας απέναντι σε τέτοια κόμματα. Οι απειλές από τον κύριο Βελόπουλο και οι προτροπές, όσων έκαναν μια κοινοβουλευτική επιτροπή, είναι απαράδεκτες. Δεν μπορούν να χρησιμοποιούν έτσι την πίστη. Πλησιάζει το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης. Είναι ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης.

Πάντα υπήρχαν κόμματα δεξιά της ΝΔ και δεν έπαιρναν ευκαταφρόνητο ποσοστό. Ταυτόχρονα υπάρχει μια συνολική τάση της ακροδεξιάς. Αυτό έχει να κάνει με το μεταναστευτικό. Η χώρα μας είναι η μόνη που έχει αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό. Περιορίσαμε στο ελάχιστο της ροές, φυλάξαμε τα σύνορά μας και αλλάξαμε όλη την πολιτική της ΕΕ σε αυτό το ζήτημα. Η προσέγγιση με την Τουρκία γίνεται με τους όρους μας. Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με τους γείτονες μας. Δεν είναι ψήφος διαμαρτυρίας η ψήφος σε αυτά τα κόμματα».

Για τις επιλογές του ευρωψηφοδελτίου: «Ελάχιστους σελέμπριτι έχουμε. Κάθε μια και κάθε ένας, μπορούν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας στο Ευρωκοινοβούλιο. Θα έλεγα πως μόνο η ΝΔ θα μπορούσε να κάνει ένα τέτοιο πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο. Τα πρόσωπα που έχουμε βρίσκουν πολιτικό λόγο. Να κάνει ο κόσμος την επιλογή του με κριτήριο το ποιος θα τους εξυπηρετήσει την επόμενη ημέρα».

Για το ποσοστό που θέλει: «Θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οι Ευρωεκλογές είναι εθνική κάλπη, αλλά όχι εθνικές εκλογές. Το μέτρο σύγκρισης είναι οι προηγούμενες. Έχουμε ένα μειονέκτημα και ένα μειονέκτημα. Η κινητοποίηση του κόσμου είναι πιο μικρή αλλά μπορούμε να μιλήσουμε πιο ξεκάθαρα. Από τη στιγμή που και οι αντίπαλοί μας αναγνωρίζουν τη διαφορετικότητα, έτσι θα μετρήσουν και εκείνοι.

Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα είναι να εκλέξω όσο το δυνατόν περισσότερους ευρωβουλευτές. Ανταγωνιστικότητα, άμυνα και αγροτική πολιτική. Αυτοί είναι οι μεγάλοι μας στόχοι και είναι ζητήματα που αφορούν τους πολίτες της Ευρώπης».

Για την ακρίβεια: «Αν υπήρχε κάποια μαγική φόρμουλα, θα την είχαμε βρει. Η ακρίβεια είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Τα αποτελέσματα από τις ενέργειές μας έφεραν διαφάνεια. Έχουμε βελτίωση. Υπάρχουν νοικοκυριά που δοκιμάζονται. Θα προσπαθήσω να συνδέσω την μεγάλη εικόνα με το τεφτέρι του κάθε νοικοκυριού. Τ

ο εισόδημα καθορίζεται με το πόσα χρήματα μπαίνουν σε ένα σπίτι και πόσα βγαίνουν. Οι μισθοί αυξάνονται και οι φόροι μειώνονται, επειδή η οικονομία πάει καλά. Θέλουμε να στηρίξουμε τις οικογένειες. Έχουμε στοχευμένες επιλογές. Ο πληθωρισμός αρχίζει να υποχωρεί. Οι τιμές είναι 30% πάνω από ό,τι όταν ήταν πριν τρία χρόνια.

