"Μπλόκαρε" η Δίωξη 23 ιστοσελίδες παράνομου στοιχηματισμού

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκαν 23…

Στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση του παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου, από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκαν 23 δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα, που αφορούσαν ιστοσελίδες, παρόχους υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, οι οποίοι παρείχαν τις υπηρεσίες αυτές χωρίς τη νόμιμη άδεια.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης, ύστερα από παραγγελίες της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, διενεργήθηκε ενδελεχής διαδικτυακή έρευνα, από την Ειδική Ομάδα Καταπολέμησης της διενέργειας τυχερών παιγνίων και παράνομου στοιχηματισμού μέσω Διαδικτύου, η οποία έχει συσταθεί στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας αναλύθηκαν ηλεκτρονικά ίχνη και ψηφιακά δεδομένα αφορούσε 23 ιστότοπους. Όπως προέκυψε, οι παραπάνω ιστότοποι –λειτουργούσαν χωρίς νόμιμη άδεια, δεν έχουν υπαχθεί στο μεταβατικό καθεστώς του άρθρου 50 του Ν. 4002/2011 και δεν σχετίζονται με ανάλογη αδειοδοτημένη επιχείρηση που εδρεύει στην Ελλάδα.

Η παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα αφορούσε και αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλου Ποδοσφαίρου που διεξάγεται στη Βραζιλία. Η έρευνα οδήγησε στην ταυτοποίηση των χωρών διαχείρισης και κατοχύρωσης των επίδικων ονομάτων χώρου και συγκεκριμένα κατέδειξε ότι η διαχείριση και οι διακομιστές (servers) των 23 ιστοτόπων εδρεύουν σε διάφορες χώρες και συγκεκριμένα, σε Ηνωμένο Βασίλειο, Βρετανικές Παρθένους Νήσους, Μπελίζ, Γιβραλτάρ, Αυστρία, Μάλτα, Παναμά, Σουηδία, Ρωσία και Ισραήλ.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, πραγματοποιήθηκε και σχετική αλληλογραφία – ενημέρωση της ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής, Επιτροπή Εποπτεία και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.), η οποία είναι αρμόδια για την εποπτεία και τον έλεγχο των παιγνίων.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω παράνομοι ιστότοποι εμπεριέχονται στον κατάλογο της Ε.Ε.Ε.Π. που περιλαμβάνει ιστοτόπους που προβάλλονται και προσφέρουν υπηρεσίες τυχερών παιγνίων στην Ελλάδα, χωρίς νόμιμη άδεια («black list»).

Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας δεν είναι πλέον δυνατή η πρόσβαση στους παραπάνω ιστοτόπους από παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου της χώρας μας (διαδικασία «block IP»). Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν υποβλήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Δίκη Βαξεβάνη – Αθανασίου: Τα αναπάντητα ερωτήματα από την κατάθεση μάρτυρα και οι διαφορετικές εκδοχές

Δίκη Βαξεβάνη – Αθανασίου: Τα αναπάντητα ερωτήματα από την κατάθεση μάρτυρα και οι διαφορετικές εκδοχές

Αναπάντητα ερωτήματα άφησαν οι απαντήσεις του δικηγόρου Ασημάκη Ασημακόπουλου στη δίκη με κατηγορούμενο τον Κώστα…

Καταγγελία «σοκ» από την βουλευτή του ΜεΡΑ25, Μαρία Απατζίδη-Της έστειλαν φωτογραφία με ανδρικό μόριο στα social

Καταγγελία «σοκ» από την βουλευτή του ΜεΡΑ25, Μαρία Απατζίδη-Της έστειλαν φωτογραφία με ανδρικό μόριο στα social

Δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση μέσω Facebook

Predator: Η Αρτεμις Σίφορντ «κάρφωσε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Predator: Η Αρτεμις Σίφορντ «κάρφωσε» την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τις παρακολουθήσεις

Με αφορμή ρύθμιση της αμερικανικής κυβέρνησης για τα παράνομα λογισμικά παρακολούθησης, η Αρτεμις Σίφορντ τοποθετήθηκε…