Η Ελλάδα μια πύρινη δυστοπία: Λαός καλεί στη δημιουργία ταγμάτων εφόδου κατά μεταναστών

Την ώρα που γινόμαστε μάρτυρες της νέας πραγματικότητας, με βουλευτές και συμπολίτες να επικροτούν, να ενθαρρύνουν και να καλούν ανοιχτά τον κόσμο σε κυνήγι μαγισσών, στη δημιουργία ταγμάτων εφόδου εναντίον των μεταναστών, ο Βασίλης Κικίλιας -δίχως ίχνος ντροπής- δε διστάζει να δηλώσει για τους 18 νεκρούς μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, πως ήταν δική τους ευθύνη που πέθαναν.

kikilias 0

Τις τελευταίες μέρες πολίτες βλέπουν τη χώρα να έχει μετατραπεί σε μια κόλαση επί της γης, με αποκορύφωμα το θάνατο τουλάχιστον 18 μεταναστών που βρέθηκαν απανθρακωμένοι στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, με την κυβέρνηση να εστιάζει -γεγονός ασύλληπτο-  στο ότι ήταν «παράτυποι». Την τραγική αυτή είδηση, διαδέχθηκε κάτι ακόμη χειρότερο: Ένα βίντεο ντοκουμέντο που μεταδόθηκε δημόσια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και που έδειχνε «νταήδες» φασίστες στον Έβρο να καυχιούνται πως «πήραν την κατάσταση στα χέρια τους» έχοντας απαγάγει 25 -όπως ισχυρίζονταν- μετανάστες τους οποίους είχαν κλειδωμένους σε τρέιλερ ενός αγροτικού αυτοκινήτου.

Την υπερηφάνεια του για το εν λόγω βίντεο δε δίστασε λεπτό να κρύψει ο αρχηγός της ελληνικής λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, ο οποίος έκανε λόγο για πολίτες «που πήραν τον νόμο στα χέρια τους και συλλαμβάνουν «επενδυτές»» που καίνε τη χώρα.

Με ρυθμούς ταχύτερους και από την εξάπλωση της φωτιάς, η άποψη του βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Πάρη Παπαδάκη, πως για τις φωτιές φταίνε οι «λαθρομετανάστες» βρήκε μεγάλη απήχηση. Βούτυρο στο ψωμί του κάθε αγανακτισμένου Έλληνα που βλέπει τη γη του να καίγεται, βρήκε επιτέλους τη χρυσή ευκαιρία να κάψει τις «μάγισσες» που του φταίνε για την κακή του τη μοίρα.

Από χθες, παρακολουθούμε σοκαρισμένοι τα ακροδεξιά φασιστικά στοιχεία να βγαίνουν περήφανα από τις τρύπες τους και να καλούν σε πογκρόμ εναντίον προσφύγων και μεταναστών.

Στο viber μια ομάδα φαίνεται να έχει περίπου 240 μέλη. Στο γκρουπ είναι και ο φασίστας που συνελήφθη και άλλοι που μοιράζονται τις ίδιες ιδέες.

367537673 314862037684990 9133830964628053667 n 643x1024 1

Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο αρχηγός μιας ομάδας λέει «όχι όπλα και μαχαίρια, θα έχετε προβλήματα. Δεν μας αφήνουν να κάνουμε κάτι άλλο. Δυστυχώς, δεν μας αφήνουν». Ομολογεί δηλαδή ότι θέλει οπλισμένα τάγματα εφόδου εναντίον των μεταναστών.

Την ώρα λοιπόν που γινόμαστε μάρτυρες της νέας πραγματικότητας, με βουλευτές και συμπολίτες να επικροτούν, να ενθαρρύνουν και να καλούν ανοιχτά τον κόσμο σε κυνήγι μαγισσών, στη δημιουργία ταγμάτων εφόδου εναντίον των μεταναστών, ο Βασίλης Κικίλιας -δίχως ίχνος ντροπής- δε διστάζει να δηλώσει για τους 18 νεκρούς μετανάστες που βρέθηκαν απανθρακωμένοι, πως ήταν δική τους ευθύνη που πέθαναν, καθώς δεν έπρεπε να βρίσκονται στο δάσος.

Πρόσθεσε δε ότι το κράτος έπραξε το «καθήκον» του, με την αποστολή του 112.

«Εκφράζουμε τη θλίψη μας για τον τραγικό θάνατο των 18 συνανθρώπων μας που ήταν στο δάσος της Δαδιάς. Για άλλη μια φορά να πούμε ότι οι εκκενώσεις του 112 είναι η ασπίδα προστασίας της ανθρώπινης ζωής. Δυστυχώς οι άτυχοι αλλοδαποί ενώ απαγορευόταν να βρίσκονται στο δάσος σε συνθήκες συναγερμού 4, και παρά τα πολλαπλά μηνύματα του 112 σε Έλληνες και αλλοδαπούς που βρίσκονταν στην περιοχή δεν έφυγαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος σε μια προσπάθεια να πείσει ότι η κυβέρνηση κάνει κάθε προσπάθεια να περιορίσει τις πυρκαγιές αράδιασε αριθμούς λέγοντας μάλιστα, για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ότι «το φετινό καλοκαίρι είναι το χειρότερο από την εποχή που συλλέγονται μετεωρολογικά δεδομένα».

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας μιλώντας στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου, έκανε λόγο τις 355 πυρκαγιές «που διαχειριστήκαμε από την Παρασκευή» προσθέτοντας ότι η κατάσταση στην Πάρνηθα είναι «εξαιρετικά κρίσιμη».

«Τις ημέρες που καιγόταν ο Έβρος, η πυροσβεστική κλήθηκε να αντιμετωπίσει εννέα μεγάλης επικινδυνότητας φωτιές στην Αττική, έξι στη Βοιωτία και μία στην Εύβοια» δήλσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι το μεγάλο μέτωπο του Έβρου δημιουργήθηκε από 15 παράλληλες εστίες.

Παράλληλα, ο Β. Κικίλιας ζήτησε πίστωση χρόνου αναφορικά με την ουσιαστική προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού προσθέτοντας «θα έρθει σύντομα η ώρα για κριτική, αυτοκριτική αλλά και για επανασχεδιασμό όπου χρειάζεται».

Στην αναζήτηση επιχειρημάτων έφτασε στο σημείο να αναφερθεί και στις φωτιές στη Χαβάη και στον Καναδά.

Τέλος χαρακτηρίζοντας την φωτιά που καίει στον Έβρο από το Σάββατο ως μέγα-πυρκαγιά την οποία «οι όποιες δυνάμεις πυρόσβεσης όσο ισχυρές και αν ήταν δεν θα μπορούσαν να θέσουν υπό έλεγχο».

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Ντεπαρντιέ

Συνελήφθη ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ μετά από καταγγελίες για σεξουαλικές επιθέσεις

Υπό αστυνομική κράτηση βρίσκεται από το πρωί ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ που βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες…