Είναι προϊόν φωτομοντάζ; Νέος σάλος με το πρώτο επίσημο πορτραίτο του πριγκιπικού ζεύγους της Δανίας

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ, είτε… δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης.

dania prigkipes

Μετά τον περιβόητο σάλο με την επεξεργασμένη φωτογραφία της πριγκίπισσας της Ουαλίας Κέιτ Μίντλετον, νέα σειρά ερωτημάτων εγείρει -αυτή τη φορά- μια άλλη βασιλική φωτογραφία. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη φωτογραφία του βασιλικού ζεύγους της Δανίας, έπειτα από την ενθρόνιση του βασιλιά Φρειδερίκου.

Συγκεκριμένα, πολλοί χρήστες των κοινωνικών δικτύων σχολίασαν εντόνως ότι το πορτραίτο είναι προϊόν είτε φωτομοντάζ, είτε… δημιούργημα της τεχνητής νοημοσύνης.

Κέιτ Μίντλετον: «Μου αρέσει να πειραματίζομαι» – Ανέλαβε την ευθύνη για την φωτογραφία που αποσύρθηκε

Πρώτον, η βασίλισσα Μαίρη είναι ξεκάθαρα πιο «λαμπερή και ζωντανή» από τον Φρειδερίκο –σχεδόν… «ψεύτικη»– ενώ το χέρι της που ακουμπά το χέρι του συζύγου της, φαίνεται να είναι κάπως αλλόκοτα μπροστά από το δικό του.

Αυτό οφείλεται πιθανότατα σε φωτομοντάζ, ιδίως αν σκεφτεί κανείς τις πρόσφατες φήμες «περί εξωσυζυγικού δεσμού του βασιλιά», αυτό είναι τουλάχιστον ένα από τα πιο δημοφιλή σχόλια σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο να έχει υποστεί η φωτογραφία επεξεργασία.

«Μπορείτε να πείτε ότι κάτι είναι προϊόν τεχνητής νοημοσύνης από την έλλειψη σαφήνειας, ειδικά όταν κάνεις μεγέθυνση», γράφουν στο X (πρώην Twitter).

Η απάντηση του παλατιού:

Πάντως, το παλάτι της Δανίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι η φωτογραφία δεν έχει υποστεί καμία απολύτως επεξεργασία.

Δείτε τη φωτογραφία που προκάλεσε σάλο:

dania prigkipes

Ειδήσεις σήμερα:

Φαίη Σκορδά: Ξέσπασε σε κλάματα μπροστά στους δημοσιογράφους – Διέκοψε τις δηλώσεις της (video)

Ξέφραγο αμπέλι οι εγκαταστάσεις του ΗΣΑΠ: Γύρισαν ταινία ερωτικού περιεχομένου σε σταθμό του Ηλεκτρικού!

Εσωκομματική σφαγή στη Νέα Αριστερά φέρνουν οι ευρωεκλογές!

Εξελίξεις στον Παναθηναϊκό: Τελειώνει ο Φατίχ Τερίμ από το «τριφύλλι»