Ο Μητσοτάκης και τα διαγγέλματα του: Μίλα μου για μήλα

H εξαγγελία Μητσοτάκη περί αναδρομικής επιστροφής έως το ποσό των 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι αυτό που λέμε, άμα τα δείτε γράψτε μας

5588014

H εξαγγελία Μητσοτάκη περί αναδρομικής επιστροφής έως το ποσό των 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα, είναι αυτό που λέμε, άμα τα δείτε γράψτε μας. Οι καταναλωτές είναι περίπου 4,2 εκατομμύρια και το μέτρο θα κοστίσει περίπου 280 εκατομμύρια ευρώ. Η διαίρεση μας δίνει 67 ευρώ ανά καταναλωτή. Το ένα δέκατο των 600 ευρώ. Κι όταν ακούμε για ηλεκτρονικές πλατφόρμες που μέσω αυτών θα γίνεται η αίτηση, κάποια στιγμή τον Ιούνιο, καταλαβαίνουμε ότι θα πληρωθούν πολλοί λιγότεροι, πολύ λιγότερα από όσα τους πήρε μέσα από τις τσέπες τους η ρήτρα αναπροσαρμογής Μητσοτάκη.

Παράλληλα με τις εξαγγελίες του για το ηλεκτρικό ρεύμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στο 14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζοντας τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «βάλτο», ενώ την δική του διακυβέρνηση «αναγέννηση». Ο Μητσοτάκης μπερδεύει λίγο τις έννοιες. Ο «βάλτος» που ανέφερε, είναι αυτός που ανέκοψε την ανθρωπιστική κρίση, όταν πολλοί άνθρωποι έτρωγαν μέσα από τα σκουπίδια και εκατοντάδες χιλιάδες από αυτούς δεν δικαιούνταν νοσοκομειακής περίθαλψης. Ο «βάλτος» έφερε την έξοδο από τα μνημόνια και το σταμάτημα των συνεχών εξευτελιστικών επισκέψεων της τρόικας. Ο «βάλτος» είχε την πολιτική γενναιότητα να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο «βάλτος» άφησε στα κρατικά ταμεία τριανταεπτά δισεκατομμύρια ευρώ ως παρακαταθήκη οικονομικής ασφάλειας για τη χώρα και τον λαό της. Σε μια ύψιστη χειρονομία πολιτικής υπευθυνότητας.

Ο Μητσοτάκης μίλησε και για την δική του διακυβέρνηση και την χαρακτήρισε «αναγέννηση». Μάλλον εννοεί την «αναγέννηση» της λίστας Πέτσα, του «σκοιλ ελικικου» και του «μετζη του νεουκτη». Την «αναγέννηση» των απευθείας αναθέσεων των επτά δισεκατομμυρίων ευρώ. Την «αναγέννηση» της πανεπιστημιακής αστυνομίας και των προσλήψεων αστυνομικών αντί γιατρών. Την «αναγέννηση» του ρεκόρ των θανάτων από τον κορονοϊό, του ρεκόρ των καμένων δασών, του ρεκόρ ακρίβειας του ηλεκτρικού ρεύματος. Την «αναγέννηση» του εξοβελισμού της κοινωνιολογίας από τα σχολεία και της αναβάθμισης των θρησκευτικών. Την «αναγέννηση» του Φουρθιώτη, του Λιγνάδη, των push backs, του κουκουλώματος του σκανδάλου Novartis. Είναι μια περίεργη «αναγέννηση» η «αναγέννηση» του Μητσοτάκη. Φέρνει πιο πολύ σε στυλ μεσαίωνα.

O Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του μήνυμα για τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος, έκανε μια σημαντική οικονομικοφιλοσοφική προσέγγιση του θέματος: «Η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται». Ψαγμένη κουβέντα που
περικλείει μεγάλες αλήθειες. Όπως λέμε: «Τα καινούρια μου παπούτσια δεν μου κόστισαν ούτε ευρώ. Διότι τελικά δεν αγόρασα παπούτσια», ή «σήμερα στο σούπερ μάρκετ δεν ξόδεψα ούτε σεντ. Γιατί αποφάσισα να μην πάω σούπερ μάρκετ». Ο Μητσοτάκης μέσα από τις αμπελοφιλοσοφίες του και τα άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε, προσπαθεί να βρει κορόιδα που θα τον πιστέψουν. Όμως κορόιδα δεν υπάρχουν πια τα πάτησε το τρένο. Θα το διαπιστώσει πολύ σύντομα.

Τα διαγγέλματα του Μητσοτάκη είναι θολά, ασαφή, γίνεται μια προσπάθεια να φαίνεται ότι κάτι λένε, κάτι εννοούν χωρίς κανένας να κατανοεί τι ακριβώς λένε, τι ακριβώς εννοούν.

Ούτε καν ο ίδιος ο Μητσοτάκης τα κατανοεί. Είναι διαγγέλματα νερόβραστη σούπα. Όμως εμάς που δεν μας αρέσει η νερόβραστη σούπα, θα προτιμούσαμε ο Μητσοτάκης στα διαγγέλματα του να μιλά για μήλα. Θα ήταν πιο γευστικά.

Μίλα μου για μήλα
μη μου μιλάς για πρασινάδα ή για μαυρίλα
δε θέλω άλογο, ούτε καμήλα
θέλω μόνο να μου μιλάς για μήλα!*

*Στίχοι Ευγένιου Τριβιζά

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

CropImage 26

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

O 27χρονος αναπληρωτής είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό, απειλή και επίθεση σε…

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

τροχαίο

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεαρό νεκρό και έναν τραυματία στην Ελευσίνα - 17χρονος νεκρός σε…