Νέο ναυάγιο τα ξημερώματα στο Αιγαίο με θύματα τέσσερις γυναίκες και ένα παιδί

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε νέο ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο Αιγαίο.

570896ea1dc524364a8b4cb0

Από το πρωί διεξάγονται έρευνες στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Σάμου για τον εντοπισμό αγνοουμένων προσφύγων, μετά την ανατροπή λέμβου με άγνωστο αριθμό επιβαινόντων, που είχε ως αποτέλεσμα ένα παιδάκι να καταλήξει στη διάρκεια της επιχείρηση περισυλλογής και να εντοπιστούν οι σοροί τεσσάρων γυναικών.

Μέχρι στιγμής πέντε άνθρωποι, δύο γυναίκες- δύο άντρες και ένα παιδί- έχουν διασωθεί από σκάφος της Frontex και πλωτό του λιμενικού, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται στη θαλάσσια περιοχή με τη συνδρομή ελικοπτέρου.

Σύμφωνα με τις αρχικές δηλώσεις των διασωθέντων στη λέμβο επέβαιναν περίπου 10 άτομα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανακοίνωση υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – Δηλώσεις Δρίτσα 

«Συνολικά 124 (123+1) μετανάστες οι οποίοι δεν υπέβαλαν αίτηση ασύλου στην Ελλάδα επιστράφηκαν στην Τουρκία από τη Λέσβο, την Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας της 18ης Μαρτίου», αναφέρει το υπουργείο

Προστασίας του Πολίτη

 σε ανακοίνωσή του. Ένταση δημιουργήθηκε πριν την αναχώρηση του πλοίου, όταν αλληλέγγυοι έπεσαν στη θάλασσα, προσπαθώντας να εμποδίσουν την αναχώρηση του πλοίου διαμαρτυρόμενοι κατά της συμφωνίας για την επανεισδοχή. 

«Ήδη έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στο λιμάνι του Πειραιά», επεσήμανε ο Υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας με δηλώσεις του στο Κόκκινο. «Γίνεται όμως σημαντική προσπάθεια ώστε να βελτιωθούν οι συνθήκες στους χώρους φιλοξενίας και να μετεγκατασταθούν και οι 53.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στην επικράτεια»