Newsroom

Newsroom

Θάνατος Ίριδας – Μαλένας: Εισαγγελική έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες ιατροδικαστών

Η εισαγγελική έρευνα σκοπό έχει να διερευνήσει κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης που επί μήνες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας

roula pispirigou new xr 1

Ακόμα μια εισαγγελική έρευνα πρόκειται να ξεκινήσει στο πλαίσιο της υπόθεσης του θανάτου των δυο παιδιών της οικογένειας Πισπιρίγκου-Δασκαλάκη, της Ίριδας και της Μαλένας, και αυτή την φορά φαίνεται πως θα αφορά τις ενδεχόμενες πειθαρχικές ευθύνες των ιατροδικαστών που τις εξέτασαν πρώτοι. 

Η εισαγγελική έρευνα σκοπό έχει να διερευνήσει κάθε πτυχή αυτής της υπόθεσης που επί μήνες απασχολεί την επικαιρότητα και ως εκ τούτου, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, για τους ιατροδικαστές που διενήργησαν τις πρώτες ιατροδικαστικές εκθέσεις στα δύο κοριτσάκια της οικογένειας Πισπιρίγκου – Δασκαλάκη από την Πάτρα.

Στην επιστολή του προς τον κύριο Καρακούκη, ο κύριος Τσιάρας τονίζει ότι: «-στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας- διενεργήσετε τον αναγκαίο έλεγχο για ενδεχόμενα πειθαρχικά παραπτώματα, που πιθανώς τελέστηκαν από τις ιατροδικαστικές υπηρεσίες τις οποίες εποπτεύετε, σύμφωνα με το ν. 3772/2009».