Να φύγετε θέλουμε. Και θα σας διώξουμε…

Αυτή είναι η κανονικότητα του Μητσοτάκη. Μπλόκα της αστυνομίας που μας σταματούν και μας ψάχνουν για το καλό μας

mat foitites 4 1

Ο Μητσοτάκης έγινε ξαφνικά λάτρης των βιβλιοθηκών. Αφού ως υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης της κυβέρνησης Σαμαρά, προχώρησε στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να κλείσει η Πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, σήμερα στέλνει τα ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο, για να περιφρουρήσουν τη δημιουργία μιας νέας βιβλιοθήκης. Ποιόν νομίζει ότι κοροϊδεύει;

Το πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στο όνομα της δημιουργίας της νέας βιβλιοθήκης αστυνομοκρατείται, στραγγαλίζεται, καταλύεται η ελεύθερη λειτουργία  του. Οι αστυνομικοί έχουν ζωσμένο το πανεπιστήμιο. Συνεχή μπλόκα, εξακρίβωση στοιχείων. Εάν είσαι νέος και περνάς από εκεί την έβαψες. Τα τάγματα ασφαλείας του Μητσοτάκη σταμάτησαν ένα κορίτσι για να ψάξουν την τσάντα του. Από την ταραχή της έβαλε τα κλάματα. Για να της απαντήσει ο πραιτοριανός. «Αφού δεν έχεις τίποτα να κρύψεις τι φοβάσαι; Ίσα-ίσα θα έπρεπε να θέλεις να σε ψάξουμε.»

Αυτή είναι η κανονικότητα του Μητσοτάκη. Μπλόκα της αστυνομίας που μας σταματούν και μας ψάχνουν για το καλό μας. Παρακολουθήσεις από την ΚΥΠ και ποιος ξέρει από ποιον άλλον, για το καλό μας. Ασφυκτικός έλεγχος της ενημέρωσης, έλεγχος των ειδήσεων, συσκότιση των γεγονότων, παραπληροφόρηση και συνεχή ψέματα για το καλό μας.

Η εισβολή των ΜΑΤ στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης δεν κρατά τα προσχήματα και σηματοδοτεί την πλήρη μετάλλαξη της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε αντιδημοκρατικό καθεστώς. Ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπίζεται. Ως καθεστώς που με νύχια και με δόντια προσπαθεί να κρατηθεί στην εξουσία. Επανέφεραν το θέμα της “ξεχασμένης” πανεπιστημιακής αστυνομίας, επειδή  νομίζουν ότι έτσι θα συσπειρώσουν τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους τους και τα νεοδεξιά ΠΟΤΑΜΙΑ. Μετά την συντριβή της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές, έφεραν νομοσχέδιο που προσπαθούν να αποκλείσουν τις φοιτητικές παρατάξεις, από τις επόμενες φοιτητικές εκλογές. Εφαρμόζουν πολιτικές καταστολής με μπλόκα, εξακρίβωση στοιχείων, σωματικούς ελέγχους. Κανονικό καθεστώς μπατσοκρατίας.

Ο Μητσοτάκης κυνικός, αδίστακτος, ανελέητος είναι ικανός για όλα. Επειδή όμως είναι μέτριος πολιτικός, κατασκεύασμα συμφερόντων, ανίκανος να αναλύσει και να αντιληφθεί τα γεγονότα, παραμυθιάζεται με την κατασκευασμένη υπεροχή του. Θεωρεί ότι ελέγχει την κατάσταση. Αδυνατεί ν’αντιληφθεί ότι βρίσκεται μέσα σ’έναν βάλτο και όσο προχωρά τόσο βυθίζεται. Όταν θα ηττηθεί και θα φύγει η κοινωνία θ’ ανασάνει. Δεν υπήρξε πολιτικός από την μεταπολίτευση και μετά που κάνει τόσο κακό στον τόπο και δημιουργεί τόσο αρνητικά συναισθήματα στους πολίτες. Η ήττα του θα είναι λύτρωση για τη συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου. Όταν στο μέλλον θα αναλύουμε πως δεν θέλουμε να είναι η δημοκρατία μας, την περίοδο του Κυριάκου Μητσοτάκη θα έχουμε ως σημείο αναφοράς. 

Η σύνοψη της διακυβέρνησης των τριών χρόνων  της κυβέρνησης Μητσοτάκη είναι τα λόγια  του αστυνομικού: «Αφού δεν έχεις τίποτα να κρύψεις τι φοβάσαι; Ίσα-ίσα θα έπρεπε να θέλεις να σε ψάξουμε.» 

Εμείς απαντάμε: Δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτα, δεν φοβόμαστε τίποτα, δεν θέλουμε να μας ψάχνετε. Να φύγετε θέλουμε. Και θα σας διώξουμε…

 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr