Newsroom

Newsroom

Νέες καταγγελίες για τους διορισμούς κατόχων παράνομων τίτλων σπουδών – Ποιες σχολές εξέδιδαν τα "πλαστά" πτυχία

Καθυστερήσεις στη διενέργεια εξετάσεων για όσους έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ ενώ κατέχουν μη νόμιμους τίτλους σπουδών αλλά και κωλυσιεργία από πλευράς ΑΣΕΠ να διαγράψει τα ονόματα όσων έχουν αποφοιτήσει από συγκεκριμένες ιδιωτικές σχολές οι οποίες παρείχαν τα λεγόμενα «πλαστά» πτυχία, καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ).

586e5e041dc524f7128b513c

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας «παρά το γεγονός ότι η Πολιτεία, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 34, παρ. 5 του Ν. 4415/2016, έχει προαναγγείλει επαναληπτικές εξετάσεις για τους κατόχους των παράνομων τίτλων από 18 ιδιωτικά ΤΕΕ, αυτή καθυστερεί με αποτέλεσμα δήθεν αριστούχοι από τα ιδιωτικά αυτά σχολεία να προσλαμβάνονται ακόμα και σήμερα στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ και να καταλαμβάνουν τη θέση μαθητών που εργάστηκαν σκληρά για να αποκτήσουν το απολυτήριό τους».

Όπως έχει διαπιστωθεί κατά τους ελέγχους οι κάτοχοι τίτλων σπουδών-μαϊμού από ιδιωτικούς φορείς εκπαίδευσης σε Τρίκαλα, Βοιωτία, Λάρισα, Γιάννενα, Βόλο, Άρτα, Θεσσαλονίκη, Αθήνα κ.λπ. είναι εκατοντάδες και συμμετέχουν μέχρι σήμερα, ή πρόκειται να συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ και να διεκδικήσουν με πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες από άλλους διαγωνιζόμενους θέση στο δημόσιο τομέα, καθώς λόγω των ψεύτικων «άριστων» πτυχίων έχουν την υψηλότερη δυνατή μοριοδότηση.

Εκτός από τους κατόχους των παράνομων τίτλων, υπάρχουν όμως και αυτοί που είναι ήδη διορισμένοι και παραμένουν στη θέση τους, διότι ακόμη δεν έχει εφαρμοστεί ο νόμος που επιβάλλει τη διενέργεια νέων εξετάσεων. Πρόκειται για τον περιβόητο νόμο 4415/2016 του Νίκου Φίλη ο οποίος αποτελεί επέκταση παλαιότερου νόμου της Μαριέττας Γιαννάκου.

Σημειωτέων πως όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, το τελευταίο διάστημα πολλοί είναι οι κάτοχοι νόμιμων τίτλων που επικοινωνούν με την Ομοσπονδία εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για την αργοπορία των αρμόδιων φορέων και τη μη αποκατάσταση της νομιμότητας και της δικαιοσύνης. Στο πλαίσιο αυτό, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε εκ νέου επιστολές προς τον Υφυπουργό Παιδείας και τον ΑΣΕΠ ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία των εξετάσεων και να βγουν τα ονόματα των κατόχων των παράνομων τίτλων από τους Πίνακες Διοριστέων του ΑΣΕΠ.

Τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια που εξέδιδαν τους παράνομους τίτλους είναι σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας τα εξής:

1.«ΣΧΟΛΕΣ ΕΥΡΩΠΗ»

2.«ΤΟΜΗ»

3.«ΑΘ. ΛΕΚΚΑ»

4.«ΚΟΡΜΑΝΟΥ»

5.«ΠΙΣΣΑΛΙΔΟΥ»

6.«Ε.ΒΑΡΩΣΗ»

7.«ΑΣΤΕΡΩ ΓΑΓΑΝΕΛΗ»

8.«Λ.ΑΣΗΜΑΚΗ»

9.«Ι.ΜΠΑΖΟΥΚΗ»

10.«ΣΠΑΡΗ ΒΑΝΑ»

11.«ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ»

12.«ΒΑΪΤΣΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ»

13.«ΒΑΜΒΑΚΑΛΙΝΑ ΜΑΡΙΑ»

14.«MAKΡΙΔΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ»

15.«ΠΑΠΑΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ»

16.«ΚΟΥΖΕΛΕΑΣ»

17.«ΓΙΑΤΣΟΥ ΜΑΤΙΚΑ»

Από τα παραπάνω ιδιωτικά σχολεία των οποίων οι τίτλοι θεωρούνται παράνομοι, δύο βρίσκονται στην Άρτα, ένα στη Βοιωτία, τρία στη Θεσσαλονίκη, ένα στις Σέρρες, ένα στην Αττική, δύο στα Τρίκαλα και επτά στη Λάρισα.

Διαβάστε σχετικά: Πώς στήθηκε η ρεμούλα με τους παράνομους τίτλους σπουδών

Διαβάστε σχετικά: Όλη η αλήθεια για τη νομιμοποίηση των «πλαστών» πτυχίων

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…