Νέο βίντεο με φασίστες «κυνηγούς κεφαλών»: Απαγάγουν και αιχμαλωτίζουν μετανάστες σε ζωντανή μετάδοση

Οι φασίστες συνεχίζουν να παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους. Νέο περιστατικό με αυτόκλητους «σερίφηδες» να απαγάγουν και να αιχμαλωτίζουν μετανάστες.

untitled 5

Άλλη μια εξέλιξη, έρχεται να επιβεβαιώσει ότι τα πογκρόμ εναντίον προσφύγων και μεταναστών έχουν γίνει πολιτική και κοινωνική κανονικότητα.

Ένα νέο βίντεο με φασίστα κυνηγό κεφαλών, αυτόκλητο «σερίφη» που απαγάγει και αιχμαλωτίζει πρόσφυγες και μετανάστες  στον Έβρο ήρθε χθες (27/08) στο φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, στο βίντεο φαίνεται ο εν λόγω άντρας μαζί με δύο συνεργούς να έχει ακινητοποιήσει τέσσερις μετανάστες σε ένα χωματόδρομο οι οποίοι είναι εμφανώς τρομοκρατημένοι.

Όλα αυτά τα γνωρίζουμε καθώς για ακόμη μια φορά ο φασίστας δράστης φρόντισε να βιντεοσκοπήσει ο ίδιος τα κατορθώματα εκείνου και των συνεργατών του. Πρόκειται για τον Walandi Abrassis, ο οποίος εμφανίζεται να έχει “συλλάβει”, με τη βοήθεια συνεργών, τέσσερις μετανάστες που βρίσκονται στο έδαφος, ενώ ένας εξ αυτών φαίνεται να έχει τραυματιστεί και να πονά.

Διαβάστε επίσης: Έβρος: Καταρρέει το αφήγημα του «σερίφη» – Ελεύθεροι οι πρόσφυγες που απήγαγε

Το άτομο αυτό περηφανεύεται στην κάμερα για την ενέργειά του, κατηγορώντας τα θύματά του για εμπρησμό και φωνάζοντας στην κάμερα:

«Αλλους τέσσερις, άλλους τέσσερις καλούς επενδυτές… Βλέπετε; Μέρα μεσημέρι, που είναι οι αρχές…που είναι οι αρχές, που είναι οι αρχές… Αλλους τέσσερις επενδυτές, παίρνουμε τηλέφωνο αστυνομία δεν βγάζει δίκτυο…»

Δείτε το βίντεο:

Οι αυτόκλητοι «σερίφηδες», ο 45χρονος αλβανικής καταγωγής από την Αλεξανδρούπολη και οι 2 συνεργάτες του, τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Το βίντεο έχει διαγραφεί από το προφίλ του συγκεκριμένου άνδρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά κυκλοφορεί ακόμη από άλλους χρήστες που τον καταγγέλλουν, καθώς έχει ξεσπάσει οργή στα social media.

Το περιστατικό, κατά δήλωσή του, σημειώνεται κοντά σε χωριό του Έβρου.

Αν και ο άνδρας που εμφανίζεται στο βίντεο έχει διαγράψει το υλικό, προχώρησε αργότερα σε ανάρτηση, όπου σημειώνει:

«Ήρθαν τα παιδάκια το Σορος που δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται και δεν ξέρουν που είναι ο Έβρος, να μας βγάλουν φασίστες. Ρε τράβα σαπερα. Γιατί όταν θα βρέχουν οι βόμβες θα σε ρωτάνε για της πολιτικές απόψεις σου; τι σε εσάς δεν θα σκάνε;;; εδώ μας έχουν κατακαψει…..και αυτοί την καραμέλα τους», γράφει σε δημόσια ανάρτησή του.

Το βίντεο κοινοποίησε μεταξύ άλλων και ο διασώστης προσφύγων Ιάσονας Αποστολόπουλος.

