Newsroom

Newsroom

Ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με τον Κώστα Σλούκα να ντύνεται Βασίλης Σπανούλης και να κάνει τη διαφορά. Το 76-70…

dunston

Ο Ολυμπιακός νίκησε τον Παναθηναϊκό με τον Κώστα Σλούκα να ντύνεται Βασίλης Σπανούλης και να κάνει τη διαφορά. Το 76-70 επί του “τριφυλλιού” στον πρώτο τελικό του ΣΕΦ έφερε την ομάδα του Σφαιρόπουλου στο 1-0 και δύο νίκες μακριά από την κατάκτηση του εφετινού τίτλου στο πρωτάθλημα μπάσκετ. Την Τετάρτη το επόμενο ραντεβού των δύο φιναλίστ στο ΟΑΚΑ (19:30).

Η εξέλιξη

Ο Μανωλόπουλος επέλεξε να παίξει χωρίς τον Διαμαντίδη στην αρχική πεντάδα, αλλά μόνο με αυτόν στον παρκέ μπόρεσε ν’ αποφύγει τα λάθη (τέσσερα σε 5 λεπτά) και ν’ αντιδράσει στο 8-3 του Ολυμπιακού. Οι “ερυθρόλευκοι” δεν έβρισκαν στόχο από το τρίποντο, έβγαλαν νευρικότητα και έδωσαν το δικαίωμα στους “πράσινους” να έχουν εύκολο αμυντικό ριμπάουντ και ταυτόχρονα τον έλεγχο του -αργού- ρυθμού.Ο Φώτσης τελείωσε φάσεις από μακριά και μετά 15-8 ο Παναθηναϊκός πήγε στο 23-10 (11′), τελειώνοντας σερί 20-2.

Ο Σφαιρόπουλος είχε βγάλει τον Σπανούλη και μέσω του Σλούκα βρήκε το αντίδοτο. Αυτός διέσπασε την κλειστή άμυνα του “τριφυλλιού”, πήρε ντράιβ, κέρδισε φάουλ και έδωσε σκορ.

Ο Παναθηναϊκός εγκλωβίστηκε επιθετικά, “ξεκουρδίστηκε” όταν ο Μποχωρίδης και ο Μόργκαν πάτησαν παρκέ, οι Πειραιώτες πέρασαν την μπάλα μέσα και χάρη στη δυναμική του Ντάνστον, όχι μόνο έκλεισαν την εις βάρος τους διαφορά, αλλά προσπέρασαν 28-23.

Οι βολές έδωσαν λύση στους φιλοξενούμενους που, μετά την επάνοδο των Μαυροκεφαλίδη-Φώτση, σκόραραν εντός πεδιάς ύστερα από 7:30 λεπτά και σε συνδυασμό με το 0/13 του Ολυμπιακού από τα 6μ75 έκλεισαν το 20λεπτο στο 34-33.

Η άμυνα του Παναθηναϊκού συνέχισε να δίνει μακρινά σουτ στους “ερυθρόλευκους”, Μάντζαρης και Πρίντεζης όμως βρήκαν διαδοχικά το στόχο, με αποτέλεσμα το 41-36 του 22′. Αυτό το +5 ο Ολυμπιακός είχε ως εφαλτήριο για να φτάσει σε διψήφιο προβάδισμα (51-39), σ’ ένα διάστημα που ο Έλληνας φόργουορντ είχε 9 πόντους κερδίζοντας τις μάχες είτε από τον Μαυροκεφαλίδη (στην επίθεση) είτε από το Φώτση (στην άμυνα). Βέβαια, το κοντό σχήμα του Μανωλόπουλου (Κούπερ, Μποχωρίδης, Διαμαντίδης) και η ζώνη συνδυαστικά λειτούργησαν με τέτοιο τρόπο για τους “πράσινους” που το γρήγορο 7-0 τούς έφερε ξανά σε θέση διεκδικητή. Πλησίασαν μάλιστα στο -3 (53-50), έχοντας εκμεταλλευτεί το γεγονός πως ο Ολυμπιακός έπαψε να… επιτίθεται προς το καλάθι.

Όταν το έκανε, κυρίως γιατί ο Σλούκας το διάβασε και το τόλμησε, η διαφορά άνοιξε ξανά. Τα επιθετικά ριμπάουντ βοήθησαν την ομάδα του Σφαιρόπουλου να έχει δεύτερες ευκαιρίες και το 67-55 (στο 33:30) έκανε τον Παναθηναϊκό να ψάχνει -με πολύ λιγότερες πιθανότητες- νέα ανατροπή. Το 72-58 του 35′ ήταν επί της ουσίας απαγορευτικό παρά τα εύστοχα τρίποντα του Γιάνκοβιτς. Οι Πειραιώτες διαχειρίστηκαν πιο σοφά την υπέρ τους διαφορά και στο 74-63 του 38′ είχαν κλειδώσει τη νίκη.

Η καλύτερη πεντάδα:

1. Μακράν του δεύτερου ο Κώστας Σλούκας, γιατί γύρισε το ματς στο πρώτο ημίχρονο και έκανε τη διαφορά στο δεύτερο.

2. Ο Ματ Λοτζέσκι, αφού τα δικά του τρίποντα ήρθαν σ’ ένα σημείο που ο Ολυμπιακός χρειαζόταν και το μακρινό σουτ.

3. Ο Γιώργος Πρίντεζης, για τους 9 πόντους στην τρίτο περίοδο, βγάζοντας από το ματς τους ψηλούς του Παναθηναϊκού.

4. Ο Μπράιαν Ντάνστον, για τις καίριες παρεμβάσεις του στο ματς.

5. Μαυροκεφαλίδης-Φώτση μαζί. Χρειάζεται κι από άλλους το ίδιο μυαλό ο Παναθηναϊκός.

Το φύλλο αγώνα:

Ο Ολυμπιακός άρχισε τη σειρά προστατεύοντας την έδρα του. Ήταν σκληρό το ματς, αλλά μέτρησε το βάθος επιλογών, όταν ο Μανωλόπουλος δεν μπορούσε να βγάζει τους Μαυροκεφαλίδη, Φώτση και Διαμαντίδη. Αντίθετα ο Σφαιρόπουλος είχε φρέσκο τον Πρίντεζη στην τρίτη περίοδο και πήρε από τον Σλούκα όσα δεν του έδωσε ο Σπανούλης. Το 1-0 λέει πολλά αλλά ταυτόχρονα λίγα. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν πολύ πιο γεμάτοι, ήταν γνωστό αυτό, και παρέμειναν το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Τα τρικ όμως από τον “πράσινο” πάγκο, σε άμυνα και επίθεση, έπιασαν κατά διαστήματα και ο Παναθηναϊκός μπορεί να λέει ότι δεν έπεσε αμαχητί. Όπως δηλαδή συνέβη επί Ιβάνοβιτς.

Τα δεκάλεπτα: 10-17, 33-34, 55-50, 76-70

Πηγή: contra.gr

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…