Newsroom

Newsroom

Νεκροί και μεγάλες ζημιές από το πέρασμα του "Αϊρίν"

Τουλάχιστον 18 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα «Αϊρίν» από την Ανατολική Ακτή, η οποία σιγά σιγά προσπαθεί…

Τουλάχιστον 18 είναι οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα «Αϊρίν» από την Ανατολική Ακτή, η οποία σιγά σιγά προσπαθεί να επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς.
Στις 6 το πρωί τοπική ώρα (1.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) αναμένεται να επαναλειτουργήσουν τα αεροδρόμια της Νέας Υόρκης, ενώ τη σταδιακή επαναλειτουργία του δικτύου αστικών συγκοινωνιών της πόλης ανακοίνωσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες. Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στο γειτονικό Νιου Τζέρσεϊ το συγκοινωνιακό δίκτυο του οποίου δεν αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα με τον κυβερνήτη της Πολιτείας να εκτιμά τις ζημιές σε πολλά δισ. δολάρια.

Στην Ουάσιγκτον οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ανακοίνωσαν πως θα λειτουργήσουν κανονικά, δίνοντας στο προσωπικό που δεν μπορεί να προσέλθει τη δυνατότητα είτε να απουσιάσει είτε να εργαστεί από το σπίτι.

Η πυκνοκατοικημένη Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κατάσταση συναγερμού, καθώς το ενδεχόμενο πλημμυρών δεν μπορεί να αποκλειστεί. Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, θα χρειαστούν αρκετές εβδομάδες για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε ο “Αϊρίν” που κινείται προς τα ανατολικά του Καναδά.

Η περίοδος των τυφώνων στον Ατλαντικό συνεχίζεται με τη μετεωρολογική υπηρεσία των ΗΠΑ να στρέφει το ενδιαφέρον της τώρα στην τροπική καταιγίδα “Χοσέ” που σχηματίζεται στην περιοχή των Βερμούδων.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)