Το παραπάνω βίντεο, όπου παρακολουθούμε φασίστες να καυχιούνται δημόσια που «παίρνουν τον νόμο στα χέρια τους», κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικού δικτύου μόλις λίγες μέρες μετά το προηγούμενο βίντεο που μεταδόθηκε επίσης δημόσια, προκαλώντας και την παρέμβαση του Αρείου Πάγου.

Διαβάστε επίσης: Έβρος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι τρεις ακροδεξιοί «σερίφηδες» που απήγαγαν 13 μετανάστες

Λαός καλεί στη δημιουργία ταγμάτων εφόδου κατά μεταναστών

Φυσικά οι αυτόκλητοι σερίφηδες, δε δρουν μόνοι τους. Πίσω τους, έχουν ένα ολόκληρο σύστημα που φέρεται να «βάζει πλάτη» στις ενέργειες τους. Το μαρτυρούν τα πρόσφατα δεδομένα. Δεκάδες ίσως και εκατοντάδες συμπολίτες μας επικροτούν τη ναζί τύπου ανθρωποφαγία, χωρίς να διστάζουν να ζητήσουν δημόσια…αίμα και θάνατο.

367537673 314862037684990 9133830964628053667 n 643x1024 1
Στο viber μια ομάδα με ολοένα και αυξανόμενα μέλη. Στο γκρουπ ήταν και ο φασίστας που έκανε live μετάδοση το προηγουμένου βίντεο και που συνελήφθη μαζί με τους υπόλοιπους δράστες.

Οι ιαχές των φασιστών κερδίζουν ολοένα και περισσότερο έδαφος φτάνοντας μέχρι τη βουλή. Αποκτούν με αυτόν τον τρόπο κάποιου είδους νομιμότητα, όταν πολιτικά πρόσωπα -βουλευτές και αρχηγοί κομμάτων -όπως ο αρχηγός της ελληνικής λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και ο βουλευτής Πάρης Παπαδάκης– αλλά και άλλα πρόσωπα σε θέση ισχύος, που από τη δημόσια θέση την οποία κατέχουν όχι μόνο δεν κατακρίνουν αλλά ενθαρρύνουν αυτές τις πρωτοβουλίες.

Άκρως φασιστική δήλωση από τον Πρόεδρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Υπενθυμίζεται πως σε μια άκρως φασιστική ανάρτηση προχώρησε ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης, Πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος καθηγητής.

Πρόκειται για αδιανόητα μισανθρωπικές και ρατσιστικές δηλώσεις, με τον ίδιο να μπαίνει στη «λέσχη» με τους υπόλοιπους βουλευτές και πολίτες που καλούν σε πογκρόμ εναντίον προσφύγων και μεταναστών.

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανάρτηση δηλώνει πως μπορεί να μην είναι υπέρ της αυτοδικίας…«όμως στην περίπτωση της σύλληψης λαθρομεταναστών (σ.σ.: εννοεί “απαγωγή”) δεν μπορεί παρά να διατυπώσει δημοσίως την κατανόηση και συμπαράστασή του».

Διαβάστε περισσότερα: «Δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας, αλλά…» – Άκρως φασιστική δήλωση από τον Πρόεδρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Την αποπομπή Γρυσπολάκη ζητούν οι Έλληνες αρχαιολόγοι

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητά την αποπομπή του Ι.Γρυσπολάκη από τη θέση του προέδρου στο ΔΣ του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, όπου τον διόρισε η Μενδώνη. Την ίδια ώρα διακεκριμένοι Έλληνες αρχαιολόγοι ζητούν να σταματήσει κάθε συνεργασία με τον πρόσφατα διορισμένο πρόεδρο του Μουσείου.

Ολόκληρο το κείμενο τις ανακοίνωσης της Ένωσης Ελλήνων Αρχαιολόγων

Θα αποπεμφθεί ο Ι. Γρυσπολάκης από τη θέση του προέδρου του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου για τις απαράδεκτες ρατσιστικές δηλώσεις του; Το αδιανόητο περιστατικό στον Έβρο, με τρεις πολίτες που δημοσιοποίησαν υπερηφάνως την απόφασή τους να γίνουν “αυτόκλητοι τιμωροί” και κυνηγοί κεφαλών, συντάραξε την κοινή γνώμη και άγγιξε όλους τους δημοκράτες πολίτες.

