"Ο τραγικός κ. Σαμαράς δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα" σχολιάζουν οι ΑΝΕΛ για το άρθρο του πρώην πρωθυπουργού

Μ

cover
NewsRoom 10/12/2015 | 17:45

Με άρθρο του ο Αντώνης Σαμαράς θέλησε να υπενθυμίσει στους πολίτες τη μεταρρυθμιστική συνεισφορά της κυβέρνησής του στον τόπο, αγνοώντας ότι -ακριβώς- αυτή η μεταρρυθμιστική του... δεινότητα ήταν από τους κυριότερους λόγους που καταψηφίστηκε από τον ελληνικό λαό.

Οι ΑΝΕΛ, σχολιάζοντας το άρθρο του, κάνουν λόγο για οφθαλμοφανή απέλπιδα προσπάθεια» του πρώην πρωθυπουργού να επιστρέψει στο πολιτικό προσκήνιο, «έξι μήνες μετά την εκδίωξή του».

«Ο τραγικός κ. Σαμαράς επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα μέσω ενός καταιγισμού συνεντεύξεων και άρθρων το τελευταίο διάστημα, όπου παραθέτει χωρίς αντίλογο κραυγαλέα ψέματα προκειμένου να …"δικαιώσει", μόνος αυτός, τις επιλογές της αλήστου μνήμης κυβέρνησής του, ασκώντας παράλληλα κριτική στην τωρινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» αναφέρει η κ. Χρυσοβελώνη.

«Είναι όντως εντυπωσιακό και άκρως προκλητικό ότι σε άρθρο του, που "φιλοξενείται" σε ιστοσελίδα πολύ στενού επί χρόνια συνεργάτη του, λέει ανενδοίαστα τόσα "χοντρά" ψέματα. Το πιο κραυγαλέο ψέμα είναι ότι η κυβέρνησή του είχε καταφέρει να μειώσει τα ελλείμματα κι είχε προχωρήσει σε μείωση φόρων! Εκπληκτικό! Πως και δεν το είχε αντιληφθεί ο ελληνικός λαός; Είναι επίσης θλιβερό ότι επιχειρεί να υποστηρίξει εκ των υστέρων το PSI, που υλοποίησε ο συνεταίρος του κ. Βενιζέλος, με το οποίο δόθηκε η χαριστική βολή στα ασφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και στους μικροομολογιούχους», συμπληρώνει. 

Η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ συμπληρώνει ότι «θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε όλο αυτό ως θέατρο του παραλόγου, αλλά οι επιδόσεις του τέως πρωθυπουργού στην τέχνη της υποκριτικής είναι επιεικώς τραγικές και θλιβερές».

«Και βέβαια, όσο και αν δεν το έχει αποδεχθεί, ο ελληνικός λαός τον έθεσε μια για πάντα στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας», καταλήγει.

«Η Ελλάδα θα κερδίσει το στοίχημα των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων»

Το στοίχημα των φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων η Ελλάδα θα το κερδίσει!» τονίζει σε άρθρο του στην ιστοσελίδα Liberal.gr ο Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι το μεγάλο ιστορικό στοίχημα της Ελλάδας εδώ και πολλά χρόνια και πως το κίνημα των μεταρρυθμίσεων για πρώτη φορά προχώρησε τόσο πολύ την τριετία 2012-2014 και στη συνέχεια ανακόπηκε, αλλά μόνο προσωρινά.
 
Παράλληλα, επικρίνει τον ΣΥΡΙΖΑ για τον οποίο υποστηρίζει ότι εκφράζει τις δυνάμεις που αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις, που «ξεβολεύονται» από τις μεταρρυθμίσεις και γι'αυτό θέλουν να τις ματαιώσουν.

«Εκφράζει το "παλιό" του κρατισμού και του πελατειακού κράτους. Το "παλιό" που κυνήγησε την ιδιωτική πρωτοβουλία και ενοχοποίησε την επιχειρηματικότητα. Το παλιό που δεν θέλει ούτε να ακούει για ανταγωνιστικότητα...», προσθέτει και κατηγορεί το κυβερνών κόμμα ότι μπορεί να πει τα πιο αδιανόητα ψέματα.

«Να αυτοδιαψευστεί άπειρες φορές κι όμως να συνεχίσει να ψεύδεται. Αυτή είναι η "δύναμή" του... Δεν μπορεί, όμως, να κάνει τρία πράγματα: Δεν μπορεί να πει την αλήθεια. Δεν μπορεί να παραδεχθεί τα σφάλματά του. Και - κυρίως - δεν μπορεί να κάνει μεταρρυθμίσεις! Γιατί εκπροσωπεί όσους τις φοβούνται, όσους τις απεχθάνονται, όσους τις πολεμούν λυσσαλέα. Αυτή είναι η αδυναμία του...» υπογραμμίζει ο κ. Σαμαράς.