Newsroom

Newsroom

O Mητσοτάκης «προσυπέγραψε» το σκάνδαλο με τη λίστα Πέτσα

Έδωσε είδηση στη σημερινή, «γενέθλια» συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και η είδηση είναι ότι μάλλον από δω και στο εξής πρέπει να μιλάμε για λίστα Μητσοτάκη και όχι λίστα Πέτσα.

5109259

Όλα καλώς καμωμένα, όλα αμερόληπτα και «διάφανα» σύμφωνα με τον πρωθυπουργό ο οποίος προανήγγειλε και έναν «δύσκολο» χειμώνα. Ο πρωθυπουργός όχι μόνο δεν «είδε» μαγειρεμένα στοιχεία και πολιτικές παρεμβάσεις για τα εκατομμύρια που δόθηκαν σε φίλους μιντιάρχες αλλά προχώρησε και στον ισχυρισμό ότι όλα έγιναν… τέλεια.

«Το μόνο το οποίο θα μπορούσα να εισπράξω ως δικαιολογημένη κριτική ήταν ότι ίσως δεν εξηγήσαμε πάρα πολύ καλά από την πρώτη στιγμή ότι δεν είναι μία δουλειά την οποία την κάναμε εμείς. Την αναθέσαμε σε μία εξωτερική, στη μεγαλύτερη εταιρεία του κλάδου να μοιράσει τα χρήματα. Δεν κάναμε εμείς καμία παρέμβαση. Εξού και όταν δόθηκε η λίστα δεν υπήρξε ουσιαστική κριτική για το πού πήγαν τα ποσά. Δόθηκαν σε όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για το θέμα της διαφήμισης και των χρημάτων που διανεμείθηκαν, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η κυβέρνηση έδωσε χρήματα σε μία εταιρεία που διένειμε τα χρήματα όπως έκρινε, με κριτήρια που όρισε. «Δεν ήταν λίστα Πέτσα. Γνωρίζω πολυ καλά τι έγινε στο παρελθόν. Δεν εξηγήσαμε από την πρώτη στιγμή, την αναθέσαμε σε μία εξωτερική εταιρεία του κλάδου. Δεν υπάρχει κριτική για το πού πήγαν τα χρήματα, τα οποία δεν δόθηκαν με παρέμβαση πολιτική», συμπλήρωσε.

Έρχεται ζόρικος χειμώνας

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η πορεία της οικονομίας συνδέεεται με τις εξελιξεις στο θεμα του κορονοϊού, εκφράζοντας την ανησυχία του. Όπως επισήμανε, «πρώτη προτεραιότητά μου είναι να προστατεύσω τις θέσεις εργασίας και να στηρίξω το εισόδημα των Ελλήνων». Ξεκαθάρισε πως η προσοχή του είναι απολύτως εστιασμένη στα θέματα της οικονομίας, και γι’ αυτό η κυβέρνηση εξήγγειλε σχέδιο στήριξης της οικονομίας.

Παρά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, υποστήριξε ότι η οικονομία πριν τον κορονοϊό «πήγαινε μια χαρά» και επομένως «κανείς δε μπορεί να χρεώσει την κρίση στην κυβέρνηση».

Στην ίδια γραμμή, κατασκευής μια εικονικής πραγματικότητας και αναφορικά με την έκρηξη των απολύσεων, ανέφερε ότι η κατάσταση «δεν είναι τόσο αποκαρδιωτικά σε σχέση με αυτό το οποίο συμβαίνει τουλάχιστον σε άλλες χώρες», ωστόσο αναγκάστηκε να ψελλίσει ότι έρχεται «δύσκολος χειμώνας» στα εργασιακά.

Όχι τώρα ανασχηματισμός

«Ανασχηματισμός, κάποια στιγμή, θα γίνει αλλά δεν είναι της στιγμής. Όταν έρθει η ώρα θα το μάθετε από μένα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ότι ανασχηματισμός δεν είναι μόνο η αλλαγή προσώπων, αλλά και οι αναδιατάξεις δομών και οι αλλαγές αρμοδιοτήτων. «Όταν κρίνω ότι πρέπει να υπάρχει ανάγκη διορθωτικών κινήσεων, αυτές θα γίνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Αναγκαίος ο ιδιωτικός τομέας στην υγεία. Έχει την τεχνογνωσία.

Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η χώρα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει δεύτερο κύμα κορονοϊού, τόσο ως προς την επάρκεια του συστήματος υγείας όσο και ως προς την συσσωρευμένη αποκτηθείσα εμπειρία. «Θα έχουμΕ περισσότερα κρεβάτια εντατικής. Είμαστε πολύ πιο έμπειροι στο θέμα του κορονοϊού, θα έχουμε κάποια θεραπευτικά πρωτόκολλα και ελπίζω ότι θα έχουμε το εμβόλιο στο επόμενο εξάμηνο», υπογράμμισε.

Χαρακτήρισε αναμενόμενη τη χαλάρωση του κόσμου, κάτι που συμβαίνει, ωστόσο τόνισε πως «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί». Αναφέρθηκε στα «πανηγύρια του Αυγούστου», που «μας προβληματίζουν, το έχουμε συζητήσει με ειδικούς και χρειάζεται προσοχή, αλλά δεν κινούμαστε στην κατεύθυνση απαγόρευσης. Θα υπάρχει αυξημένη επιτήρηση».

Ακόμη, σημείωσε ότι ο περιορισμός των 6 ατόμων ανά τραπέζι θα καταργηθεί και δεν θα χρειαστεί να πάμε ξανά σε καραντίνα, αφού το κόστος για την οικονομία είναι τόσο μεγάλο που δεν τον αντέχει καμία οικονομία. Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, θα υπάρξουν -εάν χρειαστεί- στοχευμένες κινήσεις σε επίπεδο καραντίνας.

Τέλος, για το ζήτημα του κορονοϊού υπεραμύνθηκε της συνεργασίας ιδιωτικού και δημοσίου τομέα στο θέμα της υγείας, γιατί -όπως υποστήριξε- ο ιδιωτικός τομέας έχει την τεχνογνωσία.

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

pexels vung nguyen 17260100

Καιρός: Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Τι ισχύει για την 25η Μαρτίου (video)

Φαίνεται πως ο καιρός μας έκανε τη χάρη στο ένα απ' τα δυο συνεχόμενα τριήμερα

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Τσαλίκης Οικονομόπουλο

Τσαλίκης: «Νευριάζω όταν ρωτάτε τον Οικονομόπουλο για τα ομόφυλα… βγάλε έναν επιστήμονα» (video)

Ο Γιώργος Τσαλίκης είχε ένα μικρό ξέσπασμα όταν μίλησε για τον Νίκο Οικονομόπουλο και τα…

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

AP22007351527410

Κέιτ Μίντλεντον: Σάλος στα social media για τη «σωσία» – «Αν πιστεύεις ότι είναι η Kate, πρέπει να τσεκάρεις την όρασή σου…» (video)

Λίγο καιρό μετά τον χαμό που προκάλεσε μια επεξεργασμένη φωτογραφία της, η Κέιτ Μίντλεντον βρίσκεται…

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

φωτοβολίδα Μανώλης

Θρήνος για τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή του από φωτοβολίδα – Είχε τραυματιστεί και παλιότερα (video)

Τα νέα στοιχεία για την τραγωδία στην με τον 33χρονο Μανώλη που έχασε τη ζωή…