Μητσοτάκης ξυρισμένος vs Μητσοτάκης αξύριστος. Ίδια γεύση

Στο τελευταίο διάγγελμα του ο Μητσοτάκης φορούσε ένα μπλουζάκι Polo και ήταν ελαφρώς αξύριστος. Σε μια από τις δόσεις του εμβολιασμού του για τον COVID-19, παρουσιάστηκε με το μισό στήθος γυμνό, λες και συμμετείχε σε διαγωνισμό bodybuilding. Και έγινε πανευρωπαϊκό ρεντίκολο.

Όπως και να εμφανιστεί, είτε ανεπιτήδευτα αξύριστος, είτε ως bodybuilder Mr. Hellas, είτε ως νερόβραστος γιάπης, ο Μητσοτάκης είναι πάντα ο ίδιος. Είναι ο άνθρωπος που επανέφερε στην Ελλάδα την μελαγχολία, την θλίψη και την απελπισία. Στα δυόμιση χρόνια που κυβερνά δεν υπήρξε αντίστοιχα άλλος πρωθυπουργός τόσο καταστροφικός. Ο Μητσοτάκης απέτυχε παντού. Η διακυβέρνηση του είναι αναποτελεσματική και ανήθικη.

Είναι ο εμπνευστής της λίστας Πέτσα, ο ηθικός αυτουργός της γελιοποίησης του «σκοιλ ελικικου» και του «Μέτζη του νέουκτη». Είναι ο βασιλιάς των απευθείας αναθέσεων – μιζών στους κολλητούς, αξίας εξήμισι δισεκατομμυρίων ευρώ. Είναι ο άνθρωπος που καλύπτει τους ενόχους του σκανδάλου Novartis, και διώκει αυτούς που προσπάθησαν να το φωτίσουν. Είναι ο υπεύθυνος για την κατάσταση φτώχειας εκατομμυρίων πολιτών. Με τις σκληρές ταξικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές του ξαναβυθίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας στην ανέχεια και την φτώχεια. Για την ακρίβεια στα supermarkets, για το απλησίαστα ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα για το πανάκριβο φυσικό αέριο δεν φταίει ο πόλεμος όπως διατείνεται.

Το ψωμί το πληρώναμε ακριβότερα εδώ και έξι μήνες. Η αδυναμία των πολιτών να θερμάνουν τα σπίτια τους μ’έναν ασφαλή τρόπο, έχει σαν αποτέλεσμα τις συνεχείς φωτιές, με νεκρούς πολλές φορές τους ηλικιωμένους ιδιοκτήτες τους. Αυτό δεν εμφανίστηκε με τον πόλεμο. Προϋπήρχε από την αρχή του χειμώνα. Απλώς ο πόλεμος ήρθε να επιδεινώσει την κατάσταση. Κι ο Μητσοτάκης προσπαθεί να κρύψει τις ευθύνες για τις πολιτικές του, πίσω από τον πόλεμο.

Ο Μητσοτάκης με την πολιτική των push backs, έκανε την Ελλάδα χώρα της παραβίασης του διεθνούς δικαίου για τους πρόσφυγες. Υπόλογη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αντί όμως να απαντήσουν στις κατηγορίες για τις επαναπροωθήσεις , συλλαμβάνουν τον σεβάσμιο διάσημο Νορβηγό φωτογράφο Knut Bry, με την κατηγορία της κατασκοπίας. Το έγκλημα του είναι ότι υπήρξε συνοδοιπόρος της αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες.

Οτιδήποτε δεν συμβαδίζει με την ακροδεξιά –ρατσιστική πολιτική τους ποινικοποιείται. Ποινικοποιούν την αλληλεγγύη, τρομοκρατούν τους αλληλέγγυους. Και ο Μητσοτάκης με τον Μηταράκη καυχώνται ότι έλυσαν το προσφυγικό ζήτημα…

Ο Μητσοτάκης διατείνεται με την γνωστό του θράσος ότι αντιμετώπισε επιτυχημένα και τον κορονοϊό. Μόλις προχτές διέρρευσε το έγγραφο του ΕΟΔΥ, ότι δεκαέξι χιλιάδες πεντακόσιοι δεκαεννέα άνθρωποι πέθαναν εκτός ΜΕΘ. Και ο Μητσοτάκης και οι ασυνείδητοι υπουργοί Υγείας του, κομπάζουν για επιτυχίες και επιτυχημένες πολιτικές στον τομέα της υγείας.

Ο Μητσοτάκης δεν μπορεί με τα διάφορα επικοινωνιακά του φτιασιδώματα να μας παραπλανήσει. Είτε παρουσιαστεί ξυρισμένος, είτε αξύριστος, είτε ως Ταρζάν, είτε ως Τσίτα, είτε ως γκόμενος, είτε ως Mr. Bean είναι πλέον γνωστός. Η κοινωνία όχι μόνον θα τον διώξει, αλλά θα τον ξεράσει.
Χρειαζόμαστε προοπτική, ανάσες, ζωής και αισιοδοξίας. Και θα τις πάρουμε.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αντικαθιστά 3 βουλευτές από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

Ο Γιάννης Μαντζουράνης δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση…

«Ασημένιος» ο Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο: «Κρίθηκε στα κλάσματα – Μπορούσα να τον κερδίσω»

«Ασημένιος» ο Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο: «Κρίθηκε στα κλάσματα – Μπορούσα να τον κερδίσω»

Ο Απόστολος Χρήστου ένα 24ωρο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στα 50 μέτρα ύπτιο,…