Newsroom

Newsroom

O Σαμαράς στη Σύνοδο Κορυφής

Με στόχο την εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα πάει στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ…

Με στόχο την εκταμίευση των 31,5 δισ. ευρώ για την Ελλάδα πάει στις Βρυξέλλες για την Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Την Τετάρτη ο Έλληνας πρωθυπουργός παραβρέθηκε στην σύνοδο των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Βουκουρέστι, όπου και συνάντησε εκ νέου τη Γερμανίδα καγκελάριο. Στην ομιλία του ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι η Ελλάδα έχει σπάσει αρκετά ρεκόρ τα τελευταία δύο χρόνια. “Στην Ελλάδα πετύχαμε κάποια ρεκόρ Γκίνες τελευταία: Εφαρμόσαμε την αυστηρότερη λιτότητα που εφαρμόστηκε ποτέ, μέτρα περικοπής του ελλείμματος 25% του ΑΕΠ μέσα σε τρία χρόνια. Διανύσαμε περισσότερο από πέντε συνεχόμενα χρόνια. ύφεσης με συνολική απώλεια 22% του ΑΕΠ στην ίδια χρονική περίοδο.Ταυτόχρονα πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες δομικές αλλαγές που αποφασίστηκαν και εφαρμόστηκαν μόνο τα τελευταία δυο χρόνια. Κυρίως τους τελευταίους μήνες”.

Πάντως, το πιθανότερο είναι ότι οι αποφάσεις για την Ελλάδα θα μετατεθούν για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής του Νοεμβρίου αλλά πρόθεση του κ. Σαμαρά είναι να γίνει η εκταμίευση της δόσης νωρίτερα, ώστε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και να ενισχυθεί η ρευστότητα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας την Πέμπτη στην κοινή συνεδρίαση της Πολιτικής και της Οργανωτικής Γραμματείας αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής τόνισε ότι είναι το μείζον ζήτημα της ημέρας και ότι ο κ. Σαμαράς, όπως συζητήθηκε στην τελευταία σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, θα θέσει το συνολικό ελληνικό ζήτημα, το οποίο χαρακτήρισε εθνικό, οικονομικό και πολιτικό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ότι το Κίνημα στηρίζει την προσπάθεια του πρωθυπουργού με όλες του τις δυνάμεις, διότι ο κ. Σαμαράς «μιλά εκ μέρους όλων μας, μιλά εκ μέρους της πατρίδας».

Μιλώντας νωρίτερα στην κάτω Βουλή της Γερμανίας, η Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε την επιθυμία της να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, ενώ πρόσθεσε πως κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στη χώρα διαπίστωσε ισχυρή βούληση για αλλαγές.

«Πολλά κράτη-μέλη εφαρμόζουν δύσκολες μεταρρυθμίσεις και προγράμματα προσαρμογής για να αντιμετωπίσουν τα δικά τους ειδικά προβλήματα… Αυτό ισχύει και για την Ελλάδα. Το διαπίστωσα η ίδια αυτό κατά την επίσκεψή μου την περασμένη εβδομάδα στην Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…