Newsroom

Newsroom

Μπάιντεν: Εμείς θα είμαστε οι νικητές

Σίγουρος για τη νίκη του στις εκλογές των ΗΠΑ κι ενωτικός εμφανίστηκε  μετά τις 11 μ.μ. της Τετάρτης ο Τζο Μπάιντεν, με την καταμέτρηση των ψήφων να συνεχίζεται.  

110420 la joe bidenapjpg

«Αποδείχθηκε ότι η δημοκρατία είναι ο παλμός αυτού του έθνους. Ήταν και είναι 200 χρόνια. Ακόμα κι επί πανδημίας, περισσότεροι ψήφισαν από κάθε άλλη φορά. Είναι μια ιστορική μέρα. Αυτή είναι η Αμερική. Ο κόσμος αποφασίζει». Και συνέχισε: «Ο λαός αποφασίζει ποιος θα είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Και μετά από μια μεγάλη νύχτα καταμέτρησης είναι φανερό ότι κερδίζουμε τις πολιτείες που μας εξασφαλίζουν 270 εκλέκτορες. Όταν τελειώσει η καταμέτρηση πιστεύουμε ότι θα είμαστε οι νικητές». Ο Τζο Μπάιντεν τόνισε ότι αυτός δεν είναι ένας λόγος νίκης, αφού η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί. 

Και πρόσθεσε: «Θα κυβερνήσω για όλους τους Αμερικανούς. Κερδίσαμε την πλειοψηφία της λαϊκής ψήφου. Κάναμε ρεκόρ ψήφων. Μόλις τελειώσει η καταμέτρηση θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα θέματα μαζί. Δεν θα υπάρχουν Πολιτείες Δημοκρατικών και Ρεμπομπλικανών. Θα υπάρχουν οι Πολιτείες της Αμερικής».

Λίγα λεπτά νωρίτερα το CNN «έδωσε» και το Μίσινγκαν στον Μπάιντεν που έχει ξεπεράσει πλέον τους 250 εκλέκτορες, πλησιάζοντας πλέον πολύ το όριο των 270.

Γράφει ιστορία με τις ψήφους ο Μπάιντεν

Τις περισσότερους ψήφους από οποιοδήποτε άλλον υποψήφιο συγκεντρώνει ο Τζο Μπάιντεν “σπάζοντας” τα ρεκόρ στην ιστορία των προεδρικών εκλογών.

Συγκεκριμένα, το 2008 ο Ομπάμα είχε λάβει 69.498.516 ψήφους, ενώ μέχρι στιγμής ο Μπάιντεν έχει συγκεντρώσει 70.612.216 ψήφους, έναντι 67.679.183 του Ντόναλντ Τραμπ. Το 2016 η Χίλαρι Κλίντον είχε συγκεντρώσει 65.853.516 και ο Ντόναλντ Τραμπ 62.984.825.

«Βομβαρδίζει» με μηνύσεις ο Τραμπ

Προτού συμπληρωθούν 24 ώρες από τη στιγμή που έκλεισαν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές και ενώ η καταμέτρηση ακόμη συνεχίζεται σε πολλές Πολιτείες, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δείχνει να… παίρνει απόφαση πως δεν θα ανανεωθεί η θητεία του στον Λευκό Οίκο και κάνει αυτό που περιμέναμε:

Ξεκινά δικαστικό αγώνα για να μην μετρήσουν ψήφοι τις οποίες ο ίδιος θεωρεί άκυρες (!) την ώρα που το στρατόπεδο των Δημοκρατικών εμφανίζεται ανακουφισμένο από τη διαφαινόμενη νίκη του Τζο Μπάιντεν σε Πολιτείες-κλειδιά.

Το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ ανακοίνωσε αρχικά ότι προσφεύγει στα δικαστήρια στο Γουισκόνσιν, μια Πολιτεία που φαίνεται να την κερδίζει οριακά ο Μπάιντεν. Η διαφορά των δύο υποψηφίων είναι μικρότερη του 1%, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα (με ενσωματωμένο το 99% των ψήφων). Οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να γίνει επανακαταμέτρηση και ζήτησαν από τα τοπικά δικαστήρια να ελεγχθούν ξανά οι ψήφοι που έχουν ήδη καταμετρηθεί.

Το Γουισκόνσιν είναι η δεύτερη Πολιτεία-κλειδί που χάνει ο Τραμπ, μετά την Αριζόνα. Στο Μίσιγκαν, οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων και να μπορέσουν να ελέγξουν «εκείνα τα ψηφοδέλτια που ανοίχτηκαν και καταμετρήθηκαν ενώ εμείς δεν είχαμε ουσιαστική πρόσβαση», όπως ανέφεραν.

Παρόμοιο είναι και το αίτημα στην Πενσιλβάνια: προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για να σταματήσει «προσωρινά» η καταμέτρηση των ψήφων, μέχρι να υπάρξει «ουσιαστική διαφάνεια», όπως λένε, κατηγορώντας τους Δημοκρατικούς αξιωματούχους ότι «κρύβουν» τη διαδικασία από τους Ρεπουμπλικάνους παρατηρητές.

Ο ίδιος ο Τραμπ απείλησε κατά τη διάρκεια της νύχτας να προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αμφισβητώντας την ακεραιότητα του εκλογικού συστήματος. Σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και σε διάφορα ενημερωτικά μέσα που τον στηρίζουν κυκλοφορούν φήμες για παρατυπίες και απάτες. Μια στρατιά δικηγόρων είναι επί ποδός πολέμου.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…