Ο Εισαγγελέας λέει "όχι" στην παραπομπή Κασιδιάρη για το θέμα Μπαλτάκου

Να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για την καταγραφή και την δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκη Μπαλτάκο ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας.

cover
NewsRoom 08/07/2015 | 19:54

Να μην παραπεμφθεί σε δίκη ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης για την καταγραφή και την δημοσιοποίηση της συνομιλίας που είχε με τον πρώην γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά Τάκη Μπαλτάκο ζητεί ο εισαγγελέας Εφετών Αντώνης Λιόγας.

Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός προτείνει να μην γίνει κατηγορία σε βάρος του βουλευτή για τυπικούς και ουσιαστικούς  λόγους. Ο εισαγγελέας αναφέρει στην εισήγηση του προς το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ότι η συνομιλία που είχε ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Τάκη Μπαλτάκο στο γραφείο του τελευταίου στην Βουλή, τον Οκτώβριο του 2013, αφορούσε σε ζητήματα δημοσίου ενδιαφέροντος, τα οποία θα μπορούσαν ενδεχομένως να είναι αντικείμενο ενημέρωσης της κοινής γνώμης.

Ο εισαγγελικός λειτουργός αναφέρει: «Η επίδικη συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο υπηρεσιακό γραφείο του γ.γ της Κυβέρνησης και  ενώ η πόρτα ήταν ανοιχτή και η είσοδος  τρίτων προσώπων σε αυτό ελεύθερη. Δεν έθιγε και δεν αναφερόταν καν στην ιδιωτική ζωή κάποιου προσώπου.... Αντίθετα, αποτελούσε μία προεχόντως επαγγελματική-πολιτική συζήτηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια και κατά την εκτέλεση των υπηρεσιακών καθηκόντων του Τάκη Μπαλτάκου, ως γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης και η οποία, λόγω της φύσεως και του είδους των εκπληρούμενων αυτών καθηκόντων, υπόκεινται σε έλεγχο και κριτική».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, ο βαθμός της εμπιστευτικότητας της συζήτησης προκύπτει και την κατάθεση του Τάκη Μπαλτάκου. Ο εισαγγελέας επισημαίνει στην πολυσέλιδη πρόταση του πως ο Ηλίας Κασσιδιάρης, χρησιμοποίησε το υλικό της συζήτησης που είχε με τον στενό συνεργάτη  του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όταν η Βουλή , εκτελώντας χρέη δικαστικής εξουσίας, εξέταζε το αίτημα του αρμόδιου εισαγγελέα για άρση της βουλευτικής του ασυλίας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στην πρόταση του: «Η επίκληση της συνομιλίας, αποσκοπούσε στην αποτροπή της αιτούμενης δίωξης του για σοβαρό ποινικό αδίκημα που του αποδίδετο..., υπήρξε δε κατά την άποψή μας θεμιτή.... ενόψει μάλιστα και του ότι η ως άνω υποκλαπείσα συνομιλία αποτελούσε το μόνο αναγκαίο και πρόσφορο μέσο που αυτός διέθετε για την ενίσχυση των ισχυρισμών του».
Τον τελευταίο λόγο  πάντως, έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο και θα εκδώσει βούλευμα.

To koutipandoras.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.