Ο κορονοϊός είναι ήδη στην Ελλάδα και έχει κυβερνητική σφραγίδα

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε κάθε μορφής επιδημία», υπόσχεται το επιτελικό κράτος και την ίδια ώρα χάνονται ζωές στην Ελλάδα από μια απλή γρίπη. Η κυβέρνηση χαλαρά ανακοινώνει μέτρα πρόληψης εαν... έρθει ο ιός

AP Corona Virus 0 3

«Είμαστε έτοιμοι για λουκέτο σε σχολεία, επιχειρήσεις, γήπεδα και ΜΜΜ αν χρειαστεί…», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στα μέτρα πρόληψης που εξήγγειλε η κυβέρνηση  για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού εφόσον έχουμε κρούσματα στην χώρα μας. 

Όπως είπε ο παντογνώστης και ειδικός λοιμωξιολόγος της κυβέρνησης,  κ. Πέτσας,  ο κορονοϊός εξακολουθεί να παραμένει μια ήπια νόσος όμως η κυβέρνηση έκρινε απαραίτητο να προχωρήσει στην έκδοση ΠΝΠ με μέτρα πρόληψης, υγειονομικής παρακολούθησης και αποτροπής της εξάπλωσης της νόσου. «Πτυχές του σχεδίου για τον κορονοϊό θα εξελίσσονται ανάλογα με τις διεθνείς εξελίξεις», σημείωσε ο κ. Πέτσας και διευκρίνισε ότι πρόκειται για δυναμικό μέτρο προκειμένου η χώρα να είναι έτοιμη για το χειρότερο σενάριο, χωρίς, όμως αυτό να σημαίνει ότι θα ενεργοποιηθούν όλα τα μέτρα.

Φυσικά την ώρα που ανακοίνωνε τα έκτακτα μέτρα πρόληψης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, την ίδια ώρα oι κραυγή αγωνίας που εκφράζουν στα κανάλια οι νοσοκομειακοί γιατροί, λοιμωξιολόγοι  και οι εργαζόμενοι στα μεγάλα νοσηλευτικά ιδρύματα, και αναφέρουν πως «η χώρα είναι τελείως ανοχύρωτη απέναντι σε οποιαδήποτε σοβαρή επιδημία», περνάει στο ντούκου. Και πώς να μην είναι ανοχύρωτη η χώρα όταν χάνονται ζωές από μια απλή γρίπη, όταν στα νοσοκομεία το προσωπικό δεν επαρκεί,  υπάρχει έλλειψη φαρμάκων, ενώ οι μονάδες εντατικής θεραπείας  είναι ασφυκτικά γεμάτες και δεν επαρκούν σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Τι τα λένε οι άνθρωποι κανείς δεν τους ακούει… αλλά στην κυβέρνηση όλα τα βλέπουν χαλαρά!

Εξού και τα χαλαρά μέτρα, για την ακρίβεια ανύπαρκτα στα αεροδρόμια και λιμάνια. Η στιγμή που θα φτάσει ο κορονοϊός στην Ελλάδα είναι θέμα χρόνου καθώς μην ξεχνάμε ότι σε λίγες ημέρες ανοίγει η τουριστική περίοδος στην χώρα με χιλιάδες επισκέπτες να έρχονται. Φυσικά ουδείς από την κυβέρνηση σκέφτηκε αν υπάρχει σχέδιο για τις ”κινητές υγειονομικές βόμβες” που θα κουβαλούν τα τουριστικά λεωφορεία και τα λεγόμενα tranfer στα ξενοδοχεία τόσο της Αθήνας όσο και της υπόλοιπης Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα μαρτυρία οδηγού τουριστικού λεωφορείου που μετέφερε την περασμένη βδομάδα Κινέζους τουρίστες (φορούσαν όλοι βέβαια μάσκα) αλλά εκείνος ήταν εκτεθειμένος καθώς δεν είχε λάβει καμία ενημέρωση ούτε από το γραφείο του ούτε από το υπουργείο. Την στιγμή αυτή συνεχίζονται κανονικά οι τουριστικές εκδρομές με ξένους τουρίστες, μη γνωρίζοντας κάποιος αν μεταφέρουν τον ιο και ας μην έχουν εκδηλώσει στα συμπτώματα (υψηλό πυρετό). Όσο για τις αποκριάτικες εκδηλώσεις, εκείνες θα γίνουν κανονικά και ας είναι τόσο κοντά… όπως η Πάτρα όπου ο κορονοϊός ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του, με χιλιάδες κόσμο ξένους και Έλληνες τουρίστες να έχουν ήδη κατακλύσει την πόλη εδώ και μέρες. 

Και όλα αυτά συμβαίνουν την στιγμή που ο κορονοϊός είναι πλέον δίπλα μας, έχει ήδη χτυπήσει πολύ πιο οργανωμένες χώρες από την Ελλάδα, και εδώ η κυβέρνηση χαλαρά ανακοινώνει μέτρα πρόληψης εαν έρθει ο ιός, ενώ είναι και σίγουροι ότι θα είναι και ήπιος! Δεν θέλω να φανταστώ αν πραγματικά έρθει…ο κορονοϊός  στην Ελλάδα (σ.σ κάτι που  απευχόμαστε όλοι) και εξαπλωθεί στα νησιά του Β. Αιγαίου όπου οι πρόσφυγες είναι έρμαια της κυβερνητικής ανικανότητας και ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες διαβίωσης και υγιεινής τι θα γίνει.

Πλέον για όποιον δεν το έχει καταλάβει ο κορονοϊός είναι ήδη εδώ και έχει κυβερνητική σφραγίδα

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ιερώνυμος

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε οργισμένο μήνυμα στην πολιτική τάξη της χώρας - Η ερώτηση των…

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

CropImage 26

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

O 27χρονος αναπληρωτής είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό, απειλή και επίθεση σε…