Newsroom

Newsroom

Ο Άρης Χατζηστεφάνου για την στοχοποίηση Βαξεβάνη και Documento

«Δυστυχώς για την κυβέρνηση Μητσοτάκη, το μόνο που καταφέρνει είναι να εκθέτει ανεπανόρθωτα τα δικά της παιδιά χωρίς να κάμπτει όσους αποφάσισαν να σταθούν απέναντί της».

4948090

Το πόρισμα της προανακριτικής της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο αφού ουσιαστικά επικρέμαται ως απειλή για κάθε δημοσιογράφο που θέλει να κάνει έρευνα λένε έλληνες και ξένοι  δημοσιογράφοι στο Documento.

Ανάμεσα στους δημοσιογράφους, τους πολιτικούς και τις άλλες προσωπικότητες που εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον Κώστα Βαξεβάνη και τους εργαζόμενους στο Documento, ήταν και ο Άρης Χατζηστεφάνου, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει ότι «σε μια «δημοκρατία» τύπου Τραμπ, Ορμπάν, η Ερντογάν δεν αρκεί να «μπουκώνεις» τους φιλικά προσκείμενους δημοσιογράφους με εκατομμύρια ευρώ για να αναπαράγουν τη γραμμή της κυβέρνησής σου. Πρέπει να διατηρείς μια συνεχή απειλή απέναντι σε όλους τους άλλους».

Ολόκληρη η δήλωση του Άρη Χατζηστεφάνου στο Documento έχει ως εξής:

Σε μια «δημοκρατία» τύπου Τραμπ, Ορμπάν, η Ερντογάν δεν αρκεί να «μπουκώνεις» τους φιλικά προσκείμενους δημοσιογράφους με εκατομμύρια ευρώ για να αναπαράγουν τη γραμμή της κυβέρνησής σου. Πρέπει να διατηρείς μια συνεχή απειλή απέναντι σε όλους τους άλλους. Να στοχοποιείς συγκεκριμένους δημοσιογράφους στέλνοντας το μήνυμα, σε όλο τον κλάδο, ότι είσαι έτοιμος να τους στείλεις φυλακή ή να τους εξοντώσεις οικονομικά.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εφαρμόζει ταυτόχρονα όλες τις τεχνικές. Εκατομμύρια ευρώ στα αργυρώνητα ΜΜΕ και δικαστικές απειλές σε όσους της ασκούν κριτική.  

Δυστυχώς για αυτή το μόνο που καταφέρνει είναι να εκθέτει ανεπανόρθωτα τα δικά της παιδιά χωρίς να κάμπτει όσους αποφάσισαν να σταθούν απέναντί της

Άρης Χατζηστεφάνου
Δημοσιογράφος