Μπάχαλο η ΕΛ.ΑΣ στην Ηλεία – Περιπολικό δεν σταμάτησε σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα

Πυροσβέστες και πολίτες έκαναν τον τροχονόμο επί 30 λεπτά. Πέρασε περιπολικό από το σημείο του συμβάντος και δεν σταμάτησε!

57d2a6e71dc52453678b4bef 1

του Μάκη Νοδάρου

Σοβαρά ερωτηματικά για γενικότερη την λειτουργία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας προκύπτουν από τα πρωτοφανή γεγονότα που διαδραματίστηκαν λίγο μετά τον τραγικό θάνατο δύο επιβαινόντων σε μηχανή μεγάλου κυβισμού που συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με αγροτικό όχημα στην διασταύρωση των Λεχαινών, σήμερα το μεσημέρι στον δρόμο «καρμανιόλα» της Εθνικής Οδού Πύργου – Πάτρας.

Από την σφοδρή σύγκρουση των δύο οχημάτων, ανασύρθηκαν νεκροί οι Μ.Τ. 52 ετών και η Β.Μ. 53 ετών από την Πάτρα, ανδρόγυνο σύμφωνα με πληροφορίες. Ο οδηγός του αγροτικού ηλικίας 43 ετών από τα Λεχαινά, μεταφέρθηκε στο Γ.Ν. Πύργου, ελαφρά τραυματισμένος.

Επί περίπου 30 λεπτά , πολίτες και πυροσβέστες, με αγωνία προσπαθούσαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες στα δύο άτομα , που βρίσκονταν στο οδόστρωμα δίπλα από τα συντρίμμια της μηχανής τους με την Αστυνομία προκλητικά απούσα από το συμβάν.

Το εξωφρενικό είναι ότι κάποια στιγμή , κι ενώ οι πολίτες καλούσαν το 100 και το 166, εμφανίστηκε περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ με κατεύθυνση από την Πάτρας προς τον Πύργο το οποίο πέρασε από το σημείο του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος αλλά για άγνωστους λόγους οι αστυνομικοί που επέβαιναν σε αυτό , παρέκαμψαν το τροχαίο και συνέχισαν την πορεία τους , προκαλώντας τις απορίες αλλά και την έντονη αγανάκτηση πολιτών που βρίσκονταν στο σημείο. Ανάμεσά τους και η κ. Αλέκα Παναγιωτοπούλου Καρδιανού, αποσπασμένη υπάλληλος στο πολιτικό γραφείου του Ηλείου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μάκη Μπαλαούρα..

Με μεγάλη αγωνία πυροσβέστες και πολίτες προσπαθούσαν επί 30 λεπτά να δώσουν βοήθεια στον έναν από τους δύο επιβαίνοντες στην μηχανή ο οποίος έδειχνε σημάδια ότι ζούσε ακόμη . Τελικά μετά από μισή ώρα εμφανίστηκαν στο σημείο του θανατηφόρου τροχαίου δύο περιπολικά και ένα ασθενοφόρο αλλά ήταν πλέον αργά για τους επιβαίνοντες στην μηχανή.

Η πρωτοφανής απουσία της Αστυνομίας σε τροχαίο θανατηφόρο ατύχημα αλλά και η προκλητική ενέργεια των επιβαινόντων στο περιπολικό να απομακρυνθούν από το σημείο του συμβάντος χωρίς να προσφέρουν καμιά βοήθεια η να ρυθμίσουν την κυκλοφορία για την αποτροπή κινδύνου άλλου ατυχήματος, δείχνει το γενικότερο μπάχαλο που επικρατεί τους τελευταίους μήνες στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας . Η ηγεσίας της οποίας – με βάση και καταγγελίες συνδικαλιστών αστυνομικών – έχει απαξιώσει το Τμήμα Τροχαίας που εποπτεύει την Εθνική Οδό.

Πηγή: apokalypseis.com

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…