Ο δήμαρχος ξήλωσε τα παγκάκια για να μην βρίσκουν καταφύγιο οι πρόσφυγες

Το αντικοινωνικό του πρόσωπο δείχνει ακόμα μία φορά στους πρόσφυγες ο Δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης καθώς το βράδυ της Δευτέρας ξήλωσε από την πλατεία Βικτωρίας τα παγκάκια, επικαλούμενος «αίτημα περιοίκων».

NewsRoom 10/07/2020 | 20:12

Σκοπός της κίνησης αυτής είναι να απομακρυνθούν οι οικογένειες προσφύγων που έχουν βρει τον τελευταίο καιρό προσωρινή «στέγη» στην πλατεία.

Αρκετοί από τους πρόσφυγες που διαμένουν στην πλατεία έχουν έρθει στην ενδοχώρα από τα νησιά του Β. Αιγαίου, χωρίς να έχουν οδηγίες για κατάλυμα ή για κάποια δομή φιλοξενίας και άλλοι είναι οικογένειες οι οποίες βρέθηκαν στον δρόμο στο πλαίσιο των εξώσεων λόγω της λήξης προγραμμάτων που εφάρμοσε η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ο σημερινός δήμαρχος Αθηναίων φαίνεται ότι ζήλωσε την δόξα του προκατόχου του Καμίνη, ο οποίος παραμονές Χριστουγέννων (του 2011) είχε ξηλώσει τα παγκάκια της πλατείας Κλαυθμώνος για να μην βρίσκουν εκεί καταφύγιο οι άστεγοι.

Τότε κάποιος πρότεινε «να ξηλώσουμε το δημαρχείο της Αθήνας, για να μην βρίσκουν καταφύγιο εκεί τα κτήνη.». Φαίνεται ότι είχε δίκιο.