Η δημόσια δήλωση «κατανόησης και συμπαράστασης» του Ι. Γρυσπολάκη προς αυτούς που ήδη που διώκονται από τον αρμόδιο Εισαγγελέα για «Διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων», «Βιαιοπραγίες ή Διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα», «Αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού», «Έκθεση σε κίνδυνο» και «Παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων», αποτελεί μείζον ζήτημα για την ελληνική κοινωνία.

Ο I. Γρυσπολάκης έχει διοριστεί από την Υπουργό Πολιτισμού πρόεδρος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, μετά την απαράδεκτη μετατροπή του από δημόσια υπηρεσία σε ΝΠΔΔ με κυβερνητικά διορισμένο ΔΣ.

Ο Ι. Γρυσπολάκης δεν δικαιούται ως πολίτης, πολλώ δε μάλλον από τη δημόσια θέση που πλέον κατέχει, να ενεργεί ως πρόσωπο που «κατανοεί» την αυτοδικία και τις συν αυτή ενέργειες («σύλληψη», «ανάκριση», «δικαστική απόφαση»), ακυρώνοντας έτσι τον ρόλο των αρμόδιων θεσμικών οργάνων της πολιτείας και της δικαιοσύνης. Δεν δικαιούται να διασπείρει ρατσιστικό λόγο και να προτρέπει έμμεσα σε πράξεις βίας, παραβιάζοντας τις διατάξεις του αντιρατσιστικού Νόμου (Ν. 927/1979, Ν. 4285/2014). Επιπλέον δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τον όρο “λαθρομετανάστης” μετά την εγκύκλιο της Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου 8191/2018 που αφορά όλους τους δημόσιους λειτουργούς.
Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να συνεχίσει να εκπροσωπεί το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου αυτός που αγνοεί τους νόμους του κράτους με συστηματικό τρόπο, αυτός που δεν αναγνωρίζει τους θεσμούς της πολιτείας, αυτός που εκφράζει ρατσιστικό και μισαλλόδοξο λόγο.

Τα Μουσεία είναι επιστημονικοί οργανισμοί, στην υπηρεσία του πολιτισμού, του ανθρωπισμού, της αλληλοκατανόησης των λαών και των διαφορετικών πολιτισμών, στην υπηρεσία της καταπολέμησης του μίσους, της εχθροπάθειας, του ρατσισμού και του ναζισμού. Ο λόγος του κ. Γρυσπολάκη δεν έχει καμία σχέση με την επιστήμη, τον πολιτισμό και τον προορισμό των μουσείων.

Η κυβέρνηση που τον διόρισε οφείλει άμεσα να τον αποπέμψει.

Η κοινωνία οφείλει να κατανοήσει πόσο βαθιοί είναι οι κίνδυνοι από την μεταφορά της διοίκησης των αρχαιολογικών Μουσείων στους “εκλεκτούς” της εκάστοτε κυβέρνησης και να στηρίξει το αίτημα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων για την κατάργηση του Ν. 5021/2023.
Τα όσα συμβαίνουν αυτές τις μέρες στην χώρα, ο φασιστικός λόγος που εκλύεται και τα πογκρόμ κατά μεταναστών, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ξανά για κάθε δημοκράτη πολίτη, πολύ περισσότερο για κάθε επιστήμονα. Είναι χρέος όλων μας να σταματήσουμε τον εκφασισμό της κοινωνίας. Τόσο ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, με τις δράσεις του τις οποίες προσφάτως η Υπουργός αποφάσισε να “ποινικοποιήσει” κάνοντας έξωση στον Σύλλογο (!), όσο και τα μέλη του Συλλόγου μέσα από την δουλειά τους στις Εφορείες και τα Μουσεία της χώρας, έχουν κάνει με το παραπάνω το χρέος τους και θα συνεχίσουν να το κάνουν.

 

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…