Νέα στοιχεία για την έκρηξη στη Συγγρού

Όπλα, γεμιστήρες και πάνω από χίλια φυσίγγια βρέθηκαν στο σπίτι του 78χρονου που τραυματίστηκε

NewsRoom 27/01/2022 | 08:09

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε χθες στην αρχή της λεωφόρου Συγγρού, απέναντι από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, από την οποία τραυματίστηκε ένας 78χρονος, ενώ προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στα γύρω κτίρια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή κάποιου αερίου, που δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα. Ο ίδιος ο 78χρονος ανέφερε στους αστυνομικούς ότι μύριζε κάτι περίεργο τις τελευταίες μέρες, αλλά δεν είχε δώσει σημασία, και χθες το πρωί με το που άναψε το φως, έγινε η έκρηξη.

Αυτό που έχει όμως ενδιαφέρον είναι το τι βρήκαν οι αστυνομικοί μέσα στο διαμέρισμα του 78χρονου, καθώς στη διάρκεια της έρευνάς τους εντόπισαν ένα περίστροφο, μία καραμπίνα, γεμιστήρες και πάνω από χίλια φυσίγγια και βολίδες διαφόρων διαμετρημάτων. Όταν τον ρώτησαν σχετικά, εκείνος απάντησε πως είναι μέλος σε διάφορους σκοπευτικούς ομίλους και ότι έχει άδεια για την καραμπίνα.

Πάντως, για την κατοχή των πυρομαχικών σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του 78χρονου, ενώ θα συνεχιστούν και σήμερα οι έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι του.