Newsroom

Newsroom

Ο πάπας "τα είπε" με τους αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού

Ο πάπας Φραγκίσκος είχε σήμερα την ευκαιρία να θέσει αρκετά ερωτήματα στα έξι μέλη του πληρώματος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, κατά τη διάρκεια μιας 20λεπτης «διαστημικής» βιντεοκλήσης.

59f2418c1dc524aa498b45dd

«Καλημέρα ή καλησπέρα, επειδή όταν είσαι στο Διάστημα, ποτέ δεν ξέρεις» ανέφερε ο ποντίφικας, εκκινώντας τη συζήτηση.

«Η αστρονομία μας ωθεί να μελετούμε τους απέραντους ορίζοντες του σύμπαντος και μας προκαλεί ερωτήματα: από πού ερχόμαστε, πού πάμε;» σχολίασε με φιλοσοφική διάθεση και κατόπιν ρώτησε τον Ιταλό αστροναύτη Πάολο Νεσπόλι: «Με βάση τις εμπειρίες σας στο Διάστημα, τι σκέφτεστε για τη θέση του Ανθρώπου στο σύμπαν;».

Ο πάπας έδειξε συγκινημένος από τα λόγια του διοικητή της αποστολής Ράντι Μπρέσνικ, ο οποίος είπε ότι η μεγαλύτερη χαρά που παίρνει στο Διάστημα είναι ότι «μπορεί να δει έξω και να αντικρίσει το δημιούργημα του Θεού ίσως, σε ένα βαθμό, από την οπτική του».

Ο ποντίφικας σημείωσε στον Μπρέσνικ ότι «κατάφερε να κατανοήσει ότι η Γη είναι πολύ εύθραυστη και θα μπορούσε να χαθεί σε μια στιγμή».

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά στα χρονικά που ένας ποντίφικας επικοινωνεί με το πλήρωμα του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Είχε προηγηθεί, τον Απρίλιο του 2011, ο προκάτοχος του Φραγκίσκου στο αξίωμα, ο Βενέδικτος ΙΣτ΄.

Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός (International Space Station, ISS) χρειάζεται μόλις 90 λεπτά για να κάνει μία πλήρη περιστροφή της Γης, προσφέροντας μία εντυπωσιακή θέα στα μέλη του πληρώματός του.

Ο ISS δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερους από έξι κοσμοναύτες κάθε φορά, με τους περισσότερους να μένουν εκεί για περίπου έξι μήνες.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.