Νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση κατά Χαϊκάλη – Τι απάντησε

Τον Παύλο Χαϊκάλη κατονόμασε για σεξουαλική παρενόχληση η ηθοποιός Ηλιάνα Αραβή, με τον γνωστό ηθοποιό να εμφανίζεται σε εκπομπή και να ζητάει συγνώμη, παρουσιάζοντας την δική του εκδοχή. «Όταν μου λέει μια γυναίκα το "όχι" δεν τα παρατάω έτσι εύκολα» είπε μεταξύ άλλων ο Παύλος Χαϊκάλης, δηλώνοντας μάλιστα «αρσενικό παλιάς κοπής»

xaikalis Medium

Μια ακόμη καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο του θεάτρου ήρθε στο προσκήνιο χθες, με την ηθοποιό Ηλιάνα Αραβή να κατονομάζει σήμερα ως θύτη της σεξουαλικής παρενόχλησης που υπέστη τον Παύλο Χαϊκάλη.

Η ηθοποιός εμφανίστηκε χθες στην εκπομπή «Έλα Χαμογέλα» του Open και χωρίς να κατονομάσει δημόσια τον γνωστό ηθοποιό, κατήγγειλε ότι όταν ήταν 17,5 ετών και σπούδαζε στη δραματική σχολή είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση από πολύ γνωστό κωμικό ηθοποιό, που της έκανε μάθημα.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι πήρε το θάρρος να μιλήσει γιατί εξοργίστηκε που ο συγκεκριμένος είχε κάνει δηλώσεις για την κακοποίηση γυναικών πρόσφατα, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως δεν πρόκειται για κάποιο απ’ τα ονόματα που είχαν ήδη γίνει γνωστά ότι σε βάρος τους υπάρχουν καταγγελίες.

«Είχα έρθει στην ηλικία των 17μιση ετών από την Κύπρο για να σπουδάσω και μου έκανε μάθημα στο πρώτο έτος. Μετά από λίγο καιρό άρχισε να με φλερτάρει αλλά ήταν διακριτικός στην αρχή. Δεν έδωσα σημασία, μετά με πήγε σε μια οντισιόν για γνωστή σειρά που παιζόταν χρόνια. Μάλλον για να με καλοπιάσει. Στη σειρά δεν με πήραν και άρχισε να με φλερτάρει πιο έντονα. Μέχρι που ένα πρωινό, με πήρε τηλέφωνο, αυνανιζόταν, μου μιλούσε πάρα πολύ πρόστυχα. Επέμενε να συμμετέχω μαζί του στη συζήτηση αυτή. Εγώ του εξηγούσα ότι τον σέβομαι και τον θαυμάζω και ότι τον έχω σαν μπαμπά μου, τι είναι αυτά που λέτε τώρα. Μου είχαν κοπεί τα πόδια» είπε η ηθοποιός.

Η ηθοποιός δεν τον κατονόμασε στον τηλεοπτικό αέρα, αλλά είχε ήδη κάνει καταγγελία στο Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), που τις τελευταίες ημέρες έχει δεχθεί βροχή καταγγελιών.

Τι απάντησε ο Χαϊκάλης

Στην ίδια εκπομπή του OPEN εμφανίστηκε σήμερα ο Παύλος Χαϊκάλης, όπου παραδέχτηκε ότι αυτόν αφορούν οι καταγγελίες της Ηλιάνας Αραβή, θέλοντας να παρουσιάσει τη δική του εκδοχή.

Αρχικά διέψευσε ότι η κοπέλα ήταν ανήλικη όταν της έκανε το επίμαχο τηλεφώνημα και υποστήριξε ότι ήταν ερωτευμένος μαζί της, ενώ της ζήτησε δημόσια συγγνώμη.

«Ήμουν ερωτευμένος μαζί της. Και της το εξήγησα σιγά σιγά, διακριτικά, με φλερτ κτλ.»  είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε: «Δεν της είπα θα αποδεχθείς τις ορέξεις μου για να σε στείλω στην οντισιόν. Γιατί αυτό θα ήταν εγκληματικό. Την πήγα στην οντισιόν».

«Το ήξερε το ενδιαφέρον μου, δεν το αποδέχθηκε. Σωστά» είπε και τόνισε ότι «δεν ακυρώνω τα λόγια της».  Ερωτηθείς πως ανταποκρίθηκε η ηθοποιός είπε: «Κυρία. Με πολύ εύσχημο τρόπο». Όπως είπε «το απέφευγε» ευγενικά.

«Επειδή λοιπόν εγώ είμαι αρσενικό παλιάς κοπής και επειδή πιστεύω ότι ξέρω να φέρομαι σε μια γυναίκα και από την άλλη όταν μου λέει μια γυναίκα το «όχι» δεν τα παρατάω έτσι εύκολα» είπε στη συνέχεια.

