Newsroom

Newsroom

Νέο παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων: 660.905 μολύνσεις σε μία μέρα

Κοντά στους 10.000 οι θάνατοι κάθε μέρα εξαιτίας της Covid-19

AP 20115491488408 e1587880916417 1

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι προχθές Σάββατο καταγράφηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων του SARS-CoV-2 παγκοσμίως, καθώς ενημερώθηκε για 660.905 επιβεβαιωμένες μολύνσεις μέσα σε μία ημέρα.

Τα προηγούμενα ρεκόρ, σύμφωνα με τον ΠΟΫ, μέρος του συστήματος του ΟΗΕ, είχαν καταγραφεί μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή (645.410 κρούσματα) και την 7η Νοεμβρίου (614.013 μολύνσεις).

Προχθές Σάββατο, το τμήμα του Οργανισμού που είναι αρμόδιο για την αμερικανική ήπειρο κατέγραψε επίσης ρεκόρ, με 269.225 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις.

Γενικά οι αριθμοί που ανακοινώνει ο ΠΟΫ τείνουν να κορυφώνονται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή και να μειώνονται κάθε Τρίτη και Τετάρτη, παρατηρεί το Γαλλικό Πρακτορείο, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με τα δεδομένα του οργανισμού, ως χθες είχαν καταγραφεί πάνω από 53,7 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 και πάνω από 1,3 εκατ. άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΫ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους, προειδοποίησε την Παρασκευή ότι μένει «μακρύς δρόμος να διανυθεί» προτού τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο.

Άλλη πρωτιά: ο ΠΟΫ κατέγραψε πάνω από 9.500 θανάτους ημερησίως για τρία συναπτά 24ωρα, 9.928 την Πέμπτη, 9.567 την Παρασκευή, 9.924 το Σάββατο.

Ο απολογισμός της Πέμπτης είναι ο δεύτερος υψηλότερος ως αυτό το στάδιο, έπειτα από εκείνον της 15ης Αυγούστου (10.012) και ο τρίτος υψηλότερος αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.

«Καμία χώρα δεν μπορεί να πει ότι ήταν επαρκώς προετοιμασμένη» για να αντιμετωπίσει την πανδημία του νέου κορονοϊού, τόνιζε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΫ την Παρασκευή, αξιώνοντας κάθε «επιστημονική πρόοδος» να ωφελήσει όλες τις χώρες και επιμένοντας ότι πανδημία μπορεί να περιοριστεί ακόμη και προτού να είναι διαθέσιμο εμβόλιο, αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί.

Καιρός: Έρχεται καλοκαίρι και 35αρια – Αυτή θα είναι η θερμοκρασία στις 5 μεγάλες πόλεις

kairos 5

Καιρός: Έρχεται καλοκαίρι και 35αρια – Αυτή θα είναι η θερμοκρασία στις 5 μεγάλες πόλεις

Κύμα καλοκαιρίας που θα διαρκέσει πολλές μέρες, δείχνουν τα τελευταία προγνωστικά μοντέλα

Eurovision 2025: Επέστρεψε στην Ελλάδα η Klavdia – «Κίνητρο όσοι έλεγαν ότι θα πιάσω τον πάτο του βαρελιού» (video)

AP25137698491511

Eurovision 2025: Επέστρεψε στην Ελλάδα η Klavdia – «Κίνητρο όσοι έλεγαν ότι θα πιάσω τον πάτο του βαρελιού» (video)

H Klavdia μετά την επιτυχία της με την 6η θέση στη φετινή Eurovision επέστρεψε το…

Νέα απάτη μέσω SMS: «Προτείνουν» δουλειά με μισθό 2.000 ευρώ – Τι πρέπει να προσέξετε

pexels pixabay 267447

Νέα απάτη μέσω SMS: «Προτείνουν» δουλειά με μισθό 2.000 ευρώ – Τι πρέπει να προσέξετε

Ένα συγκεκριμένο μήνυμα στέλνεται μαζικά τις τελευταίες ώρες μέσω SMS και «υπόσχεται» σε πολίτες υψηλές…

Άδωνις: Τα έβαλε με τις… αριστερές επιτροπές επειδή δεν κέρδισε το Ισραήλ τη Eurovision

AP25137706718298

Άδωνις: Τα έβαλε με τις… αριστερές επιτροπές επειδή δεν κέρδισε το Ισραήλ τη Eurovision

Kριτική στην ελληνική επιτροπή, που κατά τον ίδιο έριξε "απαράδεκτα χαμηλά" το ισραηλινό τραγούδι