«Δεν είμαι υπέρ της αυτοδικίας, αλλά…» – Άκρως φασιστική δήλωση από τον Πρόεδρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

Δηλώνει πως μπορεί να μην είναι υπέρ της αυτοδικίας…«όμως στην περίπτωση της σύλληψης λαθρομεταναστών (σ.σ.: εννοεί "απαγωγή") δεν μπορεί παρά να διατυπώσει δημοσίως την κατανόηση και συμπαράστασή του».

ΑΑΑ

Σε μια άκρως φασιστική ανάρτηση προχώρησε ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης, Πρόεδρος του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και ομότιμος καθηγητής.

Πρόκειται για αδιανόητα μισανθρωπικές και ρατσιστικές δηλώσεις, με τον ίδιο να μπαίνει στη «λέσχη» με τους υπόλοιπους βουλευτές και πολίτες που καλούν σε πογκρόμ εναντίον προσφύγων και μεταναστών.

Ειδικότερα, στην εν λόγω ανάρτηση δηλώνει πως μπορεί να μην είναι υπέρ της αυτοδικίας…«όμως στην περίπτωση της σύλληψης λαθρομεταναστών (σ.σ.: εννοεί “απαγωγή”) δεν μπορεί παρά να διατυπώσει δημοσίως την κατανόηση και συμπαράστασή του».

Ακολουθεί η ανάρτησή του:

Δεν ειμαι υπερ της αυτοδικιας. Η μονη νομιμη βια ειναι αυτη, που ασκειται απο την Πολιτεια στο πλαισιο του Συνταγματος και των νομων.
Ομως, στην περιπτωση της συλληψης λαθρομεταναστων, οι οποιοι ευθυνονται για πυρκαγιες, κλοπες και αλλες μη συννομες πραξεις στον Εβρο, απο πολιτες, που βλεπουν τις περιουσιες τους να αφανιζονται, δεν μπορω παρα να διατυπωσω δημοσιως την κατανοηση και συμπαρασταση μου.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ιωακείμ Γρυσπολάκης που διορίστηκε Πρόεδρος στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από τη Λίνα Μενδώνη το 2023, έχει δεχθεί στο παρελθόν σκληρή κριτική από μία κοινότητα φοιτητών για τη στάση του υπέρ της επιχειρούμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης το 2006-2007 αλλά και για άλλες δραστηριότητες, που μεταξύ άλλων, αφορούσαν την ανακήρυξη ως μη νόμιμης της εκπροσώπησης του Ενιαίου Συλλόγου Φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης στη Σύγκλητο αλλά και την κατάργηση του επιδόματος ενοικίου προς τους φτωχότερους φοιτητές.

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

satti marina

Viral (ξανά) η Σάττι: Τραγουδάει το «Ζάρι» στην ντουζιέρα και «βάζει φωτιά» στο διαδίκτυο

Έχει συγκεντρώσει ήδη μέχρι στιγμής 1,7 εκατομμύρια προβολές καθιστώντας το βίντεο το πρώτο trend στην…

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

AP22242277968711

Πακιστάν: Τουλάχιστον 143 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τον Απρίλιο λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων

«Αυτά τα ασυνήθιστα μοντέλα βροχοπτώσεων είναι άμεση επίπτωση της κλιματικής αλλαγής».