«Και κάποια στιγμή φτάνουμε στο περιβόητο αυτό τηλεφώνημα που συζητάμε, που είχε τελειώσει από τη σχολή. Σε όλη αυτή τη διάρκεια, της σχολής, δεν την είχα καταπιέσει, δεν είχα προσβάλει την προσωπικότητά της, δεν την είχα πιέσει, δεν την είχα πάει σε ένα μέρος να ασκήσω βία, δεν την είχα προσβάλει ούτε σαν άνθρωπο ούτε σαν καλλιτέχνη ούτε σαν γυναίκα με οποιαδήποτε πράξη. Μιλούσαμε στο τηλέφωνο, ήξερε και της έλεγα, με απέφευγε διακριτικά και κάποια στιγμή προς το τέλος όταν αισθανόμουν ότι δεν θα τη ξαναδώ κτλ και φύγει το καλοκαίρι της εξέφρασα με έναν έντονο τρόπο, η οποία λέει ότι έφτασα σε αυτό το σημείο της πράξης και εγώ λέω κάτι άλλο», είπε αναφερόμενος στο τηλεφώνημα για το οποίο η κ. Αραβή τον κατήγγειλε ότι της μιλούσε πολύ πρόστυχα και αυνανιζόταν.

Περιγράφοντας το επίμαχο τηλεφώνημα είπε μεταξύ άλλων ότι «έχεις το δικαίωμα αν ακούς κάτι που σε προσβάλλει να κλείσεις το τηλέφωνο. Εγώ λέω λοιπόν ότι δεν ήταν αυτό, έγινε, αλλά δεν έγινε καμιά διαδήλωση (…) η οποία εκφράστηκε υπέρμετρα αν θέλεις: ότι μου λείπεις, ότι μου κάνεις, μου δείχνεις κτλ με έχεις φέρει σε μια κατάσταση, που μπορεί μέσα από το (…) να το εξέλαβε ότι υπήρχε και αυτό.

«Μπορεί να ξέφυγα», είπε στη συνέχεια για τα λόγια με τα οποία εκφράστηκε. «Εάν λοιπόν αυτό ήταν κάτι που σε εκείνη την τρυφερή ηλικία εκείνης της εποχής μπορεί να την έχει πειράξει, απ’ αυτή τη θέση της ζητάω δημόσια συγγνώμη. Και σε αυτήν και στην μητέρα της και στον πατέρα της. Δεν υπήρχε καμία πρόθεση μείωσης της προσωπικότητας, ήταν κάτι το οποίο έγινε με το κορίτσι και ήταν αν θέλετε μια υπέρμετρη έκθεση ενός ερωτισμού δικού μου…», είπε.

«Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια παρενόχληση δική μου» είπε στη συνέχεια αφού επανέλαβε πως θα μπορούσε να του είχε κλείσει το τηλέφωνο. «Καταλαβαίνω ότι μπορεί να ήρθε σε πίεση, αλλά όχι ότι ήταν κάτι που της μείωσα την πραγματικότητα ή την εξέθεσα», συμπλήρωσε.

Στη συνέχεια απαντώντας στον ισχυρισμό της ηθοποιού ότι την αγνούσε μετά στη σχολή είπε ότι: «Όταν μου είπε σας βλέπω σαν τον μπαμπά μου σταμάτησα». «Να δεχτώ το λάθος στην έκθεση του υπέρμετρου ερωτισμού μου αλλά δεν θα χρεωθώ την “πτώση του Βυζαντίου» είπε.

Τέλος, ο Π.Χαϊκάλης είπε ότι αν είχαν όντως μαζευτεί και άλλες κοπέλες θα μπορούσαν να πάνε στον σχολάρχη. Ο ηθοποιός υποστήριξε ότι «δεν έφυγα γι’ αυτόν τον λόγο απ’ τη σχολή, έφυγα για επαγγελματικές υποχρεώσεις και γιατί διαφωνούσαμε σε πολλά πράγματα».

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

CropImage 26

Άγριος καυγάς σε σχολείο στις ΗΠΑ: Εκπαιδευτικός γρονθοκόπησε μαθητή που τον είπε «νέγρο» (video)

O 27χρονος αναπληρωτής είναι αντιμέτωπος με τέσσερις κατηγορίες, που περιλαμβάνουν ξυλοδαρμό, απειλή και επίθεση σε…

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

τροχαίο

Τραγωδία στην άσφαλτο: Τροχαίο με έναν 31χρονο νεκρό στην Ελευσίνα – 17χρονος σκοτώθηκε στη Σκιάθο (video)

Θανατηφόρο τροχαίο με ένα νεαρό νεκρό και έναν τραυματία στην Ελευσίνα - 17χρονος νεκρός σε…