Newsroom

Newsroom

O Τσίπρας μέσω της WST προειδοποιεί τους Ευρωπαίους

H Ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal έχει πρώτο θέμα σήμερα συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα. Σε αυτήν…

ts

H Ευρωπαϊκή έκδοση της Wall Street Journal έχει πρώτο θέμα σήμερα συνέντευξη του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτήν ο κ. Τσίπρας εκφράζει την πεποιήθηση του ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν θα σταματήσουν τη χρηματοδότηση της Ελλάδας αλλά αν το κάνουν η χώρα θα σταματήσει να πληρώνει τους δανειστές της.

«Ο 37χρονος επικεφαλής της ριζοσπαστικής αριστεράς και πιθανών ο επόμενος πρωθυπουργός της χώρας λέει ότι η οικονομική κατάρευση της Ελλάδας θα παρασύρει και την υπόλοιπη ευρωζώνη. Η Ευρώπη πρέπει να εξετάσει σοβαρά μια άλλη πολιτική ανάπτυξης για την Ελλάδα προκειμένου να σταματήσει την επικίνδυνη ύφεση που έχει μετατραπεί σε “ανθρωπιστική κρίση”».

«Προτεραιότητά μας είναι να πείσουμε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι, για το δικό τους συμφέρον, η χρηματοδότηση (σσ προς την Ελλλάδα) δεν πρέπει να σταματήσει». Η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει σε μονομερείς πράξεις (προφανώς αναφέρεται στην καταγγελία του μνημονίου), τόνισε ο κ. Τσίπρας, «αλλά αν προχωρήσουν αυτοί σε μονομερείς πράξεις, με άλλα λόγια να σταματήσουν τη χρηματοδότησή μας, τότε θα αναγκαστούμε κι εμείς να σταματήσουμε να πληρώνουμε τους πιστωτές μας, να πάμε σε στάση πληρωμών», προειδοποίησε.

Οπως αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι αν οι πιέσεις προς την Ελλάδα κλιμακωθούν, η χώρα είναι σε θέση να τα καταφέρει μόνη της. Αν δεν πληρώσει το χρέος της η Ελλάδα θα έχει τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρώσει μισθωτούς και συνταξιούχους, δήλωσε ο κ. Τσίπρας, προτείνοντας περικοπές των αμυντικών δαπανών, πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής των πλουσίων.


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…