Ο Άδωνης Γεωργιάδης δεν βρήκε παράβαση στο beach bar του «κολυμβητή» σερβιτόρου

Μετά το σάλο που προκλήθηκε η κυβέρνηση μη έχοντας άλλο δρόμο, δικαιολόγησε την απουσία της Επιθεώρησης Εργασίας, ενώ ο Άδωνης Γεωργιάδης προανήγγειλε ως μέτρο της καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην εργασία...τα βίντεο στο διαδύκτιο.

Fz7tKGeWwAIWraj 1

Μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι εικόνες πραγματικής γαλέρας που ζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό η κυβέρνηση σκέφτηκε ότι υπάρχουν προστατευτικές δικλείδες για τους εργαζόμενους. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο MEGA για τις κινήσεις του υπουργείου μετά την καταγγελία στη Ρόδο, αλλά και για τις συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στον τουρισμό.

 

«Πρέπει να ασχοληθούμε με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων»

Ο υπουργός Εργασίας, αφού δικαιολόγησε την έλλειψη της παρουσίας της Επιθεώρησης Εργασίας, στην συνέχεια είπε ότι δεν βρήκαν κάτι παράνομο στο beach bar, αλλά δεν ανέφερε ότι βάση του Άρθρου 17: Προστασία αιγιαλού, παραλίας και άλλων χώρων,απαγορεύεται κάθε είδους κατασκευές εντός της θάλασσας, πλην πλωτών εξεδρών θαλασσίων σπορ με ειδική άδεια.

F0A U 4XoAcY7iarodos

Ο Άδωνης Γεωργιάδης μάλιστα προανήγγειλε ως μέτρο της καταπάτησης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στην εργασία…τα βίντεο στο διαδύκτιο.

«Όταν ενημερώθηκα χθες για το σχετικό περιστατικό, επικοινώνησα με την Επιθεώρηση Εργασίας και θέλω να ευχαριστήσω τον διοικητή γιατί έδρασε σε πρώτο χρόνο και στείλαμε κλιμάκιο στην επιχείρηση σε λιγότερο από 1 ώρα. Ο έλεγχος έγινε εξονυχιστικά μέχρι το απόγευμα. σε αυτή την επιχείρηση δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις. Η σχετική εικόνα που βλέπουμε εμένα προσωπικά, δεν μου αρέσει καθόλου. Δεν προσκρούει σε κάποια κείμενη διάταξη που θα μπορεί η Επιθεώρηση Εργασίας να βάλει πρόστιμο για το συγκεκριμένο θέμα. Ο δε υπάλληλος φέρεται να είναι υπέρ αυτής της πρακτικής, λόγω των φιλοδωρημάτων. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κείμενη διάταξη που να περιγράφει αυτό που βλέπουμε στην εικόνα μας. Θα καλέσω τον κ. Χότζογλου στο γραφείο μου, και δέχομαι να ασχοληθούμε και με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων», ανέφερε αρχικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Η Επιθεώρηση Εργασίας κάνει ελέγχους. Η έκταση της τουριστικής έντασης αυτούς τους μήνες είναι πολύ μεγάλη και η Επιθεώρηση Εργασίας δεν μπορεί να είναι πανταχού παρούσα. Όταν ζήτησα την παρέμβαση της Επιθεώρησης Εργασίας για το περιστατικό στην Κρήτη, η παρέμβαση ήταν εξαιρετικά αποτελεσματική. Ο εργαζόμενος έλαβε όλους τους μισθούς που του χρωστούσαν, προσελήφθη, του πλήρωσαν όλα τα έξοδα νοσηλείας, και πλήρωσαν και το πρόστιμο στην Επιθεώρηση Εργασίας. Έλεγχοι γίνονται και να ξέρουν όλοι ότι και τα social media θα είναι στοιχείο ελέγχου», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Η πρόθεσή μου είναι να είναι το κράτος φιλικό προς την επιχείρηση αλλά αυτό να γίνεται με απόλυτο σεβασμό στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα των εργαζομένων. Το κομμάτι της ασφάλειας εργασίας πρέπει να το δούμε και γίνει κάτι πιο συγκεκριμένο. Το κομμάτι των κατασκευών αποτελεί έλεγχο που έχει κηρύξει το υπουργείο Ναυτιλίας».

 

Την ίδια στιγμή φωτογραφία δείχνει   ότι ο εργασιακός μεσαίωνας με σερβιτόρους που σερβίρουν στον…αφρό είναι πλέον καθιερωμένο. Σε μια φωτογταφία που αναρτήθηκε στα social media στον Κόλπο της Αγίας Μαρίνας…απεικονίζει μια ακόμα περίπτωση εργασιακής ζούγκλας.

Να σημειωθεί ότι όπως αναφέρουν χρήστες στα social media η εν λόγω κράτηση στα πλωτά κρεβάτια…στοιχίζουν από 150-200 ευρώ.

 

Ρόδος: Ξυλοδαρμό σερβιτόρου στην Παλιά Πόλη καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο

Νέο περιστατικό έρχεται να προστεθεί σε εκείνο με τον σερβιτόρο που παραδίδει παραγγελίες μέσα στη θάλασσα. Συγκεκριμένα περιστατικό ξυλοδαρμού και μάλιστα εργαζομένου καταγγέλλει ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρόδου κ. Παναγιώτης Εγγλέζος. Ο εργαζόμενος που δούλευε σε εστιατόριο αρνήθηκε να απασχοληθεί και στο διπλανό κατάστημα που διατηρεί επιχειρηματίας στο νησί με αποτέλεσμα ο τελευταίος να στείλει περίπου 10 άτομα να τον ξυλοκοπήσουν και να τον στείλουν στο νοσοκομείο.

Τη Δευτέρα το πρωί θα υπάρξουν εξελίξεις και για το συγκεκριμένο θέμα – ακόμη ένα που αμαυρώνει την εικόνα στον κλάδο. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, Παναγιώτης Εγγλέζος μαζί με τον πρόεδρο των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα επισκεφθούν τον εισαγγελέα.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…