O Τσίπρας έριξε το γάντι σε Μητσοτάκη: Οι ένοχοι κρύβονται, όχι οι αθώοι

Σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο STAR, σχετικά με το σκάνδαλο υποκλοπών και τις αποκαλύψεις του Documento.

tsipras star

Σφοδρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξή του στο STAR Channel. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τόνισε ότι ο πρωθυπουργός είναι ένοχος  και παριστάνει τον αγανακτισμένο  καθώς δεν απαντάει επί τέσσερις μήνες  και μίλησε για κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας.

Ειδικότερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται. «Δεν ήρθε όταν συζητάγαμε το πόρισμα της εξεταστικής, κρύφτηκε από την PEGA, κρύβεται από τη Βουλή Έχετε δει κανέναν αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Ο πρωθυπουργός ελέγχεται από το κοινοβούλιο και από το ευρωκοινοβούλιο. Επικαλείται το απόρρητο, κρύβει κρίσιμους μάρτυρες, απειλεί με δέκα χρόνια φυλάκιση όποιους κάνουν αποκαλύψεις» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσει «έχουμε επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις. Έχουμε τέσσερις μήνες που έχει αποδειχθεί ότι ο κ. Ανδρουλάκης παρακολουθούνταν και από την επίσημη επισύνδεση και από το Predator. Το ίδιο και δημοσιογράφος ερευνητικής δημοσιογραφίας. Το ίδιο και ο κ. Σπίρτζης. Επίσης ο κ. Μητσοτάκης απαγόρευσε στην ΑΔΑΕ να δώσει στοιχεία για την παρακολούθησή του δημοσιογράφου. Όταν ο κ. Ανδρουλάκης ζήτησε τα στοιχεία για την παρακολούθησή του προέκυψε ότι καταστράφηκαν» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ   η «δεν μπορεί η Δημοκρατία να βυθίζεται στο σκοτάδι», ενώ απάντησε σε υψηλούς τόνους στις αιτιάσεις περί καταγγελιών δίχως αποδείξεις υπογραμμίζοντας «εγώ δεν είμαι ντέτεκτιβ, είμαι αρχηγός της αντιπολίτευσης και θέτω ερωτήματα. Εγώ τι ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη, εάν κάποιος από τους 31 που αποκάλυψε το Documento ήταν και σε επίσημη επισύνδεση. Ας έλθει στη Βουλή να πει ότι κανένα από τα 31 πρόσωπα δεν ήταν σε νόμιμη επισύνδεση».

 

Δεν είμαι ντετέκτιβ, είμαι αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης και θεσμικά ζητάω απαντήσεις. Ρωτάω αν κάποιους από αυτούς τους υπόλοιπους 31 ήταν και υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ. Και δεν έρχεται να απαντήσει στη Βουλή. 4 μέρες που έχω κάνει την ερώτηση, κανείς δεν έχει απαντήσει. Οφείλουμε να θέτουμε ερωτήματα. Οφείλει να απαντήσει. Τα στοιχεία υπάρχουν».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε, τότε σημαίνει ότι είναι πρωθυπουργός μειωμένου καταλογισμού, άρα ανεπαρκής. Αν γνώριζε θα ήταν επικίνδυνος και αδίστακτος.

«Υπάρχει και άλλο πολιτικό πρόσωπο που ήταν υπό παρακολούθηση;» 

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά επισήμως και θεσμικά, από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει, ενώ τόνισε πως τα στοιχεία σχετικά με τις παρακολουθήσεις, τα έχει η ΕΥΠ, οι πάροχοι και η εισαγγελέας της ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, την οποία κάλεσε να δηλώσει δημόσια και ευθαρσώς, όπως τόνισε, ότι «δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ή άλλων σημαίνοντων προσώπων, του δημόσιου βίου;», διερωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και μίλησε για κατάλυση της δημοκρατικής λειτουργίας

«Ζητάω επισήμως από τον καθ ύλην αρμόδιο που έχει υπ ευθύνη του την ΕΥΠ να απαντήσει. Θεσμικά, ρωτάω. Τα στοιχεία δεν τα έχω εγώ, τα έχουν τρεις πηγές. Είναι η ΕΥΠ, η οποία κρατάει κατάλογο των διατάξεων και των εντολών που δίνει. Είναι οι πάροχοι, οι τηλεπικοινωνιακοί, που παίρνουν τις διατάξεις. Και είναι και η κ. Βλάχου, η εισαγγελέας της ΕΥΠ η οποία υπογράφει διατάξεις. Η κυρία Βλάχου η οποία ήρθε με θράσος στον ναό της Δημοκρατίας, στη Βουλή των Ελλήνων, στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας και μας είπε ότι έχω ανεξέλεγκτη κρίση και άμα γουστάρω μπορώ να υπογράφω διάταξη να παρακολουθώ και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θυμίζοντας μας σκοτεινές εποχές της δεκαετίας του 60′ του αλλήστου μνήμης εισαγγελέα Κόλλια. Μπορεί να βγει να δηλώσει δημόσια, ευθαρσώς ότι δεν έχει υπογράψει καμία διάταξη παρακολούθησης άλλων πολιτικών προσώπων, υπουργού της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη ή άλλων σημαίνοντων προσώπων, του δημόσιου βίου; Ζητάμε απαντήσεις» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

 

 

Κανάκης: Ξέσπασε στην αυλαία τoυ Ράδιο Αρβύλα – «Φέτος ζήσαμε το έγκλημα της συγκάλυψης με την αλαζονεία του 41% μέσα στα μούτρα μας» (video)

Κανάκης

Κανάκης: Ξέσπασε στην αυλαία τoυ Ράδιο Αρβύλα – «Φέτος ζήσαμε το έγκλημα της συγκάλυψης με την αλαζονεία του 41% μέσα στα μούτρα μας» (video)

«Έχει αλλάξει ο κόσμος ρε γαμ…ο και γίνονται πολύ παράξενα πράγματα», τόνισε ο Αντώνης Κανάκης

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Ελεονώρα Μελέτη

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Μάλιστα η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε πως δεν... γνώριζε τι ήταν η Χρύση Αυγή

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ιερώνυμος

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε οργισμένο μήνυμα στην πολιτική τάξη της χώρας - Η ερώτηση των…

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…