ΧΑ

Χρήστος Αβραμίδης & Βασίλης Βήττας

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

Σύμφωνα με την καταγγελία της Μαρίας, φοιτήτριας Κοινωνιολογίας και μέλους του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου, 8 αστυνομικοί, μπήκαν ξημερώματα στο σπίτι της χωρίς ένταλμα, το έκαναν άνω κάτω και στη συνέχεια την προσήγαγαν.

Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία όταν η φοιτήτρια ρωτούσε τους αστυνομικούς για ποιον λόγο μπαίνουν στο σπίτι της, αυτοί της απαντούσαν ότι «ξέρει αυτή», ενώ, μάλιστα, δεν της έδειξαν ποτέ το ένταλμα. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία, της είπαν ότι μπήκαν σπίτι της προκειμένου να βρουν ποιος έγραψε συνθήματα για την Παλαιστίνη.

Το απόγευμα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου φοιτητές και αλληλέγγυοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την κατασταλτική κίνηση της αστυνομίας. Πρόκειται για μία κατασταλτική, η οποία δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί μεμονωμένη, καθώς η αστυνομία το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επιτεθεί άγρια σε φοιτητές στις διαδηλώσεις, ενώ μάλιστα, στην Πάτρα φοιτητές αντιμετωπίζουν πειθαρχικά για τη συμμετοχή τους σε κινητοποιήσεις.

Η Μαρία, η οποία συμμετέχει ενεργά στο φοιτητικό κίνημα και είναι μέλος της συλλογικότητας Attack στα πανεπιστήμια, καθώς και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση, η οποία συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μίλησε επίσης για τη σημασία της αλληλεγγύης προς την Παλαιστίνη και για τις ευθύνες του ελληνικού κράτους που στηρίζει ενεργά το Ισραήλ.

Τέλος, η Μαρία ανέφερε πως ποινικοποιείται κάθε ένδειξη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, και υπογράμμισε τις ομοιότητες με την καταστολή των φοιτητών στις ΗΠΑ. «Αν και δεν ήμουν εγώ αυτή που έγραψε τα συνθήματα, είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα που γράφεται υπέρ της Παλαιστίνης», κατέληξε.

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

οπαδικη βια 1

Άγρια οπαδική επίθεση στη Θεσσαλονίκη-Τους χτύπησαν ενώ έκαναν τζόκινγκ και τους άφησαν αιμόφυρτους

Οι δράστες τους έριξαν στο έδαφος και τους ξυλοκοπούσαν με μανία, ενώ φεύγοντας πήραν τις…