Newsroom

Newsroom

Ο κατά φαντασίαν ιππότης Δημήτρης Μαρκόπουλος: Έφυγε τρέχοντας για να μην «αδικήσει» τον ΣΥΡΙΖΑ

Κρύφτηκε πίσω από μια δικαιολογία που δεν είχε καν λογική

4967430

Κάθε ψήγμα λογικής διέλυσε ο βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Μακρόπουλος στην προσπάθειά του να βρει έξοδο διαφυγής ώστε να μη χρειαστεί να απαντήσει σε «δύσκολες» ερωτήσεις για τη σχέση του με τη Novartis.

Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος λοιπόν, ο οποίος ήταν καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή του Κontra, μόλις μυρίστηκε ότι ο δημοσιογράφος της Αυγής Άγγελος Τσέκερης ήθελε να του κάνει δύσκολες ερωτήσεις, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από την εκπομπή.

Ο λόγος που σκαρφίστηκε ήταν ότι θα ήταν άδικο να παραμείνει και να μιλήσει μόνος του χωρίς αντίλογο από κάποιον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς νωρίτερα είχε αποχωρήσει από την εκπομπή ο Νίκος Φίλης.

«Ήσασταν ανεπαρκέστατος σήμερα και αναξιοπρεπέστατος. Έχετε πει πέντε φορές το ίδιο πράγμα όταν τον ρωτάνε οτιδήποτε απαντάει για την ΑΥΓΗ και φεύγει. Καληνύχτα», απάντησε ο δημοσιογράφος της Αυγής

Αξίζει να θυμίσουμε ότι χθες ο Δημήτρης Μαρκόπουλος βρέθηκε στις πρώτες θέσεις της επικαιρότητας, ύστερα από την αποκάλυψη ότι δικό του άρθρο περιέχεται μέσα στα έγγραφα της αμερικανικής δικογραφίας, που διαβιβάστηκαν στην Προανακριτική. Πρόκειται για ένα μεγάλο, διθυραμβικό ρεπορτάζ του επιχειρηματικού ένθετου της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», ‘Business Stories’ στις 16/6/2010, το οποίο αποτύπωνε, σύμφωνα με την «Εφ. Συντακτών», την προσπάθεια του ισχυρού άνδρα της Novartis να βρει «θεραπεία για την αγορά του φαρμάκου».

Ειδικότερα, ολόκληρο το δημοσιευμένο κείμενο του κ. Μαρκόπουλου στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», περιείχε απόσπασμα που βρέθηκε στα γραφεία της Novartis και στη συνέχεια διαβιβάστηκε στο FBI. Πρόκειται για πρωτόλειο κείμενο, με διορθώσεις και τέσσερις διαφορετικούς (υποψήφιους) τίτλους. Ακολουθούσε η υπογραφή και το e-mail του Δ. Μαρκόπουλου.