Ο Άδωνις προς τιμήν του αποσύρει μηνύσεις

cover
NewsRoom 16/03/2015 | 12:40

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αποφάσισε να προχωρήσει στην απόσυρση μηνύσεων και αγωγών που είχε κάνει προς το HOT DOC.

Η απόφασή του αυτή ουσιαστικά δείχνει πως κατανοεί ότι το περιοδικό στα πλαίσια της δημοσιογραφικής λειτουργίας αναφέρθηκε στο πρόσωπό του και το ρόλο του κυρίως ως υπουργού. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρότι έχει δεχθεί σκληρή κριτική από το koutipandoras.gr και το HOT DOC, προς τιμήν του θεωρεί πως αυτός ως δημόσιο πολιτικό πρόσωπο και εμείς ως δημοσιογράφοι αποτελούμε ένα δίπολο  που οφείλει να παίζει κοινωνικό ρόλο.

Εν αντιθέση με άλλα πολιτικά πρόσωπα τα οποία ενώ βαρύνονται με βαριές κατηγορίες και σκάνδαλα μήνυσαν το περιοδικό για να μην απαντήσουν στις αποκαλύψεις, ο Άδωνις Γεωργιάδης, τις περισσότερες φορές ανταποκρίθηκε στην κριτική δίνοντας τις απαντήσεις του.

Ακόμη και μετά την αντιδικία, φιλοξενήθηκε στο site προκειμένου να απαντήσει σε θέματα για τα οποία του ασκούσαν κριτική. Θεωρούμε και εμείς πως οι μηνύσεις ούτε είναι λύση, ούτε προάγουν ένα πολιτικό κλίμα που έχει ανάγκη η χώρα.

Αντιμετωπίζουμε με εκτίμηση αυτή την κίνηση του Άδωνη Γεωργιάδη και την αναγνώριση από τη μεριά του πως ο δημοσιογράφος όπως άλλωστε σημειώνουν οι διεθνείς συμβάσεις, μπορεί να ασκεί σκληρή ακόμη και άδικη κριτική όταν πρόκειται για δημόσια πρόσωπα.

Σίγουρα αυτή η αναγνώριση καθιστά καλύτερη και τη δημοσιογραφία και την πολιτική. Η αντιπαράθεση με τον Άδωνη Γεωργιάδη ήταν πάντα πολιτική και όχι προσωπική και έτσι θα παραμείνει,αν και πρέπει να παραδεχθούμε πως αρκετές φορές υπήρξαν και φραστικές υπερβάσεις. Ο Άδωνις Γεωργιάδης γνωρίζει πως το δημοσίευμα για το οποίο έκανε μήνυση εξέφραζε την πολιτική μας διαφωνία μαζί του σε πολιτικές για την Υγεία χωρίς να υπονοεί κάτι άλλο.