Ο ανταγωνισμός είναι μια απάντηση. Τo e-katanalotis είναι μια σημαντική παρέμβαση. Το σούπερ μάρκετ είναι στατιστικά το 23% των δαπανών ενός νοικοκυριού. Ο ανταγωνισμός λειτουργεί. Αν δεν είχαμε ευρωπαϊκή στήριξη επί covid δεν θα είχαμε ανταπεξέλθει. Η πίεση είναι συνεχείς, δεν θα σταματήσουμε τους ελέγχους και αν κρίνουμε πως θα χρειαστούν νέα μέτρα, θα τα πάρουμε»

Γιωτόπουλος: Με χειροπέδες βγήκε από την ΓΑΔΑ – Οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά

7002687

Γιωτόπουλος: Με χειροπέδες βγήκε από την ΓΑΔΑ – Οδηγείται στην Εισαγγελία Εφετών Πειραιά

Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος οδηγήθηκε ξανά στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την αναίρεση της απόφασης για την…

Πανελλήνιες 2026: Συνεχίζονται σήμερα με τα ειδικά μαθήματα – Στα Αγγλικά διαγωνίζονται οι υποψήφιοι

6986910

Πανελλήνιες 2026: Συνεχίζονται σήμερα με τα ειδικά μαθήματα – Στα Αγγλικά διαγωνίζονται οι υποψήφιοι

Τα ειδικά μαθήματα αφορούν τους υποψηφίους τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ, οι οποίοι…

Οι Προτάσεις μας

Αργεντινή: Πέθανε η Τάτι Αλμέιδα, σπουδαία μορφή των Μητέρων της Πλατείας Μαΐου – Δεν βρήκε ποτέ τον γιο της

AP24084698259161

Αργεντινή: Πέθανε η Τάτι Αλμέιδα, σπουδαία μορφή των Μητέρων της Πλατείας Μαΐου – Δεν βρήκε ποτέ τον γιο της

Την είδηση του θανάτου της ανακοίνωσε η οργάνωση, αποτίοντας φόρο τιμής στη μακρόχρονη προσφορά και…

Νέα επίθεση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον Τραμπ: «Ρατσιστής, μισογύνης και ξενοφοβικός τύραννος»

AP25133655127855 e1781525624673

Νέα επίθεση του Ρόμπερτ Ντε Νίρο στον Τραμπ: «Ρατσιστής, μισογύνης και ξενοφοβικός τύραννος»

Αναφερόμενος στον Τραμπ, ο Ντε Νίρο επικαλέστηκε πρόσφατες δηλώσεις του και κάλεσε το κοινό να…

Υποδιοικήτης Μάρκος: «Το σημαντικότερο γεγονός του Μουντιάλ δεν θα συμβεί στα στάδια, αλλά στους δρόμους»

AP 97011102197αα 0

Υποδιοικήτης Μάρκος: «Το σημαντικότερο γεγονός του Μουντιάλ δεν θα συμβεί στα στάδια, αλλά στους δρόμους»

Ο Εθνικός Στρατός Απελευθέρωσης των Ζαπατίστας (EZLN) και συγκεκριμένα ο Υποδιοικητής Μάρκος, μέσω επιστολής, άσκησε…

Σχετικά με ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας από την Νίκαια: «Αξιωματική αντιπολίτευση σε 24 ώρες, κυβέρνηση σε λίγους μήνες»

7002680

Τσίπρας από την Νίκαια: «Αξιωματική αντιπολίτευση σε 24 ώρες, κυβέρνηση σε λίγους μήνες»

Από τη Νίκαια ξεκίνησε τον κύκλο των συναντήσεών του με τους πολίτες ο Αλέξης Τσίπρας,…

Υποκλοπές: Το παζλ γύρω από τις φερόμενες κρατικές «συστατικές επιστολές» της Intellexa συμπληρώνει ο δικηγόρος Ζαχαρίας Κεσσές

6666761

Υποκλοπές: Το παζλ γύρω από τις φερόμενες κρατικές «συστατικές επιστολές» της Intellexa συμπληρώνει ο δικηγόρος Ζαχαρίας Κεσσές

Τι αναφέρουν τα έγγραφα άγνωστης μέχρι σήμερα Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης

Το Μαξίμου συμφωνεί με την άρνηση της ΣΤΑΣΥ να βάλει αφίσες του Pride στο Μετρό – «Θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό»

athens pride 2017 1

Το Μαξίμου συμφωνεί με την άρνηση της ΣΤΑΣΥ να βάλει αφίσες του Pride στο Μετρό – «Θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό»

Απόλυτα σύμφωνα βρίσκει τα κυβερνητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας η απόφαση της ΣΤΑΣΥ να μη…